Yalnızca uydu

DVB-S yayınları destekleyen TV kartı, kolay kurulumu ve dış darbelere dayanıklı yapısıyla dikkatleri üstünde topluyor.

CHIP Online Notu 68
  • Kolay kurum
  • Uzaktan kumanda
  • Türkçe dil desteği

Kendini kanıtlamış markalardan birisi olan Kworld'ün yalnıza uydu yayınlarını alması için tasarlanmış olan DVB-S 300U modeli aslında küçük bir metal kutudan ibaret.

80 x 96 x 20 mm ebatlarındaki, alüminyum kaplama olan bu kutu bilgisayarınıza bir ucu mini USB olan bir kablo ile bağlanıyor. Çalışmak için ayrı bir güç kaynağına ihtiyacı olan ürün bu gücü bir harici adaptörden alıyor. Ürün ön tarafında çalıştığını gösteren bir yeşil LED ve ürünle beraber verilen uzaktan kumanda için bir alıcı bulunuyor. Donanımsal olarak kurulumu son derece kolay olan bu ürünün tabii ki en önemli kısmı, tüm TV kartlarında olduğu gibi yazılımı. Ürünle beraber gelen yazılımın kullanımı amatör kullanıcılar için biraz zor olabilir.

Kurulumda gelen listede Turksat 1C/2A uydusunun yanı sıra aklınıza gelebilecek tüm uydular bulunuyor. Otomatik taramada bazı kanallar atlanabildiğinden daha sonra onları elle girmeniz gerekiyor. Ürünle MPEG2 formatında dilediğiniz kadar kayıt yapabiliyorsunuz. Uydu kanallarının yayın programını takip ederek istediğiniz yayınları buradan kaydedebilirsiniz. Tabi ki dilediğiniz yayın içerisinden ekran görüntüsü de alabiliyorsunuz.

Sonuç: DVB-S yayınları destekleyen TV kartı, kolay kurulumu ve dış darbelere dayanıklı yapısıyla dikkatleri üstünde topluyor.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli KWorld Plus TV DVB-S 300U
Ürün Markası Kworld
CHIP Online Notu
68
Arabirim USB
Yayın standardı DVB-S
Video kayıt biçimi MPEG2
Fotoğraf kayıt biçimi BMP
Uzaktan kumanda Var
Diğer USB uzatma kablosu
Okuyucu Yorumları