Lenovo Vibe K5 Plus'ı tüm detaylarıyla testte

Lenovo'nun Vibe ailesinde orta segmente konumlanan fiyat/performans telefonu Vibe K5 Plus elimizde.

CHIP Online Notu 76
  • Fiyat/performans
  • Güzel tasarım
  • Kamera
  • Hoparlörler
  • Pil ömrü biraz daha iyi olabilirdi
  • Android 5.1
  • Kapasitif tuşlar ışıklandırmalı değil

Çin menşeli Lenovo, akıllı telefon pazarına ağırlık vermeyi sürdürüyor. Son zamanlarda birbiri ardına gelen telefonlarını inceleme fırsatı bulduğumuz Lenovo'nun, bize bu defaki konuğu Vibe K5 Plus modeli oluyor.

Orta segmente konumlanan Vibe K5 Plus, fiyat/performans anlamında da başarılı bir model. 799 TL'ye şu sıralar piyasada bulunabilen telefon, bu fiyata iyi özellikler sunuyor. Peki, bunlar neler? Hemen sizlerle telefonun teknik kadrosunu paylaşalım.

Teknik kadro

Teknik kadro

Lenovo Vibe K5 Plus'ın ekranı 5.0 inç boyutunda. Full HD çözünürlük sunan ekran, IPS panele sahip ve telefon bize bu ekranıyla 441 ppi piksel yoğunluğu sunuyor. Telefonun piksel yoğunluğu kadar parlaklık oranı da güzel. En azından dış kullanımlarda gün ışığında ekranı rahatlıkla görebildiğinizi söyleyelim.

Snapdragon 615 işlemciden güç alan telefon, 8 çekirdekli işlemcisiyle göz dolduruyor. 1.5 GHz ve 1.2 frekanslı 4'er çekirdekli Cortex A53 yongalarından oluşan bu işlemcisiyle fiyatıyla yer aldığı kategoride rekabetçi çizgide duran telefon, 2 GB RAM kapasitesinin de sahibi. 16 GB dahili hafızası bulunan telefon, bunu 32 GB daha microSD kart yoluyla genişletmenize izin veriyor.

Telefonda grafik işlemci olarak Adreno 405 yer alıyor. Bununla birlikte mobil oyunları rahatlıkla oynayabiliyorsunuz. Zaten bundan performans adımında az sonra daha detaylı bahsedeceğiz.

Telefonda 2750 mAh kapasitesinde batarya yer alıyor. Ayrıca 4.5G desteği elbette var. Bununla beraber 802.11 b/g/n standartlarında Wi-Fi, Bluetooth 4.1'in yer aldığı telefonla çift SIM kart kullanılabiliyor.

Lenovo Vibe K5 Plus'ın kameraları da 13 MP ve 5.0 MP olarak sunulmuş durumda. Performansına da yine ilerleyen adımlarda bakacağız. Şimdi Lenovo Vibe K5 Plus'ın tasarımına göz atalım.

Tasarım

Tasarım

Vibe K5 Plus'ın tasarımı kendi kategorisi için güzel. Telefonun metalik çerçeve tasarımı ve arka yüzde yer alan alüminyum alaşımlı ancak temelde plastik kapakla göze hoş gelen telefon, 3 farklı renk seçeneğinin sahibi. Elimizdeki modeliyle gümüş renkli olan telefon, ayrıca gri ve altın renk seçeneklerine de sahip.

Telefonun 8 mm kalınlığı mevcut, ağırlığı ise 142 gram seviyesinde. Ön yüzde sade bir görüntü sunan telefon, ekran – gövde oranıyla da yüzde 68 seviyesinde.

5 inç boyutundaki ekranın üzerinde ön kamerayı ve ışık sensörünü, alt kısımda da kapasitif butonları görüyoruz. Bu 3 butonun arka aydınlatmaya sahip olmadığını da söyleyelim

Telefonun arkasında açılabilen bir arka kapak yer alıyor. Bataryayı da değiştirebildiğiniz telefon, çift SIM kart girişini bataryası altında tutuyor. Ayrıca burada yine microSD kart girişi de görebiliyorsunuz.

Telefonun kara yüzünde önemli bir ayrıntı yer alıyor. Bu telefon tıpkı Vibe K5 modeli gibi Dolby destekli stereo hoparlöre sahip. Bununla önem kazanan telefon, ses kalitesiyle fark yaratıyor.

Yine üst tarafta kamerayı gördüğümüz telefonda, tek tonlu LED aydınlatma bulunuyor. Çevrede ise sağ kenarda güç ve ses butonlarını, üst kenarda da microUSB ve kulaklık girişini görüyoruz.

Performans notları

Performans notları

Şimdi gelelim Vibe K5 Plus'ın performans notlarına. Önce sizlerle Vibe K5 Plus'ın kendisiyle yakın fiyatta bulunan telefon modelleriyle sentetik test sonuçlarındaki tablolarını paylaşalım, ardından da değerlendirmemize geçelim.

