Rox Wireless neler sunuyor?

Rox Wireless, müziği kablolardan kurtarmak isteyenlere hitap ediyor. Peki, kulaklık neler sunuyor?

CHIP Online Notu 70
  • Ergonomik tasarım
  • Bağlantı kolaylığı
  • Malzeme kalitesi
  • Fitness için ideal
  • Ses kalitesi daha iyi olabilirdi

Hareket halinde olanlar için tasarlanan Jabra Rox Wireless, kabloları unutabileceğiniz kablosuz bir kulaklık. Düzenli spor yapanlar ve spor salonlarında hareket halindeyken rahatsız etmeyen, kulaktan düşmeyen bir kablosuz kulaklık arayanlar tarafından tercih edilebilecek yapıda tasarlanan Rox Wireless, elbette bunun dışında mobil kullanımda müzik keyfinden mahrum kalmayanları da hedefine alıyor.

Özellikle şık tasarımı ve ergonomisiyle dikkat çekici duran Rox Wireless, paslanmaz çelik malzemeyle üretilmiş bir kulaklık. Suya ve toza karşı da dayanıklı yapıda olan cihaz, böylece dış kullanımlarda olduğu kadar, spor salonlarında tere karşı da dayanıklılık gösterebiliyor. Bluetooth ve NFC teknolojilerini kullanan Rox Wireless, diğer yandan Jabra'nın özel Sound uygulamasıyla da esneklik sağlıyor. Şimdi Rox Wireless'ı daha yakından inceleyelim.

Ergonomik tasarım

Bluetooth ve NFC teknolojilerini kullanan Rox Wireless, cep telefonunuzla rahatlıkla eşleştirebileceğiniz ve böylece kablosuz olarak kullanabileceğiniz bir kulaklık seti. Öncelikle kulaklığı tasarımıyla ele almak gerekiyor, zira detaylarında oldukça şık özellikler içeriyor.

Boyna asılabilecek yapıda olan Rox Wireless, paslanmaz çelik malzemeden üretilmiş. Şıklığıyla da dikkat çekici duran kulaklık, kulak içi üniteleri kulağa sabitleyen EarWings adında küçük başlıklara da yer veriyor. Bu minik başlıklar sayesinde kulaklıkları kulağınıza tamamen sabitleyebiliyorsunuz. Böylece hareket halindeyken kulaklıkların kulaktan kayması ve düşmesiyle tedirgin olmuyorsunuz. Bu özelliğiyle birlikte kulaklığı oldukça beğendiğimizi söyleyelim.

Rox Wireless'in tasarımı kullanıma da katkıda bulunuyor. Kulaklıkları kullanmadığınız durumlarda boynunuzda asılıyken kulaklık başlarını birleştirdiğinizde şarjı koruyan Rox Wireless, böylece pil tüketimine olumlu katkıda bulunuyor.

Ses kalitesi nasıl?

Pil tüketiminden bahsetmişken Rox Wireless'in, konuşma ve dinleme süresiyle iyi durumda olduğunu söyleyebiliriz. 5.5 saate kadar konuşma ve 6 saate kadar da dinleme süresi sunan cihaz, geçtiğimiz günlerde incelediğimiz Plantronics BackBeat GO2'den bu anlamda bir miktar daha iyi durumda. Bu arada Rox Wireless ile konuşma ve ses seviyesi gibi komutları kablosu üzerindeki kontrolörü kullanarak gerçekleştirebiliyorsunuz.

Oldukça kolay bir kullanıma sahip olan Rox Wireless, telefon veya diğer cihazlarla Bluetooth ve NFC üzerinden hızlıca eşleşebiliyor ve kolaylıkla kullanılabiliyor. Peki, kulaklığın ses performansı nasıl? Ses konusunda açıkçası Rox Wireless için daha iyi olabilirdi diye düşünmeden edemiyoruz. Basları derinden hissedemiyorsunuz. Fakat sesi geliştirmek için Jabra Sound uygulamasını kullanmanız mümkün. Uygulamadaki ekolayzır ayarlarını kendinize göre düzenleyebilir ve ses performansını bir miktar daha istediğiniz seviyeye çekebilirsiniz.

Özetle

Özellikle şık tasarımı ve ergonomisiyle beğendiğimiz Rox Wireless, kablosuz bir kulaklık almayı düşünenler tarafından tercih edilebilir. Spor salonlarında veya hareket halindeyken kulaklıkların kulağınızda sabit kalabilmesini sağlayan EarWings aparatlarının kullanımı gerçekten başarılı. Bluetooth ve NFC teknolojileriyle rahat bağlantı da sağlayan Rox Wireless için ses performansıyla ise daha iyi olabilirdi diye düşünüyoruz.

Kimler Almalı

Müziği kablolardan kurtararak özgürlüğe kavuşturmak isteyen kullanıcılar tarafından beğenilebilecek olan Rox Wireless, özellikle kablosuz kulaklıklar arasında yaygın olan, ünitelerin kulaktan kaymaya ve düşmeye meyilli olması gibi endişeleri ortadan kaldırılmasıyla tercih edilebilir.

Alternatifleri

Rox Wireless'a alternatif olarak Plantronics BackBeat GO2'yi önerebiliriz. Ses performansı konusunda bu kulaklık daha iyi durumda olsa da, ergonomi konusunda Rox Wireless tercih edilebilir.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Jabra Rox Wireless
Ürün Markası Jabra
CHIP Online Notu
70
Bağlantı Bluetooth 4.0
NFC Var
Frekans Tepkisi HiFi
Konuşma Süresi 5,5 saate kadar
Bekleme Süresi 432 saate kadar
Çalma Süresi 6 saate kadar
Ağırlık 19 gr.
Okuyucu Yorumları