Lenovo A319 bize ne sunuyor?

Lenovo'nun giriş seviyesi telefonu A319'u inceliyoruz. Bakalım Lenovo bu cebinde bizlere ne sunuyor?

CHIP Online Notu 67
  • Uygun model
  • Ön kamera var
  • Arka kamerada flaş desteği
  • Dolby destekli hoparlör
  • Arabirim
  • En az 1 GB RAM olmalıydı
  • Daha ucuz olabilirdi

Lenovo, her segmentte sunduğu cep telefonlarıyla her kullanıcıya uygun çözüm getirmeyi amaçlıyor. Daha önce incelediğimiz Vibe X2 ve Vibe Z2 modelleriyle orta segment ve üst uca dokunan Lenovo, elimizdeki model olan A319'la giriş seviyesini memnun etmeyi arzuluyor. Peki, Lenovo'nun bu modeli bizlere neler sunuyor? Hemen yakın plana geçelim...

Giriş segmenti için

Lenovo A319'un tüm özellikleri giriş segmentine uygun olarak tasarlanmış. Bunda elbette sıra dışı bir durum yok, fakat yine de bazı noktalarda sivrilmesi onu rekabet halinde olduğu diğer ceplerden ayırabilirdi diye düşünüyoruz. Bunu söyledikten sonra şimdi A319'un tasarımına yakından bakalım.

A319, plastik yüzlü bir cep telefonu. Küçük boyutları sayesinde oldukça hafif olan telefon, yalnızca 130 gram ağırlığında. Telefonun kalınlığı ise 10 mm'yi buluyor.

Lenovo A319'un arka kapağı açılabiliyor ve bataryayı çıkartabiliyorsunuz. Bataryanın altında microSD kart slotu ile SIM kart slotu bulunuyor. Yine arka yüze bakacak olursak burada Dolby destekli hoparlörü görüyoruz. Lenovo, A319'la ilk kez cep telefonu sahibi olacak olanlara Dolby destekli müzik imkanı sağlıyor. Belki de telefonun muadillerine göre yarattığı en büyük fark burada ortaya çıkıyor. Yine telefonun kutu içeriğinde bulunan kulaklıkları beğendiğimizi de söyleyelim.

A319'un çevresine baktığımızda sağ kenarda güç ve ses butonlarını bir arada görüyoruz. Güç butonunu daha küçük olduğu için ayırt edebileceğinizi bu noktada söyleyelim. microUSB ve kulaklık girişi de telefonun üst kenarında yer alıyor.

4 inç ekran

Lenovo A319, 4 inç ekrana sahip bir model. Ekranla 480x800 piksel çözünürlük sunuyor. Ekranın TFT olduğunu da burada söyleyelim. Daha önce incelediğimiz Turkcell T40, Vodafone Blade V ve benzeri giriş segmenti cep telefonlarından ekranıyla çok fark yaratmıyor. Söyleyebileceğimiz tek şey bu çözünürlük ve panelin ilk kez cep telefonu kullanacaklar için yeterli olduğu.

Android 4.4 işletim sistemiyle çalışan telefon, elbette Lenovo'nun özel arabirimini kullanıcılara sunuyor. Lenovo'nun bu arabirimin hem X2 hem Z2 modellerinde görmüş ve çok beğenmiştik. Aynı arabirimin A319'da da kullanılmış olması bir bakıma sevindirici. Fakat öte yandan performans noktasında bir süre sonra başına dert açabilir. Bu konuya telefonun performans notlarına geçtiğimizde değineceğiz.

Teknik kadro

Lenovo A319'un teknik kadrosu giriş segmenti için yeterli olarak görülebilir. Telefonda yer alan çift çekirdekli MediaTek MT6572 işlemci 1.3 GHz hızında güç sağlıyor. RAM seviyesi ise 512 MB olarak karşımıza çıkıyor. Öte yandan 4 GB dahili hafıza ve Mali 400 grafik birimi bu segmentte sık karşımıza çıkan öğeler arasında. RAM seviyesinin en az 1 GB olması daha iyi olabilirdi. Zira arkada çalışan birkaç uygulama varken bir işlem yaptığınızda telefon ağırlaşabiliyor. Bunda elbette kullanılan arayüzün de etkisi var. O nedenle telefonu düzenli ve temiz tutmak kullanıma olumlu katkıda bulunacaktır.

