Klipsch Reference R5 Neckband İnceleme

Tasarımıyla özel bir bluetooth kulaklık olan Klipsch Reference R5 Neckband'i inceledik.

CHIP Online Notu 83
  • Şık tasarım
  • Malzeme kalitesi
  • Konforlu yapı
  • Ses kalitesi
  • Çağrı özellikleri
  • NFC desteği yok

Kablosuz kulaklıklar farklı tiplerde bulunabiliyor. Kulak üstü, kulak içi ve bugün yakından bakacağımız Klipsch Rederence'ta olduğu gibi boyun üstü şeklinde. Hatta bildiğiniz gibi sporcular için kulak kelepçesi şeklinde olan modeller de var. Elbette tüm bu modellerin hepsi herkese hitap etmiyor. Kimileri kulak üstünü daha rahat buluyor, kimileri kulak içini... Bu model ise, tip olarka yine kulak içi modellerden, farklı olan yanı ise bir boyun bandıyla birlikte kullanılması.

Klipsch Rederence'in elimizdeki modeli R5 Neckband. Özellikle tasarımıyla oldukça kaliteli görünen R5 Neckband, fazlasıyla iyi bir işçiliğe sahip. Boyun bandında el dikişli kenar işlemeli deri malzemesiyle dikkat çeken R5 Neckband, bu anlamda tasarımıyla özelleşen modellerden hoşlananların aradığı bir kulaklık oluyor.

Başarılı performans

Başarılı performans

R5 Neckband'in kullanımı da bir hayli pratik. Bluetooth üzerinden kolayca eşleştirilebilen kulaklık, sağ yakasında ses butonlarını bulunduruyor. Müzik dinlemenin yanı sıra telefon görüşmelerinizi de elbette kulaklık üzerinden yapabiliyorsunuz. Özellikle çağrı kalitesiyle kulaklığı oldukça beğendik. Cihazın mikrofonu özel olarak geliştirilmiş; bu sayede dış kullanımlarda etkili bir ses iletişimi sağlayabiliyor. Bu arada önemli bir detay da, kulaklığın üzerinde titreşimli geri bildirim alanı var. Böylece telefonunuz uzakta olduğunda, titreşim yoluyla çağrıyı kaçırmıyorsunuz.

Hazır telefon görüşmelerinden bahsetmişken, kulaklığın hangi işletim sistemli akıllı telefonlarla çalıştığı merak edilecektir; onu da söyleyelim. Klipsch Reference R5 Neckband'i Android ve iOS destekli akıllı telefonlar ile kullanabiliyor ve telefon görüşmelerinde bulunabiliyorsunuz.

Klipsch Reference R5 Neckband'in kulak pedleri de yine özel olarak tasarlanmış. Rahat olması açısından oval silikon uçlar için Klipsch kendi patentini almış. Uzun kullanımda kulak yorgunluğunu azaltan bu uçlar, ses yalıtımı konusunda da gayet başarılı bir iş çıkartıyor. Ses performansı bakımından da fazlasıyla iyi olduğunu söylemek lazım.

apTX ve AAC desteği gösteren R5 Neckband, apTX HD desteği ise bulundurmuyor. Ayrıca kulaklıkta kolay eşleşme için NFC de yok.

Son olarak kulaklığın 8 saate kadar pil ömrü sunduğunu da söyleyelim.

Özetle

Klipsch Reference R5 Neckband, özel bir kulaklık oluyor. Özellikle tasarımıyla dikkat çeken modellere yoğunlaşan kullanıcılar için tercih edilebilir duran Klipsch Reference R5 Neckband, ses kalitesiyle ve konforlu kullanımıyla da kendinden memnun bırakıyor. Keşke apTX HD desteği de olsa şahane olurmuş diye de ekleyelim.

Kimler Almalı

Tasarımıyla özel bir kulaklığa sahip olmak isteyen müzikseverler, Klipsch Reference R5 Neckband'den fazlasıyla memnun kalabilirler.

Alternatifleri

Klipsch Reference R5 Neckband'e alternatif olarak Spigen Legato Arc R72E modeli de apTX HD desteği ile tercih edilebilir.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Klipsch Reference R5 Neckband
Ürün Markası Klipsch
CHIP Online Notu
83
Tip Kulak içi
Bağlantı Bluetooth
Hoparlör Boyutu 5.0 mm
Frekans Tepkisi 10 – 19kHz
Pil Ömrü 8 saat
Batarya 110 mAh
NFC Yok
Su Koruması IPX4
Okuyucu Yorumları