Inca Vivre'i elimizin altına aldık.

Yüzde 100 Türk tasarımıyla dikkat çeken Inca Vivre'i elimizin altına aldık.

CHIP Online Notu 90
  • Tasarım
  • Konforlu kullanım
  • Dpi seçeneği
  • Performans
  • Plastik malzeme kalitesi bir tık daha iyi olabilirdi

Hem ofiste hem evde hem de mobil ortamlarda rahatlıkla kullanılabilecek küçük çaplı fare arıyorsanız, Inca tarafından tasarlanan ve bugünkü konumuz olan Vivre isimli model dikkat çekici gelebilir. "Yüzde 100 Türk tasarımı" olarak lanse edilen Vivre, tamamen yerli üretim sonucu ortaya çıkmasıyla dikkat çekiyor. Elbette onun tüm özelliği bu değil; şimdi bakalım Inca Vivre bize başka neler sunuyor?

Yüzde 100 Türk tasarımı

Inca Vivre, yanınızda taşıması kolay, kullanımı basit ve konforlu bir fare. Inca tarafından Türkiye'de tasarlanan Vivre, özel tasarlanmış yapısı sayesinde kullanım sırasında maksimum tutuş imkanı sağlıyor. Yedi farklı renk seçeneğiyle kullanıcılara sunulan fare, elimizdeki modeliyle mavi renkli. Plastik malzemeli yapısıyla oldukça hafif olan fare, yalnızca 55 gram ağırlığında.

Karmaşık farelerden ziyade basit ve kullanışlı bir fare arayanlar tarafından beğenilebileceğini düşündüğümüz Inca Vivre, üzerinde dört tuş bulunduruyor. Bunlar arasında sağ ve sol standart zaten. Scroll ise Vivre'in en dikkat çeken noktasını oluşturuyor. Zira Vivre, sıradan farelerden bu yanıyla ayrılıyor. Tasarıma farklı bir dokunuş getiren Inca, scroll'u bir top şeklinde tasarlamış. İlk gördüğünüzde bu topun her yöne döndüğü izlenimine kapılıyorsunuz, ancak topun görevi birebir scroll dairesiyle aynı. Sayfaları kaydırıyor ve yine üzerine tıkladığınızda sol tık görevini yerine getiriyor.

Vivre'in ayrıca üzerinde bir dpi kontrol butonu da bulunuyor. Bu minik butona dokunarak 800, 1200 ve 1600 dpi seçeneklerinden birine geçiş yapabiliyorsunuz.

Konforlu kullanım

Inca Vivre'in tasarımını genel olarak gayet beğendik. El altında kolaylıkla kendine yer bulan fare, iddiası olan konforlu kullanımı kullanıcısına sağlıyor. Ancak plastik malzemenin, basit bir his uyandırdığını da söylemek lazım. Bir tık daha kaliteli bir malzeme kullanılabilirmiş diye düşünmeden edemiyoruz.

Kablosuz bir fare olan Vivre, küçük bir nano USB alıcısıyla bağlantı kuruyor. 10 metre mesafeye kadar kullanım imkanı tanıyan fare, her yüzey için geliştirilen Incatrack teknolojisiyle maksimum hassasiyet sağlıyor. Böylece farenizin yanında ayrıca bir mousepad taşıma ihtiyacını da ortadan kaldıran Vivre, bulunduğunuz hemen her yerde rahatlıkla kullanabilme imkanı tanıyor.

Son olarak Vivre'in üzerinde yer alan tuşların tıklamaya karşı test edildiğini ve 3 milyon kez tıklamaya dek uzun ömür sunduğunu da söyleyelim.

Özetle

Inca Vivre, tasarımıyla dikkat çekmeyi başaran bir model. Öte yandan onu kullandığınızda gayet kullanışlı ve konforlu olduğunu da görüyorsunuz. Bunun yanında fiyatıyla da uygun bir model olan Vivre, mobil ortamların yanı sıra, hem ofis hem ev kullanımları için de dizüstü bilgisayarınızın yanında kendine rahatlıkla yer bulabilecek bir fare.

Inca Vivre'un fiyatı ise 39 TL civarında.

Kimler Almalı

Inca Vivre, karmaşık farelerden ziyade basit ve kullanışlı bir fare arayanlar tarafından tercih edilebilir.

Alternatifleri

Inca Vivre'den ziyade daha profesyonel bir fare arayan oyuncular için yine Inca'nın IMG-307 Lazer Gaming Mouse'unu önerebiliriz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Inca Vivre
Ürün Markası Inca
CHIP Online Notu
90
Bağlantı Kablosuz
Teknoloji Incatrack
Çözünürlük 1600 dpi
Renk Seçeneği 7 adet
Menzil 10 metre
Arabirim USB
Boyutlar 107 x 60 x 24 mm
Ağırlık 55 gr.
Okuyucu Yorumları