Kaan N2 İnceleme

Henüz yeni satışa sunulan Kaan N2'yi inceledik. Peki, uygun fiyatlı olan Kaan N2, satın alınır mı?

CHIP Online Notu 90
  • Güzel tasarım
  • Performanslı
  • Çift kamera
  • Parmak izi sensörü
  • Fiyat / performans
  • Kutu içeriği
  • HD+ ekran çözünürlüğü

Bilindiği gibi bundan yaklaşık 2 sene kadar önce Kaan markasının ilk modeli olan Kaan N1'i incelemiştik. Kaan N1, o dönem hem fiyatı hem özellikleriyle büyük ilgi uyandırmıştı. Ardından yakın zaman içinde Kaan A1 modelini de görmüştük hatırlarsanız. Böylece N ve A olmak üzere iki farklı seri oluşturan Kaan, artık bu serilerini genişletme adımına geçmiş durumda ve bu defa da bir halef modelle ofisimizin konuğu.

Kaan N2 vs Kaan N1 Karşılaştırması

Kaan N1'in halefi konumunda olan Kaan N2 de tıpkı N1 modeli gibi oldukça iddialı bir fiyatla geliyor. 949 TL'lik fiyatıyla, böylece fiyatları yükselen akıllı telefon piyasasında bütçesi dar kullanıcılara iyi bir seçenek halini alan N2, şimdi bakalım detaylarında bizlere neler sunuyor.

Kaan N2 tasarımı nasıl?

Kaan N2 tasarımı nasıl?

Kaan N2, tasarımıyla bu fiyat kategorisi için fazlasıyla şık bir model oluyor diyebiliriz. Telefonun özellikle fazlasıyla hafif olduğunun altını çizmek lazım. Zira 145 gramlık ağırlığıyla, telefonu elinize aldığınızda fazlasıyla hafif olduğunu hissediyorsunuz.

Kenarlarıyla metalik bir kasaya sahip olan Kaan N2, arka yüzde çift kamerasıyla dikkat çekiyor. Anten çizgileri üzerine yatay olarak yerleştirilen çift kameranın altında bir parmak izi sensörü de bulunduran telefon, ekran yüzeyi üzerinde leke tutmayan bir kaplamaya da yer veriyor. Ancak telefonun arkasında pek çok modelde olduğu gibi parmak izlerini seçmek zor olmuyor.

Kaan N2 vs TP-Link Neffos X1 Karşılaştırması

Kaan N2 hafif olduğu kadar oldukça da ince bir akıllı telefon modeli. Siyah ve altın renk seçenekleriyle bulunabilen telefon, kutu içeriğinde de ihtiyaç duyulan aksesuarlara yer vermiş. Kutudan kulak içi kulaklıktan tutun da, ekran koruması ve silikon kılıfa kadar gerekli aksesuarlar bulunuyor.

Kaan N2 ekran ve işletim sistemi

Kaan N2 ekran ve işletim sistemi

Son dönemde en-boy oranıyla geniş ekranlı akıllı telefonlar gördük. Kaan N2 de bunlardan biri oluyor. Ön yüzde kenarları bir hayli inceltilmiş bir ekran alanına sahip olan telefon, 5.7 inç büyüklüğündeki ekranıyla 18:9 görüntü oranı sunuyor. Bu noktada, ekranın kenarlarının ayrıca 2.5D olarak da tanımlanan kavisli hatlara sahip olduğuna da dikkati çekelim.

Telefonun ekran kenarlarının ince tutulmuş ve 5.7 inç büyüklüğünde bir ekranın tercih edilmiş olması, elbette ekran – gövde oranına da olumlu yansımış. Telefonun ekran – gövde oranı yüzde 83 seviyesinde. Ekranda çözünürlük olarak ise 1440x720 piksel görüyoruz. Yani, ekran HD+ çözünürlükte.

Kaan N2 vs Casper VIA F2 Karşılaştırması

Kaan N2, Android 7 işletim sistemine sahip akıllı telefonlardan biri oluyor. Evet, artık Android 8 var, ancak telefonun dahil olduğu fiyat kategorisi için selef işletim sistemiyle gelmesi bir eksi puana sebebiyet vermeyecek. Zira piyasaya yeni sürülen daha yüksek fiyata sahip akıllı telefonlarda da Nougat işletim sistemi görüyoruz. Öte yandan Kaan N1 de piyasaya çıktığında selef işletim sistemiyle, Android 6.0 Marshmallow ile gelmiş, fakat 3 – 4 ay içinde Nougat güncellemesi almıştı. Bu anlamda Kaan N2'nin de çok geçmeden Android 8.0 Oreo güncellemesini alacaktır diye düşünüyoruz.

Kaan N2 özellikleri neler?

Kaan N2 özellikleri neler?

