Windows 8'li tablet PC arayanlara özel.

Windows 8 işletim sistemli tablet arayışındakileri heyecanlandıracak türde bir tablet bilgisayar.

Lenovo ThinkPad Tablet 2 İnceleme
CHIP Online Notu 98
  • Uzun pil ömrü
  • İnce ve hafif tasarım
  • Bluetooth klavye ile kullanımı
  • Performans odaklı değil

Son zamanlarda hız kazanan tablet yarışı, özellikle Lenovo tarafından sunulan Windows 8 işletim sistemine sahip tablet bilgisayarıyla bir kez daha kızışıyor. Thinkpad Tablet 2 olarak adlandırılan ve şık görünümüyle daha çok "tablet" olarak tanımlayabileceğimiz tablet bilgisayar; fazlasıyla şık ve kullanışlı tasarımı, Windows 8 işletim sistemi, uzun pil ömrü, çoklu dokunmatik rahatlığı ve anlatacağımız daha pek çok özelliği ile dikkat çekiyor. 10 mm'den düşük bir inceliğe ve 500 gram civarındaki ağırlığıyla rahatlıkla yanınızda taşıyabileceğiniz bir cihaz olabilecek olan Thinkpad Tablet 2, aynı zamanda Bluetooth 4.0 bağlantısı ile eşleyebileceğiniz bir Bluetooth klavye ile pratik bir şekilde bilgisayara dönüşebiliyor. Bu sayede Windows 8 rahatlığını masanızın üzerinde de yaşamaya devam edebiliyorsunuz.

Üzerinde 1.8 GHz hızında çalışan Intel Atom Z2760 işlemci bulunduran Thinkpad Tablet 2, 2 GB bellekle birlikte sunuluyor. Bu sayede her ne kadar hoş bir kullanım yaratsa da özellikle zorlayıcı uygulamalarda performansın düşebileceğiniz söylememiz gerekli. Ancak normal tablet kullanımında herhangi bir sıkıntıyla karşılaşmıyorsunuz. 10.1 inç genişliğinde HD bir ekranı bulunan Thinkpad Tablet 2, ekranının hemen üzerinde 2.1 megapiksel değerinde bir ön kamerası bulunuyor. Elbette asıl kamerayı arkasında saklayan tablet, flaşlı arka kamerasıyla 8.0 megapiksellik bir fotoğraf performansı ve 1080p video kalitesi sunuyor. Grafik işlemci olarak da Intel'in tümleşik HD çözümünü kullanan Thinkpad Tablet 2, 64 GB SSD depolama alanına sahip. Tabletin yanındaki bağlantılar arasında yer alan microSD kart girişini kullanarak bu alanı genişletebiliyorsunuz. Cihazın bağlantıları arasında bunun dışında ise mini HDMI, 3G ve USB 2.0 bulunuyor. Bu arada keşke USB 2.0 yerine USB 3.0 görebilseydik şeklinde düşünmeden edemiyoruz elbette.

Özellikle uzun pil ömrüyle beğenimizi kazanan Thinkpad Tablet 2, 10 saate kadar sunduğu pil ömrüyle tüm gün yanınızda taşıyabileceğiniz bir cihaz halini alabiliyor. Üzerinde taşıdığı stylus sayesinde tam bir tablet olarak davranabilen Thinkpad Tablet 2, üzerine kalemi dokundurduğunuzda kapasitif sensörlerini kapatarak sadece kaleminizle hükmedebileceğiniz bir cihaz halini alıyor. Bu sayede çizim yaparken eliniz dokunmatik ekrana dokunsa da işiniz bozulmuyor.

Özetle

Uzun pil ömrü, hafifliği ve inceliğiyle Windows 8'li tablet arayışı içinde olan kullanıcılar tarafından beğenilecektir diye düşünüyoruz. Cihazı Bluetooth klavye ile kullanabilmeniz de kullanılabilirliğini arttırıyor. Thinkpad Tablet 2'nin çıkış noktası olan taşınabilirlik ve uzun pil ömrü beklentileri karşılıyor.

Alternatifleri

Sizin için taşınabilirlikten ziyade yüksek performans önemliyse daha yüksek teknik özelliklere sahip alternatif tablet hibritlerine göz atmanız gerekebilir.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli Lenovo ThinkPad Tablet 2
Ürün Markası Lenovo
CHIP Online Notu
98
İşlemci Intel Atom Z2760 1.8 GHz
Grafik İşlemci Intel Tümleşik HD
Bellek 2 GB
Ekran 10.1 inç (1366x768)
Hafıza 64 GB SSD
Pil Ömrü 10 saate kadar
Okuyucu Yorumları