Lenovo A319, AnTuTu testinden 11803 skorunu alırken, CPU Prime'dan 1228 puan toplayabiliyor. Öte yandan Geekbench skoru ise 325 ile 585 seviyesinde. HTML 5 performansıyla ise 1106 puan alan Lenovo A319, bakalım daha önce incelediğimiz giriş segmentinden ceplerle nasıl bir ilişki içinde.

Kamera ve batarya

Lenovo A319'un batarya ve kameralarına da bakalım. Telefonun hem ön hem arka kamerası bulunuyor ki, giriş segmentine bazı modellerin ön kamera bulundurmadığın göz önüne aldığımızda Lenovo A319 kullanıcıları bu sayede selfie çekebilecekler. Öte yandan bu, ilk kez cep telefonu kullanacak kişilerin görüntülü sohbetle tanışması anlamına da geliyor.

Telefonun arka kamerası 5.0 megapiksel çözünürlüğünde. 2592x1944 piksel çözünürlüğünde fotoğraflar çekebiliyorsunuz. Segmenti için yeterli bir performans gösterdiğini söyleyelim. Elbette kameradan çok şey beklememek gerekiyor. Ancak arka kamerada flaş desteğinin olmasını sevindirici bulduk. Bu sayede düşük ışık koşullarında fotoğraf çekmek mümkün. Zira flaş desteği A319'un pek çok rakibinde yer almıyor.

Lenovo A319'un bataryasına gelecek olursak, üzerinde 1500 mAh kapasitesinde bir batarya olduğunu baştan söyleyebiliriz. Telefonun düşük işlem gücü, uygun ekran çözünürlüğü bir araya geldiğinde uzun pil ömrü sunuyor. Geekbench'ten aldığımız aralıksız kullanım pil ömrü sonucu ise 7 saat 13 dakika seviyesinde. Bu da normal kullanımda telefonla tam günü çıkartmanızın mümkün olduğunu gösteriyor. Öte yandan Lenovo A319, 10 saat kesintisiz müzik dinleyebilmenizi de sağlıyor.

Özetle

Lenovo A319 giriş segmenti için uygun bir telefon modeli. Akıllı telefon sahibi olmak isteyen fakat büyük bütçe ayıramayan kullanıcılar Lenovo A319'u tercih edebilirler.

Lenovo A319'un fiyatı ise 400 TL civarında. Son tahlilde telefonun fiyatıyla biraz daha uygun olabilirmiş diye düşünüyoruz.

Kimler Almalı

Akıllı telefon sahibi olmak isteyen fakat büyük bütçe ayıramayan kullanıcılar Lenovo A319'u tercih edebilirler.

Alternatifleri

Lenovo A319'a alternatif olarak Vodafone Smart 4 Mini'yi de yakından incelemenizi tavsiye ederiz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Lenovo A319
Ürün Markası Lenovo
CHIP Online Notu
67
İşletim SistemiAndroid 4.4.2
İşlemciMediatek MT6572
Çekirdek (CPU)2
Ekran TeknolojisiTFT
Ekran Boyutu4.0 inç
Ekran Çözünürlüğü480 x 800 px
Grafik İşlemciMali-400
Bellek (RAM)0.512 GB
Dahili Depolama4 GB
Arttırılabilir Depolama32 GB
Ön Kamera2.0 MP
Arka Kamera5.0 MP
Çift HatYok
Wi-FiVar
NFCYok
GPSVar
LTE (4G)Yok
HDMI (MHL)Yok
BluetoothVar
FM RadyoVar
Bekleme Süresi240:00 saat
Konuşma Süresi003:30 saat
Boyutlar63 x 123 x 10.2 mm
Ağırlık130 gr.
Okuyucu Yorumları