Lifecell Supercam İnceleme

Evini güvene almak isteyen, iyi bir güvenlik kamerası arayanlara özel Lifecell Supercam'i inceledik.

CHIP Online Notu 90
  • Uygun fiyat
  • Kolay kurulum
  • Görüntü performansı
  • Pratik kullanım
  • Çift taraflı sesli iletişim sağlaması
  • Alarm sistemi ve her an erişim olanağı
  • Başarılı mobil uygulama
  • SD kart desteği
  • Kamerayı döndüremiyorsunuz

Eve veya ofise güvenlik kamera sistemi kurmak hiç de öyle sanıldığı kadar zahmetli ve zor bir iş değil. Özellikle bugün inceleyeceğimiz Lifecell Supercam ile. Turkcell'in sunduğu güvenlik kamerası hizmeti Supercam, konut ve iş yerleri için akıllı alarm özellikleriyle donalı bir dijital kamera. Peki, nasıl çalışıyor ve bizlere neler sunuyor? Hemen anlatmaya başlayalım...

Full HD güvenlik kamerası

Full HD güvenlik kamerası

Lifecell Supercam, tam kapsamlı bir güvenlik kamerası. Üzerinde, özel olarak geliştirilmiş hareket algılama sensörü bulunduran cihaz, böylece bir hareket görmesi veya ses duyması durumunda size anında haber veriyor. Cep telefonunuza hızlıca bilgilendirme mesajı gönderen Supercam, böylece nerede olursanız olun, hızlıca eve bağlanmanızı ve görüntülemenizi sağlıyor.

Üzerinde 1080p, yani Full HD kayıt yapan bir kamera bulunduran cihaz, gündüzleri olduğu kadar gece görüşüyle, evden uzakta olduğunuzda geceleri de rahat bir uyku uyuyabilmenizi sağlayacak. Yaptığımız denemelerde gece ve gündüz kayıt kalitesiyle fazlasıyla beğendiğimiz cihaz, yalnızca görüntü aktarmıyor, bunun yanında sesli iletişim de sağlıyor.

Üzerinde hoparlör ve mikrofon bulunduran Supercam, böylece evden gelen sesleri cep telefonunuzdan duymanızı, aynı şekilde sizin de eve sesinizi iletebilmenizi sağlıyor. Bu özelliğiyle bir bebek monitörü olarak da kullanılabilecek olması, onu bir hayli kullanışlı bir ürün yapıyor doğrusu.

Gözünüz her an her yerde evinizde

Gözünüz her an her yerde evinizde

Cihazın kullanımını akıllı telefon uygulaması SUPERCAM üzerinden sağlıyorsunuz. iOS ve Android cihazlara kolayca indirilebilen SUPERCAM uygulaması, kullanımıyla fazlasıyla pratik. İsterseniz parmak izinizle giriş sağlayabildiğiniz uygulama üzerinden anlık görüntülere ulaşabileceğiniz gibi, cihazın bulut kayıt özelliği sayesinde kayıtların tamamına ileri ve geri sararak her an erişebiliyorsunuz. Lifecell Supercam sürekli buluta kayıt (CVR) yapabiliyor ve bu sayede 30 güne kadar olan kayıtlar bulut ortamına arşivleniyor ve geriye dönük olarak izlenebiliyor.

Uygulama üzerinden kameranın hareket algılama bölgesini belirleyebiliyor, hangi zaman dilimlerinde çalışacağını programlayabiliyor ve cihazın fark edilmemesi için ışığını kapatabiliyorsunuz. Özel video şifreleme, görüntü çevirme gibi daha bir dizi seçenek daha burada sizlere sunulmuş durumda.

Bu arada cihazın üzerinde bir SD kart girişi de yer alıyor. Böylece cihazın kaydettiği görüntüleri bulut hizmetinin yanı sıra SD karta da kaydedebilir veya kayıt bölgesi olarak yalnızca SD kartı da seçebilirsiniz. Ancak görüntülerin bulutta durması, kayıtlara her an erişebilmeniz açısından daha güvenli bir seçenek olacaktır.

Kolay ve zahmetsiz kurulum

Kolay ve zahmetsiz kurulum

Peki, Supercam nasıl kuruluyor? Supercam kamera sistemi, Turkcell ekipleri tarafından ücretsiz olarak kuruluyor. Kurulum işlemi de oldukça basit ve pratik. Yetkililer gelip hızlıca kamera tanımlamasını yapıyorlar, ardından da hemen kullanmaya başlıyorsunuz zaten.

Lifecell Supercam'i kullanabilmek içinse, evinizde veya iş yerinizde sabit internetiniz olması yeterli. Cihazın fiyatı ise oldukça uygun. Aylık 29 TL gibi bir fiyatla Lifecell Supercam aboneliğinizi başlatan Turkcell, böylece hemen evinizi veya iş yerinizi güvene almanızı sağlayabiliyor. Sunduğu güvence düşünüldüğünde, bizce oldukça uygun bir rakam.

Özetle

Sonuç olarak diyebiliriz ki Lifecell Supercam, evini güvenlik kamerası ile donatmak isteyen herkesin beğenisini kazanacak bir ürün. Kolay kurulum ve 7/24 destek yanında, pratik bir kullanım sağlayan mobil uygulamasıyla da fazlasıyla beğendik. Gece ve gündüz görüntü kalitesi de hayli iyi. Ayrıca fiyatı da son derece uygun doğrusu. Ek olarak unutmadan, bu cihazı tercih edecek Turkcell abonelerine 5 GB'lık mobil veri paketini de ücretsiz veriyor Turkcell. Böylece kamera görüntülerini izlerken harcayacağınız veri, halihazırdaki kotanızdan düşmüyor. Bu anlamda oldukça mantıklı bir servis olmuş Lifecell Supercam.

Kimler Almalı

Evini veya iş yerine bir güvenlik kamerası taktırmak isteyen, ancak kurulum, erişim ve kullanım anlamında pratik ve güvenli bir cihaz arayanlar Lifecell Supercam'i rahatlıkla tercih edebilirler.

Alternatifleri

Eğer ücretli bulut servis kullanmak istemiyorsanız, Lifecell Supercam'e alternatif olarak TP-Link NC450 kamerasını da tercih edebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Lifecell Supercam
Ürün Markası Turkcell
CHIP Online Notu
90
Görüntü Full HD
Hoparlör Var
Buluta Kayıt Var
Canlı İzleme Var
Uygulama Desteği iOS, Android
Okuyucu Yorumları