LG Stylus 2 Plus ne getiriyor?

LG'nin Stylus 2'nin özelliklerini geliştirerek hazırladığı Stylus 2 Plus modelini inceliyoruz.

CHIP Online Notu 78
  • İnce & hafif
  • Kalem desteği
  • Başarılı ekran
  • Segmentine uygun özellikler
  • Arayüz
  • Kamera performansı çok başarılı değil
  • Fiyatı biraz daha uygun olmalı

Akıllı telefon savaşlarında bazı modeller sahip olduğu farklı özellikleriyle farklı kullanımlar sunarken, özel kitlelere hitap ediyorlar. Bugün inceleyeceğimiz elimizdeki telefon da bunlardan biri.

Sahip olduğu kalemiyle özellikle akıllı telefonu üzerinde not almak isteyen, çizim yapmak isteyen kullanıcılara hitap eden LG'nin Sylus 2 Plus modeli, şirketin daha önceki Sylus 2 modelinin daha gelişmiş hali olarak karşımıza çıkıyor. Teknik kadrosu güçlendirilerek revize edilen Stylus 2 Plus, büyük ekranı, yükselen ekran çözünürlüğü ve ince yapısıyla dikkat çekici bir model. Şimdi bakalım detaylarında bizlere neler getiriyor.

Kalemli tasarım

Kalemli tasarım

Sylus 2 Plus, 5.7 inç boyutunda bir ekranın sahibi. Buna bağlı olarak boyutları da büyük olan telefon, 155 mm boyunda, 79 mm genişliğinde. Kalınlık noktasında ise yalnızca 7.4 mm ebatında. Bu değerlerle Samsung'un kalemli cebi Note 5'ten daha uzun ve daha geniş bir ekran deneyimi sunan Sylus 2 Plus, kalınlık noktasındaysa ondan daha ince olmayı başarıyor. Telefonun ağırlığı ise 146 gram. Bu da yine Note 5'in 171 gramlık ağırlığından daha hafif.

Sylus 2 Plus, plastik bir telefon. Arka yüzünde işlenmiş desenli bir malzemenin yer aldığı telefonun arka kapağı çıkartılabiliyor. Kapak altında yer alan batarya da değiştirilebiliyor ayrıca. Bu güzel haber.

Sylus 2 Plus'a önden baktığınızda altta bir LG logosu görüyorsunuz. Kapasitif butonlar yok, onun yerine sanal tuşlar tercih edilmiş. Ekranın çevresi ince bir bezelle çerçevelenirken, arka yüzde kamera, güç ve ses butonlarını bir arada görüyoruz. Ses butonlarının deseninin, arka kapağın desenine uygun olarak işlenmiş olması da ayrı güzel.

Peki, Sylus 2 Plus'ın kalemi nerede gizli? Telefonun üst köşesine yerleştirilen sytlus, buradan kolaylıkla çekip çıkartılabiliyor. Bu arada bu kalemin nano kaplamalı olduğunu ve telefonla etkileşiminin gayet başarılı olduğunun bilgisini de verelim.

Sylus 2 Plus'ın alt kenarına baktığımızda burada da bir kulaklık girişi, bir de microUSB yuvası görüyoruz. Bunların dışında cihazın çevresinde başka herhangi bir fiziksel bağlantı bulunmuyor. SIM kart slotu ile microSD kart slotu ise, arka kapağın altına konumlandırılmış.

Kalem ne işe yarıyor?

Kalem ne işe yarıyor?

Sylus 2 Plus'ın elbette en büyük esprisi kaleminin olması. Peki, bu kalemle neler yapılabiliyor? Kalemi yuvasından çıkarttığınızda telefonun ekranın bir menü beliriyor. Bu menü ile kalemle kullanabileceğiniz Pop Memo, Çek+, Pop Scanner ve QuickMemo+ gibi özelliklere erişebiliyorsunuz.

Bunlardan Pop Memo, hızlıca notlar alabileceğiniz bir alan. Çek+ ise, ekranın görüntüsünü hemen alan ve bu görüntünün üzerine kalemle notlar alabilmenizi sağlayan farklı bir nokta. Bir başka özellik olan Pop Scanner ise, sizi anında kamera uygulamasına götürüyor. Çektiğiniz fotoğraf üzerinde belli bir alanı kalemle kesip alabiliyorsunuz. Bir diğer uygulama olan QuickMemo+ ise yine not alabileceğiniz daha geniş bir alanı sizlere veriyor.

Elbette kalemle yapabilecekleriniz bunlarla sınırlı değil. Açılır menünün en altında yer alan "+" ibaresine tıklayarak buraya farklı bir uygulama daha ekleyebiliyorsunuz. Ayrıca yine telefonu kalemle kontrol etmek de elinizde. Ancak açıkçası Note 5 ile kabaca bir şekilde kıyaslayacak olursak, Note 5'in kalem yeteneklerinin daha fazla olduğunu söylemek gerek.

