Miix 2 11'i inceliyoruz.

Hem bir tablet hem bir dizüstü bilgisayar görevi göre hibrit Miix 2 11'i inceliyoruz.

CHIP Online Notu 78
  • Şık görünüyor
  • Windows 8.1 işletim sistemi
  • Full HD dokunmatik ekran
  • JBL hoparlörler
  • Motion Control çok kullanışlı değil
  • Pil ömrü
  • Touchpad butonları
  • Arka kamera performansı

Tablet ve dizüstü bilgisayar hibriti olarak dikkat çeken Lenovo Miix 2 11, hem bir tablet hem bir dizüstü bilgisayar deneyimi yaşamak isteyenlere sunuluyor. Tablet PC olarak anılabilecek olan Miix 2 11, beraberinde bir klavye aparatıyla geliyor. Dock istasyonu görevi gören klavye aparatı üzerine ekranı yerleştirerek dizüstü bilgisayar görünümü kazanan cihaz, mobil ortamlarda tablet olarak rahatlıkla kullanılabiliyor.

11 inç boyutunda bir ekranın sahibi olan Miix 2 11, böylece daha küçük boyutlu ekranlı tabletlere iyi bir alternatif olarak tercih edilebilir. Diğer yandan dokunmatik ekranıyla dizüstü bilgisayar kullanımda da büyük rahatlık sağlayan cihaz, AccuType klavyesiyle de konfor sunuyor. Teknik birimleri arasında Intel işlemcisiyle dikkat çeken Miix 2 11, bize başka neler sunuyor; şimdi daha yakından bakalım.

Tasarımıyla ilgi çekici

11.6 inç boyutunda ekranın sahibi olan Miix 2 11, ekranıyla Full HD çözünürlük sunuyor. Ekran elbette dokunmatik; böylece cihazı notebook formundayken de rahatlıkla kullanabiliyorsunuz. Touhcpad alanına dokunmaksızın ekranı kullanarak Windows 8.1 işletim sistemi içinde rahatlıkla hareket edebilirsiniz.

Miix 2 11, tasarım olarak da oldukça güzel görünüyor. Alüminyum renkli gövdesiyle şık görünen cihaz, plastik malzemeye sahip olmasıyla da 780 gram ağılında. 11 mm inceliğinde olan Miix 2 11, klavye aparatıyla birlikte taşındığında ise 1380 gram ağırlığına ulaşıyor.

Ekranın üzerinde 2 megapiksel değerinde HD kayıt yapan bir ön kamera taşıyan cihaz, ekranının altında dokunmatik bir Windows tuşu bulunduruyor. Bunu kullanarak Windows 8.1'in Metro arayüzüne geçiş yapabiliyorsunuz.

Miix 2 11'in çevresine baktığımız sağ ve sol kenarlarda JBL destekli hoparlörleri görüyoruz. Yine sol yüzde güç butonu, alt kısımda ise bir kapak altında microSD kart girişi bulunuyor. Yine aynı bölgede bir SIM kart girişi var, ancak incelediğimiz modelde bu giriş aktif değil. Miix 2 11'nin opsiyonel olarak seçilebilen 3G destekli modelleri de bulunuyor. Bu bölümün altında ise mini HDMI, USB ve kulaklık bağlantıları kendine yer buluyor. Cihazın diğer kenarında ise ses butonlarını görebiliyoruz.

Sezgisel kontrol

Miix 2 11'yi tablet formundan dizüstü bilgisayar formuna sokmak için altında yer alan bağlantı noktası ile klavye üzerine konumlandırmak yeterli. Klavye oldukça rahat görünüyor. Kullanımı da öyle... Diğer yandan touchpad alanı ise her ne kadar yüzeyiyle konfor sunsa da, yüzeye gizlenmiş sağ ve sol düğmelerin kullanımını beğenmedik. Neyse ki ekran dokunmatik ve touchpad'i sık kullanmanıza gerek yok.

