HyperX AMP USB Ses Kartı İnceleme

HyperX Cloud sahiplerine sesi geliştirme fırsatı! 7.1 sese güncelleyen AMP USB Ses Kartını inceledik

CHIP Online Notu 83
  • Tak ve çalıştır
  • Örgülü kablo
  • Uygun performans
  • PC ve PS4 uyumluluğu
  • Uygun fiyatlı çözüm
  • Hafif
  • Çevresel ses farkı çok yüksek değil

HyperX'in oyunculara özel sunduğu cihazlar yelpazedeki renklerini çeşitlendirdikçe, kuşkusuz oyuncuların da eli kuvvetleniyor. Gerek PC içi, gerek aksesuar tarafı için çok çeşitli ürünleri var HyperX'in ve biz de bunların pek çoğunu inceledik. Bu defa ise, aksesuar tarafından bir misafirimiz var ve kulaklığını HyperX'ten yana seçenlere hitap ediyor. Bugün AMP USB Ses Kartı'nı değerlendireceğiz.

AMP USB Ses Kartı, özellikle HyperX'in bazı kulaklık modelleri için sunulan bir yükseltme. Halihazırda stereo kulaklıkları, 7.1 çevresel ses ile güncelleyen bu minik cihaz, etkili çalışıyor. Eğer elinizde Cloud, Cloud Stinger, Cloud Alpha ve Cloud Revolver modellerinden biri varsa, yeni bir 7.1 ses destekli kulaklık satın alacağınıza, bu cihaz yoluyla bu kulaklıkları güncelleyebiliyorsunuz.

AMP USB Ses Kartı, işini iyi şekilde yerine getiriyor. Tak ve çalıştır mantığını benimseyen cihaz, USB bağlantısı yoluyla bağlanabiliyor. Diğer ucuna da kulaklığınızın 3.5 mm jakını takıyor ve butona basıyorsunuz. Hepsi bu kadar. İlk denemeyi herhangi bir Dolby Digital Plus 7.1 Speaker Test yoluyla yaptığınızda zaten aradaki farkı görmeniz mümkün. Sonrasında da hemen oyunlara atıyorsunuz kendinizi.

Biz cihazı incelerken, elimizdeki HyperX Cloud II modeli üzerinden değerlendirdik. Sonuç önemli ölçüde başarılıydı. Bu minik cihaz, sesleri ayırmak için iyi iş çıkartıyor. Ancak performans açısından şunu söylemek lazım ki, sağlanan çevresel ses beklediğimiz ölçüde kulağa yüksek gelmiyor. Yani buna ilişkin olarak doğrudan şunu söyleyebiliriz: Eğer elinizdeki pastanın üzerine krema sürmek istiyorsanız, bu cihaz işinize yarayacak; fakat pastanın üzerinde çilek olmayacak.

Cihazın kablosu 2 metre uzunluğunda. Bu uzunluk bizce yeterli, ancak aranızda kısa bulanlar da olacaktır muhakkak. Kumanda üzerinde ses ve mikrofon seslerini ayarlayabileceğiniz butonlar mevcut. Ayrıca yanda mikrofonu kapatabileceğiniz ek bir tuş da bulunuyor. Bu arada tüm bu tuşlar ve elbette içindeki ses kartı PC'nin yanı sıra PS4 ve PS4 Pro'da da çalışıyor.

Son olarak cihazın olabildiğinde hafif olduğunu da söyleyelim. Böylece kablo uzandığında kumanda havada asılı kalırsa, kulaklığınıza yük binmeyecek.

Özetle

Sonuç olarak AMP USB Ses Kartı, Cloud, Alpha, Stinger ve Revolver kulaklık setlerine sahip olanlar tarafından tercih edilebilecek niş bir ürün. Ses deneyimini geliştirdiği kesin; bundan oyunlarda olduğu kadar filmlerde de yararlanabiliyorsunuz. Kanalları ayırması ve seste ayrıntı sunması cihazın beklenen özellikleri. Fiyat olarak da makul. AMP USB Ses Kartı'nı 169 TL civarında fiyatla bulabiliyorsunuz. İyi bir 7.1 kulaklık almak içinse, daha fazla parayı gözden çıkartmak şart.

Kimler Almalı

AMP USB Ses Kartı, özellikle Hyper Cloud, Cloud Stinger, Cloud Alpha ve Cloud Revolver modellerine sahip oyun severlere hitap ediyor.

Alternatifleri

Farklı kulaklıklar için benzer çözümler de elbette var. Bunlar arasında yine bu tür kablolu modellere Rockat Juke'u, daha komplike olarak ise Asus Xonar U7 MKII'yi değerlendirebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli HyperX AMP USB Ses Kartı
Ürün Markası HyperX
CHIP Online Notu
83
Ses Desteği 7.1 çevresel ses
Frekans Tepkisi 10Hz - 22kHz
Bağlantı USB
Uyumluluk PC, PS4
Kablo 2 metre
Okuyucu Yorumları