Çok fazla harcamadan tüm özelliklere ulaşın.

32 GB dahili hafıza, çift çekirdekli 1.6 GHz işlemci, 10.1 inç IPS ekran ve çok daha fazlası.

Inca Astro İnceleme
CHIP Online Notu 89
  • USB üzerinden 3G desteği
  • Ekran ve ses kalitesi
  • Hoş tasarım
  • Arka kamera biraz daha iyi olabilirdi.

Uygun fiyatlı ve zengin özelliklere sahip ürünlere odaklanmış markalardan biri olan Inca, tablet rekabetindeki ilk modeli Astro ile oldukça fazla konuşulacağa benziyor. 10.1 inç büyüklüğündeki tabletin öncelikle dikkat çekici bir fiyat etiketine sahip olduğunu söylememiz gerekli. Birkaç kıyaslama yaptıktan sonra 10.1 inç sınıfında daha uygun fiyatlı modellerin olduğunu kolaylıkla görebilirsiniz ancak özellik listesini de kıyaslamaya dahil ettiğinizde, Inca Astro'nun farkları doğrudan ortaya çıkmaya başlıyor. 32 GB dahili hafıza, çift çekirdekli 1.6 GHz işlemci, 10.1 inç IPS ekran, Inca Astro'nun sahip olduğu özelliklerden sadece bir kısmı.

Beyaz renkte ve oldukça göz alıcı tasarlanmış olan Inca Astro'nun işlemcisi 1.6 GHz frekansta çalışan ve çift çekirdekli Cortex A9. 10.1 inç büyüklüğündeki IPS ekranında 1280 x 800 piksellik çözünürlük sayesinde oldukça detaylı görüntüler oluşturmayı başaran tabletin, sıra dışı olduğu yönlerden biri hiç şüphesiz 32 GB'lık dahili depolama alanı. Micro SD kartlar yardımıyla mevcut alanı 32 GB kadar daha artırabilme şansınız var. 1 GB kapasitedeki sistem belleğinin de etkisiyle tüm uygulamalar hızlı bir şekilde çalıştırılabiliyor. Tablet aynı zamanda dört çekirdekli Mali 400 grafik işlemcisi sayesinde üç boyutlu oyun deneyimini de bir basamak yukarıya taşıyor. Kutusundan ekran koruyucu film ve kalemi ile beraber gelen Inca Astro'nun, ekran ve ses konusunda ortalamanın üzerinde bir kalite sunduğunu söylemek gerekiyor. Inca Astro, özellikle oyun oynama ve yüksek çözünürlükte film izleme gibi ağır multimedya görevlerinin üstesinden başarıyla geliyor.

Oldukça şık bir görünüme sahip olan Inca Astro'nun üst tarafında ses seviyesi ayarı ve güç tuşu var. Tüm bağlantı arabirimleri tabletin sol kenarına sıralanmış durumda. Baktığımızda sırasıyla kulaklık çıkışı, dahili mikrofon, Micro SD kart girişi, adaptör bağlantısı, USB girişi ve Mini HDMI çıkışının sunulduğunu görmekteyiz. Mini HDMI ile oyun ve film zevkini anında daha büyük bir ekrana taşıyabilirsiniz. USB girişi de kutudan gelen dönüştürücü ile harici depolama cihazlarının ve 3G modemlerin Inca Astro ile beraber kullanılmasını sağlıyor. 3G modem desteği sayesinde Inca Astro'yu kablosuz ağın olmadığı ortamlarda bile internete girmek için kullanabilirsiniz. Elbette 802.11n ve Bluetooth gibi yenilikçi bağlantı teknolojileri de üründeki yerini almış durumda. Ürünün arka yüzeyinin alüminyum malzemeden tercih edilmiş olması da bize göre oldukça önemli bir yön. Böylece saatler süren kullanımlar sırasında ısınan bileşenlerin soğuması kolaylaşıyor ve parlak plastik olan diğer tip arka yüzeylere göre çizilme daha zor gerçekleşiyor. Arka yüzeyde gözümüze çarpan tek detay kamera. 2.0 MP çözünürlük destekleniyor ve LED flaş bulunmuyor. Inca Astro'nun ön yüzde de bir kamera bulundurması dikkate değer bir detay. Ön kamera da 2.0 MP çözünürlüğe sahip. 8000 mAh kapasitedeki bataryasıyla oldukça uzun bir çalışma süresi sağlayan Inca Astro'nun işletim sistemiyse yeni nesil Google Android 4.1 ve yüz tanıyarak tabletin kilidini kaldıran FACE UNLOCK yazılımı da oldukça dikkat çekici.

Özetle

Inca Astro gerçekten başarılı bir tablet. 10.1 inç kategorisinde 255 x 168 x 9.9 mm'lik boyutları ve yaklaşık 600 gramlık ağırlığı ile yarışıyor. Performans ve tasarım olarak beklentileri karşıladığını söyleyebiliriz. Olması gereken tüm özellikler cömertçe sunulmuş ve fiyat yine herkesin ulaşabileceği bir düzeyde tutulmuş. Eğer bütçeniz giriş seviyesindeki ürünler için uygunsa Inca Astro'yu seçtikten sonra pişman olmanız mümkün görünmüyor.

Alternatifleri

Piyasada oldukça fazla sayıda tablet var. Aynı fiyat aralığında hem tasarım, hem de teknik özellik olarak Inca Astro'nun rakiplerine üstünlük sağladığını belirtmemiz gerekiyor.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Inca Astro
Ürün Markası Inca
CHIP Online Notu
89
ModelAstro IT-101H
İşletim SistemiAndroid 4.1
İşlemciCortex A9
İşlemci Hızı1.6 GHz
Ekran TeknolojisiTouch Screen
Ekran Boyutu10.1 inç
Ekran Çözünürlüğü1280 x 800 px
Grafik İşlemciMali 400 (Dört çekirdekli)
Bellek (RAM)1 GB
Dahili Depolama32 GB
Ön Kamera2.0 MP
Arka Kamera2.0 MP
Wi-FiVar
NFCYok
3GVar
GPSYok
LTE (4G)Yok
BluetoothVar
MicroSDVar
HDMIVar
USBVar
Pil Kapasitesi7200 mAH
Boyutlar168 x 255 x 9.9 mm
Ağırlık600 gr.
Okuyucu Yorumları