HyperX Cloud Alpha İnceleme

PC, PlayStation 4 ve Xbox One oyuncularına gelen HyperX Cloud Alpha ne kadar iyi? İnceledik!

CHIP Online Notu 75
  • Performans
  • Tasarım
  • Kutu içeriği
  • Fiyatı yüksek

HyperX'in oyunculara özel kulaklıklarından biri olan Cloud Alpha, 50 mm'lik kulak yastıklarıyla rahat bir kullanım sağlarken, öte yandan uzun mu uzun kablosuyla da özellikle konsol oyuncularını sevindirecek türde bir kulaklık oluyor. Kulaklığın üzerinde halihazırda 1.3 metre uzunluğunda bir kablo yer alırken, kutu içeriğinden ayrıca 2 metrelik bir uzatma daha çıkıyor. Böylece toplamda 3 metreyi aşkın bir kabloya erişiyorsunuz. Bu da televizyonu başında oyun oynamaktan hoşlanan konsol oyuncularının rahatlarını gözetecek kadar fazla bir uzunluk.

Hazır konfordan bahsetmişken kulaklığın ergonomisine de değinelim. Cloud Alpha, fazlasıyla rahat bir kulaklık seti oluyor. Yumuşak kulak yastıkları deri malzemeden oluşuyor. Kulakları çok sıkmayan yapısıyla ve 298 gram ağırlığıyla uzun kullanımlar için rahat olduğunu söyleyebiliriz. Bu arada kulaklığa ek mikrofonu da taktığınızda, ağırlığın 336 grama eriştiğini de söyleyelim.

Cloud Alpha'nın performansı hayli iyi. Ancak kulaklıkta herhangi bir 7.1 ses desteği yok. Eğer bu sizin için çok önemliyse, Cloud II veya Revolver kulaklıklarının 7.1 dongle'ını ayrı olarak satın alabilirsiniz veya tamamen farklı bir kulaklığa bakabilirsiniz. Elbette bu noktada fiyat konusunda elimizdeki Cloud Alpha cazibesini yitiriyor diyebiliriz. Zira kulaklığın fiyatı 474 TL dolaylarında.

PC, PlayStation 4 ve Xbox One için 3.5 mm bağlantı noktası bulunduran Cloud Alpha, kablosu üzerinde ses kontrolü bulunduruyor. Böylece her 3 platformda da ses kontrolü konusunda sıkıntı yaşamıyorsunuz.

Özetle

Sonuç olarak Cloud Alpha ses iletimi konusunda oyuncuların seveceği bir kulaklık oluyor. Performans açısından sorunsuz bulduğumuz kulaklık, öte yandan bağlantı ve ergonomi konusunda da tüm platform oyuncularına uygun yapıda. Ancak fiyatı konusunda rekabetçi değil; zira piyasada çok daha uygun fiyatlı ve iyi oyuncu kulaklıkları buluyor.

HyperX Cloud Alpha'nın fiyatı ise 474 TL dolaylarında.

Kimler Almalı

HyperX Cloud Alpha, PC, PlayStation 4 ve Xbox oyuncuları tarafından tercih edilebilecek bir kulaklık oluyor.

Alternatifleri

HyperX Cloud Alpha'ya alternatif olarak Plantronics RIG 400'ü rahatlıkla değerlendirebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli HyperX Cloud Alpha
Ürün Markası HyperX
CHIP Online Notu
75
Tip Kulak üstü
Sürücü 50 mm
Bağlantı 3.5mm
Frekans Aralığı 13 Hz – 27000 Hz
Kablo Uzunluğu 1 m + 1.3 m + 2 m
Ağırlık 336 gr.
Okuyucu Yorumları