HyperX Predator DDR4'ü inceliyoruz.

DDR4'lerin dönemi başladı. Elimize ilk ulaşan HyperX Predator DDR4'ü inceliyoruz.

CHIP Online Notu 94
  • 3000 MHz
  • Güçlü hız aşırtma potansiyeli
  • Malzeme kalitesi
  • Yüksek fiyat

X99 yonga setli anakartlar, Intel'in Haswell-E platformu, yüksek hızlarda grafik kartları ve 802.11ac standardında Wi-Fi bağlantısı derken son zamanlarda masaüstü bilgisayarlarda büyük bir hareketlilik söz konusu. Uzun süredir beklediğimiz DDR4'ler de sonunda ortaya çıktı ve ilk örneklerinden birini biz de mercek altına alma fırsatını bulduk.

Kingston tarafından geliştirilen HyperX Predator DDR4 belleği, yeni nesil Intel X99 çipseti ve Haswell-E işlemci için tasarlanmış. Yüksek frekans, düşük voltaj ve düşük gecikme değerlerinin uyumlu bir kombinasyonu olarak dikkat çeken Predator DDR4 bellek kiti, şu an en hızlı PC'ye sahip olmak isteyen kullanıcılar tarafından oldukça çekici bulunabilecek cihazlar arasında. Piyasada 16 GB'lık kitler halinde satışa sunulan HyperX Predator DDR4, elimize ise ikili set olarak geldi. 3000 MHz'lik hız sunan bu canavarı, elimize geçtiğimiz günlerde ulaşan Asus'un X99 anakartı üzerinde değerlendirdik.

X99 ve Haswell-E'lere özel

X99 platformunda standart 2133 MHz hızında çalışan RAM'ler hız aşırtmalarla birlikte 3200 MHz gibi uç hızları zorlayabilecek kapasitedeler. Anakartlar üzerinde daha fazla RAM slotu, daha yüksek RAM kapasitesi ve daha fazla hız derken özellikle oyunseverler bu yeni dönemde altın çağını yaşayacak gibi görünüyor. Elimizdeki HyperX Predator DDR4 kit de bunun için ideal.

3000 MHz hızında çalışan HyperX Predator DDR4 kit, CL 15-16-16 gecikme süresine ve 1.35V güç tüketimine sahip. Yeni nesil sistem toplama niyetinde olan kullanıcıların ilgi duyabilecekleri kuşkusuz. Ancak bu yeni nesil cihazların fiyatının el yaktığını da şimdiden söyleyelim. Elbette diğer yandan aldığınız performans da karşılığını veriyor. Elbette bu noktada HyperX Predator DDR4 kitin Kingston'ın ömür boyu garanti desteğiyle geldiğini de söyleyelim.

HyperX Predator DDR4, tasarımıyla da ilgi çekici bir kit. RAM'in üzerinde yer alan siyah renkli Predator imzası boyunda ısı alıcılar dikkati çekiyor. Böylece ısı dağıtımı maksimum düzeye ulaşıyor. DDR3'lere göre daha serin ve sessiz bir PC hedefleyen DDR4'ler, ayrıca güç tüketimiyle de DDR3'lerin yanında avantaj sahibiler. Elbette boyutları da biraz geniş. HyperX Predator DDR4'ün yüksekliği tam 55 mm. Böylece geniş bir kasa hacmine ihtiyacınız olacağı açık.

Özetle

HyperX Predator DDR4, yeni nesil sistem toplama niyetinde olan kullanıcıların alışveriş listesinde yer alması gereken bir kit. 4x4 GB'lık 16 GB'lık kitler halinde raflarda bulabileceğiniz HyperX Predator DDR4, yüksek hız aşırtma potansiyeline de sahip.

HyperX Predator DDR4'ün fiyatı ise (4x4 GB) 936 TL civarında.

Kimler Almalı

HyperX Predator DDR4, yeni nesil sistem toplama niyetinde olan kullanıcıların alışveriş listesinde yer alması gereken bir kit.

Alternatifleri

HyperX Predator DDR4'e alternatif olarak Corsair ve G-Skill'in RAM kit'leri de bir hayli iddialı. Onları da inceleyebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Kingston HyperX Predator DDR4
Ürün Markası Kingston
CHIP Online Notu
94
Kapasite 2 x 4 GB
Hız 3000 MHz
Voltaj 1.35V
CAS Gecikmeleri CL14
Yükseklik 55 mm
Okuyucu Yorumları