Inca Lapetos IKG-447 Gaming Klavye İnceleme

Uçuk fiyatlı oyuncu klavyelerine bütçeye uygun iyi bir alternatif olan Inca Lapetos'u inceledik.

CHIP Online Notu 76
  • Fiyat/performans
  • Makro tuşları
  • Multimedya tuşları
  • Işıklandırma seçenekleri
  • Malzeme kalitesi daha iyi olabilirdi

Oyunculara özel ekipmanlar da geliştiren Inca, daha önce de oyuncu fare ve klavyeleriyle konuğumuz olmuştu. Daha önce Empouse IKG-441 modelini incelediğimiz Inca, bu kez ise Lapetos adını verdiği IKG-447 oyuncu klavyesiyle inceleme masamızda.

Lapetos, özellikle oyuncular için tasarlanmış bir model ancak günlük kullanımlar için de uygun yapıda. Zira mekanik tuş takımına sahip olmaması, özellikle sesli klavyelerden pek de hazzetmeyenlere hitap ediyor. Hatta bu klavyede minimum tuş sesini amaçlayan Inca, bunda oldukça da başarılı olmuş diyebiliriz.

Kullanım noktasında her iki tarafı da kendinden memnun bırakacak olan Lapetos, üst tarafta multimedya tuşlarına yer veriyor. Bunların yanında 3 mod tuşu da bu alanda bizlere sunuluyor. Bu mod tuşları ile sol tarafta yer alan G1-G5 makro tuşlarına 3 farklı oyun makrosu atayabiliyorsunuz. Bu sayede oyunlarda eliniz bir hayli kuvvetleniyor.

Kırmızı ve siyah rengi bir arada işleyen Lapetos, makro tuşlarının yanı sıra WASD ve yön tuşlarını da kırmızı renkle ayırmış. Fiziksel rengin yanı sıra elbette RGB aydınlatma da klavyede unutulmamış. Toplamda 7 farklı renk seçeneği bulunduran Lapetos, renkler arasında kolayca geçiş yapmanızı da sağlıyor. Sağ üst köşedeki tuş bunun için özel olarak ayrılmış. Bu tuşa basarak renkler arasında geçiş yapabiliyorsunuz.

Makro tuşlarının karşısında numerik tuş takımını da konumlandıran Lapetos, böylece geniş bir klavye oluyor. Kullanım noktasında rahatlığı ön planda tutmak için klavyede bilek desteği de unutulmamış.

Tuşların basım hissiyatı ve tepki süresi ise kategorisi için ideal seviyede olan Lapetos, böylece bu anlamda da uygun fiyata iyi bir oyuncu klavyesi arayanlara hitap edecek bir seçenek halini alıyor.

Özetle

Oyuncular için oyun platformu olduğu kadar ekipmanların da büyük önemi var elbette. Klavye, fare, kulaklık ve hatta mousepad derken, fiyat da kuşkusuz yükseliyor. Bu durumda daha uygun modellere yönelmek mantıklı bir seçim halini alabiliyor. Bu noktada da Inca'nın Lapetos modeli dikkat çekiyor. Zira klavyenin fiyatı 150 TL dolaylarında. Özellikle son dönemde hemen her elektronik cihazda yükselen fiyatlar, satın alım gücünü olumsuz etkilerken, bu tip fiyat/performans ürünlerinin pazarda olması oldukça önemli. Kaldı ki Lapetos, kategorisi için de performansıyla başarılı bir model. Bu anlamda bütçe dostu iyi bir oyuncu klavyesi arayanlar memnun kalacaklardır diye düşünüyoruz.

Kimler Almalı

Inca Lapetos IKG-447 Gaming Klavye seti, fiyatıyla bütçe dostu iyi bir klavye arayan oyuncular tarafından tercih edilebilir.

Alternatifleri

Lapetos IKG-447 Gaming kalvyeye alterantif olarak mekanik tuşlu bir klavye seti arıyorsanız o halde Inca Empousa IKG-441 modelini de inceleyebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Inca Lapetos IKG-447 Gaming Klavye
Ürün Markası Inca
CHIP Online Notu
76
Bağlantı USB 2.0
Arka Işık 7 LED RGB ışık
Makro Var (5 adet)
Anti Gölgeleme Var
Kablo Uzunluğu 1.6 m.
Boyutlar 480 x 220 x 31 mm
Ağırlık 966 gr.
Okuyucu Yorumları