Yüksek frekansı ve özel soğutucusuyla farklı.

İşlemcinizden overclock'la daha iyi sonuç elde etmek için, canavar gibi bir bellek kiti gerekiyor.

Kingston HyperX Beast KHX24C11T3K2 İnceleme
CHIP Online Notu 91
  • Yüksek performans
  • Aktif soğutma sistemi
  • İsteğe göre kapasite seçenekleri

Kingston ülkemizde en çok bilinen ve tercih edilen bellek markalarının başında geliyor. Firmanın ürün yelpazesinde sistem belleklerinden SSD'lere, bellek kartlarından USB depolama aygıtlarına kadar birçok seçenek ve her kategoride farklı tipte kullanıcılar için çok çeşitli ürünlere rastlayabilmek mümkün. HyperX ailesinde konumlanan Beast bellekler için de sistem belleklerinin yıldızı diyebilmek mümkün. 8 GB ile 64 GB arasında kapasitelerde kullanıcılara ulaşan Kingston HyperX Beast belleklerde frekans olarak da 1600 MHz ile 2400 MHz arasında seçim yapabilmek mümkün. Kapsamlı şekilde inceleyeceğimiz KHX24C11T3K2 kit ise birçok kullanıcı için yeterli gelecek olan 8 GB depolamaya ve 2400 MHz'lik zirve bir hıza sahip.

Ailede kapasite seçenekleri elbette platformunuza uygun şekilde satılan kitlerin sonucu olarak belirleniyor. Genelde birçok anakartta dört adet bellek yuvası bulunduğunu düşünürsek 32 GB'lık kapasiteyi çok kolay bir şekilde elde edebilirsiniz. Firma tek modül olarak en fazla 8 GB'lık seçenek sunuyor. Dolayısı ile 64 GB'lık kapasite için anakartınızda da sekiz adet bellek yuvası olması gerekli. Seçeneceğiniz frekanslar doğrultusunda belleğin ihtiyaç duyduğu voltaj da değişiklik gösterebilir. İncelemekte olduğumuz kit 2400 MHz'de CL11 zamanlamaya ve 11-13-13 gecikmelere sahip. Değerlerin kararlı bir şekilde çalıştırılması için 1.65V gerilim kullanmak gerekiyor. Intel'in XMP teknolojisine göre frekans 2133 MHz olarak belirlendiğinde ise gerilim 1.6V'a düşüyor ve gecikme süreleri de 11-12-11 olacak şekilde kısalıyor.

Kingston HyperX Beast'i performansı dışında çekici kılan bir diğer nokta ise fanla desteklenebilen pasif soğutma sistemi. Belleğin her iki tarafına da temas sağlayan alüminyum plakalar özellikle yüksek frekansta ortaya çıkan sıcaklığı başarılı şekilde üst bölgeye taşıyarak kasa içi hava dolaşımına teslim ediyor. Bellekler soğutucular nedeniyle çok fazla kalınlaştırılmadığı için yan yana kullanılmalarında kesinlikle bir sorun ortaya çıkmıyor. 60 mm'lik iki adet fandan oluşan soğutma sistemi de hem belleklerin serinlemesi, hem de kasa içi görüntünüzün daha çekici olması adına önemli bir detay. Kingston HyperX Beast'ın (KHX24C11T3K2) yüksek performanslara kolaylıkla ulaşabilmesi özellikle overclock yapan kullanıcılar için büyük önem taşıyor.

Özetle

Overclock yapan kullanıcılar için kaliteli bir bellek kiti büyük önem taşıyor. Kingston HyperX Beast KHX24C11T3K2, 8 GB kapasitesi ve 2400 MHz'lik frekansı ile iddialı bir seçenek. Elbette bütçenize ve anakartınızın desteğine göre daha yüksek kapasitedeki seçenekleri tercih etme şansınız da bulunuyor.

Alternatifleri

Kingston HyperX Beast KHX24C11T3K2'in aynı frekansta ve benzer fiyatlarda rakipleri var. Yine aktif soğutma sunan modeller de var ancak belleklerin kesinlikle tercihe değer bir performansı var. Fiyatlar ve teknolojiler birbirine yakın olduğu için asıl tercihi size bırakıyoruz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Kingston HyperX Beast KHX24C11T3K2
Ürün Markası Kingston
CHIP Online Notu
91
Kapasite 8 GB (2 x 4 GB)
Frekans 2400 MHz
Gerilim 1.65V
Gecikme Süreleri 11-11-13-13
Intel XMP Desteği Var
Okuyucu Yorumları