Impact RAM'ini inceledik.

Kingston'ın mobil platformlar için sunduğu Impact RAM'ini inceledik.

CHIP Online Notu 96
  • Yüksek performans
  • Kolay konfigürasyon
  • Düşük voltaj
  • Arttırılabilir hız
  • Belirli bir eksisi yok

Dizüstü bilgisayarlarda en kolay değiştirilebilir birimler arasında disk ve RAM'ler bulunuyor. Özellikle dizüstü bilgisayarından daha fazla performans almak isteyen oyunseverler tarafından tercih edilen bu değişiklikler için, bugün inceleyeceğimiz ürün iyi bir örnek teşkil ediyor. Daha önce pek çok defa masaüstü bilgisayarlar için RAM'leriyle test merkezimize uğrayan Kingston, bu defa mobil platformlar için geliştirdiği Impact bellekleriyle masamızdaki yerini alıyor.

Daha yüksek frekansta çalışan RAM tercihi yapmak isteyen ve düşük gecikme sürelerine terfi etmek isteyen kullanıcılar tarafından tercih edilebilecek olan HyperX ailesinin Impact modeli, oyunlarda FPS artışına da direk katkıda bulunabilecek bir RAM. Peki, HyperX Impact bize tam olarak neler sunuyor? Şimdi RAM'e daha yakından bakalım.

Performans için ideal

Şık ve termal etiket içeren tasarımıyla dikkat çeken Impact, gayet küçük boyutta. Böylece kolaylıkla dizüstü bilgisayarlara takılabilecek olan RAM, incelediğimiz modeliyle 8 GB'lık kit halinde. İki adet 4 GB'lık birim olarak elimize ulaşan bellek, 8 GB'lık tekli olarak da tercih edilebilir. Ayrıca daha yüksek performans arayan kullanıcılar için yine 16 GB'lık kit olarak da Impact bulunabiliyor.

Çift kanallı yapıda olan Impact, otomatik hız aşırtma sağlıyor, tak – çalıştır işleviyle BIOS üzerinden herhangi bir ayar yapmanıza gerek bırakmıyor. Elbette frekans değişikliği yapmak isterseniz o zaman başka. Impact, 2133 MHz hızında çalışan bir bellek. Fakat dilerseniz bu hızı optimize edebiliyorsunuz. 1600 ila 2400 MHz arasındaki hızlarda rahatlıkla frekans değişikliği yapmak mümkün.

Elbette konu mobil olunca, enerji tüketimi de önem arz eden konular arasındaki yerini alıyor. Impact, çevre dostu tasarımıyla hem düşük güç tüketimiyle çalışıyor hem de serin kalabiliyor. Bu arada Impact'in; HM65, HM67, HM70, HM75, HM76, HM77, HM86, HM87, QM67, QM87, QS67, UM67 ve UM77 Intel yonga setleri ile uyumlu olduğunu da söyleyelim.

Özetle

Dizüstü bilgisayarlarında yüksek performans gözeten kullanıcıların tercih edebilecekleri bir RAM kiti olan Impact, özellikle oyunculara yüksek performans sağladığı gibi stabil kullanımıyla da tercih edilebilecek bir model.

Kimler Almalı

Kingston HyperX Impact, dizüstü bilgisayarlarında yüksek performans gözeten kullanıcılar tarafından tercih edebilir.

Alternatifleri

İncelediğimiz Impact'in 16 GB'lık kit seçeneği de mevcut. Eğer daha üst düzey kapasitede RAM arıyorsanız bu modeli de tercih edebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Kingston HyperX Impact
Ürün Markası Kingston
CHIP Online Notu
96
Kapasite 2 x 4 GB
Hız 2133 MHz
Voltaj 1.35V
CAS Gecikmeleri CL9-CL12
Yükseklik 46.41 mm
Okuyucu Yorumları