Kaan N2, fiyat/performansa oynayan orta segment akıllı telefonlardan biri oluyor. Buna uygun şekillendirilen teknik kadrosunda, 1.5 GHz frekanslı ve 8 çekirdekli Mediatek MT6750 işlemci bulunduran telefon, 3 GB RAM ve 32 GB dahili depolama alanının sahibi. Arttırılabilir hafıza desteğini de elinde bulunduran telefon, 128 GB'a kadar microSD kart desteği sunuyor.

Mali-T860 grafik ünitesiyle Tekken de dahil pek çok oyunu oynayabileceğiniz Kaan N2, ayrıca 3000 mAh kapasitesindeki bataryasıyla da günü çıkartmanızı sağlıyor. Telefonda tabii ki pil tasarruf modları unutulmamış. Yine buna ek olarak DuraSpeed adında arka plandaki uygulamaları kısıtlayan uygulamayla bataryaya destekte de bulunulmuş.

Kaan N2 vs Reeder reeder P12S Karşılaştırması

Kaan N2'de yer alan alan özellikler arasında kuşkusuz 4.5G ve Bluetooth 4.0 bulunuyor. Ayrıca merak edenler için hemen söyleyelim, telefonda FM Radyo desteği de mevcut. Kendi kulaklığıyla müzik dinlemek isteyenler için ise, yine Kaan N2'nin 3.5 mm'lik kulaklık girişi olduğunu belirtelim.

Kaan N2'nin parmak izi sensörü gayet akıcı çalışıyor. Yaptığımız denemelerde herhangi bir tekleme gözlemlemedik. Ayrıca sensörün tek görevi kilidi açmak değil. İsterseniz ona ek görevler de atayabiliyorsunuz. Mesela sensöre uzun basılı tuttuğunuzda, gelen çağrıları cevaplayabilir veya kamerayı hızlı açarak fotoğraf çekebilirsiniz. Şimdi hazır kameradan bahsetmişken, Kaan N2'nin kameralarına da yakından bakalım.

Kaan N2 çift kamerası nasıl?

Kaan N2 çift kamerası nasıl?

Evet, Kaan N2 de çift kameralı akıllı telefonlardan oluyor. Böylece telefonla alan derinlikli fotoğraflar çekebiliyorsunuz.

Arkada yer alan kameralardan biri f/2.0 diyaframlı 13 MP, bir diğeri ise 120 derece geniş açılı 8 MP. Böylece telefonla bokeh efektli fotoğraflar çekebildiğiniz gibi, geniş açılı fotoğraf çekimi de mümkün hale geliyor.

Arka kameralar, özellikle gündüz çekimlerinde başarılı sonuçlar veriyor. Ancak ışık değerleri düştüğünde, bu kategoride yer alan diğer telefonlardan da aşina olduğumuz üzere, grenler ortaya çıkmakta gecikmiyor elbette.

Kaan N2 vs Huawei P smart Karşılaştırması

Arka kamera ile HDR ve panorama fotoğraf çekimi yapabiliyorsunuz. Ayrıca video noktasında da 1080p kayıt yeteneği bulunuyor. Ha, yeri gelmişken telefonda ağır çekim modunun bulunduğunu da söyleyelim.

Kaan N2'nin ön kamerası da yine 8 MP ölçüsünde. Arka kamerayla olduğu gibi, yazılım desteğiyle ön kamerayla da alan derinlikli sefieler çekebiliyorsunuz. Her ne kadar bu modda alan derinliği konusunda çok net sonuçlar alamıyorsanız da, özelliğin düşünülmüş olması sevindirici.

Özetle

Sonuç olarak Kaan N2, selefinin hareketini tekrarlayan güzel bir model oluyor. 949 TL'lik fiyatıyla oldukça iddialı duran telefon, sahip olduğu özelliklerle iyi bir fiyat/performans dengesine sahip. Bu anlamda eğer bütçe dostu iyi bir telefon arıyorsanız, Kaan N2 size uygun bir model olacaktır.

Kimler Almalı

1000 TL'nin altında iyi bir akıllı telefon arayan ve hem çift kamera hem parmak izi okuyucu gibi özelliklerin de sahibi olan güzel bir model isteyenler Kaan N2'yi rahatlıkla tercih edebilirler.

Alternatifleri

Kaan N2'ye alternatif olarak yine uygun fiyatlı akıllı telefon modellerinden TP-Link Neffos X1'i de değerlendirebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Kaan N2
Ürün Markası Kaan
CHIP Online Notu
90
İşletim SistemiAndroid 7.0
İşlemciMediatek MT6750
Çekirdek (CPU)8
Ekran Boyutu5.7 inç
Ekran Çözünürlüğü720 x 1440 px
Grafik İşlemciMali-T860
Bellek (RAM)3 GB
Dahili Depolama32 GB
Arttırılabilir Depolama128 GB
Ön Kamera8.0 MP
Arka Kamera13 MP
Çift HatYok
Wi-FiVar
NFCYok
GPSVar
LTE (4G)Var
HDMI (MHL)Yok
BluetoothVar
FM RadyoVar
Boyutlar76 x 152 x 8.25 mm
Ağırlık145 gr.
Okuyucu Yorumları