Diğer yandan Miix 2 11, jestlerle kontrol özelliği de sunuyor. Motion Control yazılımı ile elinizi ön kamera karşısında sağa ve sola doğru hareket ettirerek fotoğraf ve videolar arasında dolaşabiliyor, kavrama hareketiyle fotoğrafı tutup ileri geri yaparak yakınlaşıp uzaklaşabiliyor veya video izlerken elinizi yumruk yaparak videoyu durdurabiliyorsunuz. Her ne kadar hoş bir özellik olsa da çok sık kullanılmayacak bir özellik olduğunu düşünüyoruz.

Bu arada Miix 2 11'in üzerinde bir arka kamera da bulunuyor. Arka kamera 5.0 megapiksel değerinde. Mobil olduğunuz durumlarda fotoğraf çekebilirsiniz, ancak bu fotoğraflar çok kaliteli olmayacak.

Intel Core i3 işlemci

Şimdi gelelim Miix 2 11'in teknik detaylarına. Üzerinde Intel işlemci taşıyan Miix 2 11, Core i3 ile çalışıyor. 1.5 GHz hızında çalışan işlemci, cihazdan iyi performans almanıza olanak tanıyacak kapasitede. Miix 2 11, ayrıca 2 GB kapasitesinde RAM'lerle de donalı. Diğer yandan Miix 2 11, 8 GB'lık RAM kapasitesine sahip modele de sahip. Cihazın grafik hanesinde ise Intel HD Graphics 4200 entegre grafik birimi kendine yer buluyor.

Miix 2 11'in kapasitesi ise 64 GB seviyesinde. Cihazda SSD kullanılmış. Eğer bu kapasite size yetersiz gelirse Miix 2 11'nin 256 GB'lık SSD seçeneği de mevcut. Öte yandan Miix 2 11'i mobil ortamlarda tek şarjla 6 saate kadar kullanabiliyorsunuz. Ancak piyasada 8 ila 10 saat arasında pil ömrü sunan rakiplerin olduğunu da unutmamalı.

Özetle

Hem bir tablet hem bir dizüstü bilgisayar deneyimi sunan Lenovo Miix 2 11, tasarımıyla ve farklı platformlarda kullanılabilecek olmasıyla beğenimizi kazandı. Teknik detaylarıyla da kategorisi için rahatlıkla kullanılabilecek olan cihaz, tablet PC arayanlar tarafından tercih edilebilir.

Lenovo Miix 2 11'in fiyatı ise 1760 TL civarında.

Kimler Almalı

Tablet ve dizüstü bilgisayar hibriti olarak dikkat çeken Lenovo Miix 2 11, hem bir tablet hem bir dizüstü bilgisayar deneyimi yaşamak isteyenler tarafından tercih edilebilir.

Alternatifleri

Lenovo Miix 2 11'ye alternatif olarak daha uzun süre pil ömrü sunan Microsoft Surface 2, Asus Transformer Book T100 veya Lenovo Miix 10'u önerebiliriz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Lenovo Miix 2 11
Ürün Markası Lenovo
CHIP Online Notu
78
İşletim Sistemi Windows 8.1
İşlemci Intel Core i3 4012Y 1.50 GHz
Ekran 11.6 inç IPS Full HD Multitouch Dokunmatik Ekran
Grafik Intel HD Graphics 4200
Bellek 2 GB DDR3L
SSD 64 GB SSD
Kamera 720P HD 2 MP ön kamera, 5 MP arka kamera
Bağlantılar USB 2.0 (3 adet), mini HDMI, kart okuyucu, kulaklık
Kablosuz Bağlantılar Bluetooth 4.0, 802.11 a/b/g/n Wi-Fi
Boyutlar 302 x 190 x 11 mm (tablet)
Ağırlık 798 gr. (tablet), 1380 gr. (klavye)
Okuyucu Yorumları