HyperX FURY'i inceledik.

Kingston'ın HyperX RAM ailesinin yeni üyesi FURY'i inceledik.

CHIP Online Notu 91
  • Ömür boyu garanti
  • Yüksek performans
  • Şık tasarım
  • Isı dağıtıcılar
  • Otomatik overclock için BIOS'u sıfırlamanız gerekebilir

Özellikle oyunseverler daha yüksek performans için yüksek hızlı RAM'lere karşı ilgi duyuyor. Bunun için bilgisayarların en sık güncellenen bileşenleri arasında kendine yer bulan RAM'lerden geçtiğimiz günlerde güzel de bir haber gelmişti hatırlarsanız. Bir hayli uzun zamandır geliştirme aşamasında olan DDR4 RAM'ler bu yılın üçüncü çeyreğinde öncelikle masaüstü bilgisayarlar için piyasaya sunulacak gibi görünüyor. DDR3'lerden yüzde 50 daha fazla bant genişliği sunacak olan DDR4 RAM'ler, yüzde 35 daha az enerji tüketecek.

Bu hatırlatmayı da yaptıktan sonra elbette DDR4'lere gelene kadar DDR3'lerin daha uzun bir süre oyunseverlerin bilgisayarlarını süslemeye devam edeceğini de söyleyelim. Tam bu noktada bugün inceleyeceğimiz Kingston'ın HyperX ailesinin en yeni üyesi FURY'den bahsedebiliriz. Kingston'ın yakın dönemde piyasaya sürdüğü otomatik hız aşırtma özelliğine sahip HyperX FURY RAM, oyunculara ve hız aşırtmacılara hitap ediyor. Peki, FURY'nin özellikleri neler ve bu özellikler bize neler sunuyor? Şimdi hep birlikte daha yakından bakalım.

Tasarımıyla çekici

HyperX FURY, dikkat çekici özellikler içeriyor. Öncelikle RAM'i dış görünüşüyle değerlendirelim. Kingston bu defa daha düşük bir profil üzerinde çalışmış. Kingston'ın daha önce incelediğimiz HyperX Predator'ı hatırlayacak olursanız FURY, onun yanında bir hayli küçük kalıyor. Predator'ın 54 mm'lik yüksekliğine karşılık FURY yalnızca 34 mm yüksekliğinde. Bu da onu anakart üzerinde rahatlıkla konumlandırabileceğiniz anlamına geliyor.

Mavi, siyah, kırmızı ve beyaz renk seçenekleriyle satışa sunulan FURY'nin bize gelen modeli mavi renkli bir tasarıma sahip. Böylece stil sahibi olarak da beğendiğimiz RAM, asimetrik ısı dağıtıcısı tasarımıyla da dikkat çekici görünüyor.

Bir yanında FURY, diğer yanında HyperX logolarını taşıyan RAM'in bu arada Kingston tarafından ömür boyu garanti desteğiyle geldiğini de söyleyelim.

Otomatik hız aşırtma

HyperX FURY'nin en dikkat çeken yanı elbette Plug-n-Play desteği. Maksimum hızda çalışmak için tasarlanan FURY, otomatik olarak hız aşırtmaya uğrayabiliyor. Takıldığı platformu algılayıp 1866 MHz'e kadar hız aşırtma yapabilen RAM, böylece kullanıcıları BIOS üzerinden manuel ayar yapma derdinden kurtarıyor.

İki adet 8 GB'lık kit halinde elimize ulaşan HyperX FURY, farklı renkler halinde olduğu kadar 16 GB'lık kapasite seçenekleriyle de sunuluyor. Bu arada HyperX FURY'nin; P55, H67, P67, Z68, Z77, Z87 ve H61 Intel yonga setleri ile A75, A87, A88, A89, A78 ve E35 AMD yonga setleri uyumu gösterdiğini de söyleyelim.

Giriş seviyesi oyunseverler tarafından beğenileceğini düşündüğümüz HyperX FURY, 1866 MHz'e kadar verdiği destekle birlikte iyi bir oyun keyfi sunuyor. Düşük gecikme süresiyle performansa katkıda bulunan belleğin, Bioshock Infinite testimizde 1920x1080 piksel çözünürlükte ortalama 40 FPS değer almamızı sağladığını da söyleyelim.

Özetle

Giriş seviyesi oyunseverler tarafından beğeniyle karşılanacağını düşündüğümüz HyperX FURY, 1866 MHz'e kadar otomatik hız aşırtma desteği göstermesiyle kolay kullanım sağlıyor. Renk seçeneği ve asimetrik ısı dağıtıcıları ile şık görünen RAM, performansıyla da memnun edici seviyede.

Kimler Almalı

Oyunseverler tarafından tercih edilebilecek olan HyperX FURY, otomatik hız aşırtma seçeneğiyle de BIOS ayarlarıyla uğraşmak istemeyenlere hitap ediyor.

Alternatifleri

Eğer daha üst düzeyde hızda RAM'lere ihtiyaç duyuyorsanız HyperX Predator'un 2800 MHz'lik RAM'lerine yakından bakmanızı öneririz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Kingston HyperX FURY
Ürün Markası Kingston
CHIP Online Notu
91
Kapasite 2 x 8 GB
Hız 1866 MHz
Voltaj 1.5V
CAS Gecikmeleri 9,10
Yükseklik 34 mm
Okuyucu Yorumları