Inca Empousa Mouse İncelemesi

Tasarım ve kullanımıyla oyuncular için özel üretilen Inca Empouse Mouse, elimizin altında.

CHIP Online Notu 90
  • Uygun fiyat
  • Işıklandırmalı yapı
  • Değiştirilebilir ağırlık
  • Tasarım ve ergonomi
  • Performans
  • Başparmak terlemesi

Inca, oyuncu kategorisinde ürünleriyle adından son dönemde sıkça bahsettirmeyi başarıyor. Mekanik klavye ve fare setleriyle bizlere de ulaşan Inca'nın bu ürünlerinden son olarak Empousa IKG-441 Gaming Keyboard'u incelemiştik hatırlarsanız. Bu kez de yine Empousa ailesinden onu tamamlayıcı bir ürün elimizde. Daha doğrusu elimizin altında. Bu incelememizde Inca Empousa fareyi değerlendireceğiz.

Inca Empousa Mouse, tam olarak oyuncular için bir fare. Bunu tasarımından kullanımına ve hatta ek ağırlıklar getirmesine kadar gösteren Inca Empousa Mouse, uygun fiyatıyla da önemli bir noktaya dokunuyor. Inca Empousa Mouse'un fiyatı 88 TL. Bu sayede fiyatıyla bütçeyi yormayan oyuncu ekipmanları arasında kendine yer bulan cihaz, sahip olduğu özellikleriyle de iyi bir seviyede duruyor.

Şimdi önce Inca Empousa Mouse'un tasarımına bakalım, ardından da diğer özelliklerine bakalım.

Tasarım

Tasarım

Inca Empousa Mouse, metalik ve ABS kaplamalı plastik yapıyı bir arada işleyen bir fare. Avucunuzun altına gelen kısmı ABS malzemeden tercih eden Inca yetkilileri, böylece farenin bu yapısıyla elinizin rahat etmesini, metalik alt tabanı ile de agrasif hatları açığa vurmasını sağlamışlar.

Farenin ergonomisi de oldukça iyi. Başparmak alanına sahip olan fare, ayrıca burada yer alan tuşlarıyla kolay erişim sağlıyor. Bu kısımda ileri ve geri fonksiyonlarını kullanan tuşların yanına, özel bir tuş daha yerleştiren Inca, toplamda 8 adet tuş sahibi. Kutu içeriğinde bir yazılım CD'si yer aldığını ve yazılım üzerinden bu tuşları programlayabildiğinizi de söyleyelim.

Farenin üst kısmında DPI seviyesini belirleyebileceğiniz tuşlar yer alıyor. Bu tuşlara her bastığınızda, farklı DPI seviyesine geçiş yapıyorsunuz pek tabii. 4 farklı DPI seviyesine sahip olan Inca Empousa Mouse, her seviyeyi farklı renkle ifade ediyor. Yeşil, sarı, turuncu ve kırmızı renklerinden kırmızı, en üst DPI seviyesine bağlı. Değişikliği yaptıktan sonra ise fare farklı renklere bürünmeye devam ediyor.

Kablolu bir yapıda olan farenin kablo uzunluğu 1.4 metre. Bu arada kablo yapısının kumaş olduğunu da söyleyelim. Ayrıca farede ağırlığın değiştirilebilir olması da bazı kullanıcılar için oldukça önemli. O nedenle Toplamda 185 gram ağırlığında olan Inca Empousa Mouse için üzerinde 30 gram ağırlığında bir ek ağırlık da bulunuyor. Bunu isterseniz çıkartabilmeniz pek tabii mümkün.

Performans

Performans

Inca Empousa Mouse, performansıyla kendinden gayet memnun bırakan bir fare oluyor. Özellikle bu sınıf fareler arasında. Geniş yüzeyli kaydırma tekerleğinin hemen alında yer alan DPI tuşlarıyla 1200, 1600, 2400 ve 3200 seviyeleri arasında geçiş yapabileceğiniz Inca Empousa Mouse için Inca, 5 milyon basıma kadar tuş ömrü vadediyor.

Kullandığımız süre boyunca pek çok farklı platformda denediğimiz Inca Empousa Mouse, yüzey seçmiyor. Yani onu kullanmanız için illa bir mouse pede ihtiyacınız yok. Mesela elimizdeki Asus Strix Claw ile yan yana masa üzerinde denediğimizde, Inca Empousa Mouse çalışırken, Strix Claw masa üzerinde çalışmadı. Ancak yine de tam performans için iyi bir mouse ped gerekecek pek tabii ki. Bu arada Inca Empousa Mouse'un cam yüzeylerde ise çalışmadığını da söyleyelim tabii.

Özetle

Inca Empousa Mouse sınıfı için fazlasıyla iyi bir oyuncu faresi oluyor. 88 TL fiyat etiketiyle rahatlıkla tercih edilebilecek olan fare, ışıklandırmalı yapısı, ergonomik tasarımı, rahat kullanımı ve performansıyla gayet beğendiğimiz bir model oldu. Fare ile ilgili belki de tek takıldığımız nokta, başparmak alanının metalik malzemeye sebep olmasından ötürü, parmağınız terlediğinde üzerinde kayabileceği. Bunun dışında rahat edeceksiniz kanaatindeyiz.

Kimler Almalı

100 TL altında fiyat çizgisinde iyi bir oyuncu faresi arayanlar, Inca Empousa Mouse modelini tercih edebilirler.

Alternatifleri

Inca Empousa Mouse'a alterantif olarak daha uygun fiyatlı Everest SGM-X7 modelini de inceleyebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Inca Empousa Mouse
Ürün Markası Inca
CHIP Online Notu
90
Bağlantı Kablolu
Arayüz USB
DPI 3200
Işıklandırma 4 renk LED
Tuş 8 adet
Kablo Uzunluğu 1.4 metre
Ek Ağırlık Var (30 gr.)
Boyutlar 120 x 85 x 40 mm
Ağırlık 185 gram
Okuyucu Yorumları