Sonuçlarda da görüldü gibi, Vibe K5 Plus, K5 modelinin hemen yanında yer alırken, pek çok listede de TP-Link Neffos C5 Max ile yan yana görülüyor. Sentetik test sonuçlarında kategorisine uygun cevap veren telefon, gerçek kullanım neticesinde de aynı uyumluluğu gösteriyor.

Android 5.1 işletim sistemiyle çalışan telefon, Lenovo'nun daha önce K5 modelinde de gördüğümüz arayüze sahip. Uygulamalar arasında rahat geçiş imkanı sunan ve işletim sisteminde akıcı çalışan telefon, açık olan oyunlar arasında da geçiş yaptığınızda teklemiyor.

Oyun performansından bahsedecek olursak, FIFA Mobile ve Alto's Adventures oyunlarında denediğimiz telefon, kuşkusuz Modern Strike gibi yüksek grafik isteyen oyunlar için pek uygun değil. Bunun da bilgisini verelim. Yani bu telefonla rahatlıkla oynayacağınız oyunlar arasında Temple Run 2, Candy Crush, Subway Surfer, Cut the Rope gibi oyunlar olacak.

Peki, telefonun bataryası ne kadar gidiyor? 2750 mAh kapasitesinde bataryanın sahibi olan telefona uyguladığımız PCMark pil testinde karşımıza 5 saat 17 dakikalık bir sonuç çıktı. Bunun günlük kullanıma yansıması, orta seviyeli kullanımlarda günü çıkartabileceğiniz anlamına geliyor. Fakat yüksek parlaklık oranında, üzerinde yer alan Full HD ekranla, sıklıkla video izler ve oyun oynarsanız, gün içinde mobil şarj cihazına ihtiyaç duyacağınızı söyleyebiliriz.

Vibe K5 Plus'ın önemli artılarından biri, elbette Dolby destekli stereo hoparlörleri. Bununla beraber telefonun iyi bir ses deneyimi sunduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Bu yönde beklentisi olan kullanıcıların beklentisini karşılayacaktır.

Fotoğraf

Fotoğraf

Vibe K5 Plus'ın kameraları, önde 5 megapiksel, arka yüzdeyse 13 MP olarak karşımıza çıkıyor. Bununla beraber kardeşi Vibe K5'le aynı kamera özelliklerini sunan telefon, böylece tıpkı K5 modeli gibi sosyal medya için uygun fotoğraf ve video kaydı yapabilmenizi sağlıyor.

HDR ve panorama imkanı sunan kameralar, özellikle gün ışığı altında iyi kareler yakalayabilir. Arka yüzdeki kamera, LED flaşla destekleniyor kuşkusuz. Ve f/2.2 diyafram açıklığına sahip. Ancak LED flaş ve düşük ışıklarda iyi performans alamayacağınızın altını çizelim. Ön taraftaki kameranın da diyafram açıklığı f/2.8 seviyesinde.

Full HD'de 30 kare video kaydedebilen telefon, kamera arayüzüyle de basit bir kullanım sergiliyor. Çark simgesini kullanarak fotoğraf ve video ayarlarını yapılandırabiliyor, alt taraftaki mod tuşu ile de mod seçebiliyor, fotoğraflarınıza efekt ekleyebiliyorsunuz.

Özetle

Lenovo K5 Plus, 799 TL fiyata sahip bir telefon modeli. Bu fiyata alınabilecek iyi modellerden biri olan telefon, elbette çevresinde pek çok da rekabetçi model bulunduruyor. Burada seçim size kalmış.

Kimler Almalı

Bütçesi geniş olmayan ve orta segmentte bir telefon bana yeter diyenler Lenovo K5 Plus'ı tercih edebilirler.

Alternatifleri

Lenovo Vibe K5'e alternatif olarak, TP-Link'in Neffos C5 Max akıllı telefonunu da inceleyebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Lenovo Vibe K5 Plus
Ürün Markası Lenovo
CHIP Online Notu
76
İşletim SistemiAndroid 5.1
İşlemciQualcomm Snapdragon 615
Çekirdek (CPU)8
Ekran TeknolojisiIPS
Ekran Boyutu5.0 inç
Ekran Çözünürlüğü1080 x 1920 px
Grafik İşlemciAdreno 405
Bellek (RAM)2 GB
Dahili Depolama16 GB
Arttırılabilir Depolama32 GB
Ön Kamera5.0 MP
Arka Kamera13 MP
Çift HatVar
Wi-FiVar
NFCYok
GPSVar
LTE (4G)Var
HDMI (MHL)Yok
BluetoothVar
FM RadyoVar
Boyutlar71 x 142 x 8.0 mm
Ağırlık142 gr.
Okuyucu Yorumları