Ekran ve teknik kadro

Ekran ve teknik kadro

Sylus 2 Plus'ın ekranı 5.7 inç boyutunda. Çözünürlük ise 1920x1080 piksel değerinde. Selef modeliyle HD ekran sunan LG, bu modelde bunu Full HD'ye çekmiş. Bu karar bizce çok yerinde olmuş. IPS LCD olan panel, Corning Gorilla Glass 3'le korunuyor. Ekranın 386 ppi piksel yoğunluğuna sahip olduğunu da söyleyelim.

Telefonun ekran – gövde oranını da beğendik. Yüzde 72.6 seviyesinde olan ekran – gövde oranı, pek çok akıllı telefonundan iyi, fakat Note 5 burada yüzde 75.9'la ağırlığını hissettiriyor; onu da söylemek gerek.

Sylus 2 Plus'in teknik detaylarına gelecek olursak, işlemci noktasında da telefonun revizeye uğradığını söyleyebiliriz. Sylus 2'de kullanılan Snapdragon 410 işlemcinin yerine bu modelde Snapdragon 430 kullanılıyor.

Bu arada telefonun pek çok farklı modeli mevcut. Bizim incelediğimiz model K530TR. Her modele göre farklı teknik birimlerin ele alındığını söylemek gerek. Özellikle RAM ve depolama kapasitesi noktasında farklı seçenekler mevcut.

Elimizdeki model 2 GB RAM ve 16 GB depolama kapasitesine sahip. Grafik hanesinde Adreno 505 bulunduran telefon, microSD kart ile 256 GB depolama kapasitesini arttırmanıza imkan tanıyor.

Android 6.0 ve kameralar

Android 6.0 ve kameralar

Sylus 2 Plus, performanslı çalışan bir model. Üzerinde Android 6.0 Marshallow işletim sistemi bulunduran telefon, 8 çekirdekli işlemciden güç alıyor. 1.4 GHz ve 1.2 GHz Cortex A53 yongalarıyla çalışan telefon, 2900 mAh kapasitesinde bir bataryanın da sahibi. Bu bataryasıyla 7,5 saat gibi bir konuşma süresi sunan telefon, çok güç çekmeyen işlemcisiyle günü çıkartmanızı sağlıyor.

Sylus 2 Plus'ın kameraları da kategorisi için uygun sonuçlar üretecek cinsten. Arka kamerası 16 MP seviyesinde olan telefonun ön kamerası ise 8 MP tercih edilmiş. LED flaşla güçlendirilen kameralar, Full HD çözünürlüğünde video kaydı da yapabiliyor. Çekilen kareler güzel görünüyor, fakat arka kameranın özellikle çekim hızını yeterli bulmadığımızı söyleyelim. Deklanşöre bastıktan sonra fotoğrafın çekilmesi için bir süre bekliyorsunuz.

Kameralarda mod noktasında da çok zenginlik yok. Panorama ve otomatik modlarda çekim yapabildiğiniz kamerada ayrıca manüel bir arabirim de yer almıyor. Eğer kamera yetenekleri sizin için önemliyse, bu telefon o nedenle sizi pek mutlu etmeyebilir.

Özetle

Sylus 2 Plus, akıllı telefonda kalem ihtiyacı duyan kullanıcılar için iyi bir seçenek olarak raflarda yer alacak. Özellik bakımından orta segmente yerleşen telefon, en çok stylus sahibi olmasıyla fark yaratıyor. LG'nin burada çok sayıda seçeneği de mevcut durumda. Hemen her modelin Stlylus versiyonunu yapan LG, Sylus 2 Plus ile ise selef modele göre daha iddialı bir cihaz ortaya çıkartmayı başarmış. O nedenle yakından incelemenizi öneririz.

Telefonun fiyatı ise 1699 TL olarak belirlenmiş. Bizce fiyatı 1500 barajının altına çekilirse daha iyi bir satış grafiği yakalayabilir.

Kimler Almalı

Bir telefon almayı düşünüyor, orta seviye özellikler bana yeter diyor ve illa ki kalem bulundursun istiyorsanız, o halde Sylus 2 Plus sizin kaleminiz.

Alternatifleri

Sylus 2 Plus'a alternatif olarak elbette üst segmentte Note 5 yıldızını parlatıyor, ancak illa ki kalem olsun ve fiyatı da daha ucuz olsun derseniz size LG G4 Stylus'u da önerebiliriz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli LG Stylus 2 Plus
Ürün Markası LG
CHIP Online Notu
78
ModelK530TR
İşletim SistemiAndroid 6.0
İşlemciQualcomm Snapdragon 430
Çekirdek (CPU)8
Ekran TeknolojisiIPS LCD
Ekran Boyutu5.7 inç
Ekran Çözünürlüğü1080 x 1920 px
Grafik İşlemciAdreno 505
Bellek (RAM)2 GB
Dahili Depolama16 GB
Arttırılabilir Depolama256 GB
Ön Kamera8.0 MP
Arka Kamera16 MP
Çift HatYok
Wi-FiVar
NFCVar
GPSVar
LTE (4G)Var
HDMI (MHL)Yok
BluetoothVar
FM RadyoVar
Bekleme Süresi315:00 saat
Konuşma Süresi007:30 saat
Boyutlar79 x 155 x 7.4 mm
Ağırlık146 gr.
Okuyucu Yorumları