Logitech G PRO Wireless İnceleme

"Takım elbiseli" amiral gemisi bir oyuncu faresi olan Logitech G PRO Wireless'i inceledik.

Logitech G PRO Wireless İnceleme
CHIP Online Notu 93
  • Çok başarılı izleme ve kablosuz performansı
  • Şaşırtıcı derecede hafif
  • Uzun batarya ömrü
  • Her iki el ile kullanıma uygun
  • Fiyatı yüksek
  • Dış kaplama yoğun kullanımda aşınabiliyor

Oyuncu faresi dediğinizde akla gelen ilk görüntü çok sayıda –tercihen ayarlanabilir- tuş, birbirine kontrast oluşturacak agresif bir renk şeması ve RGB aydınlatma olacaktır ki Logitech'in de Cybertron'da tasarlanmış hissi veren –ve çok sevilen- oyuncu faresi G502 bu sınıfa giriyor. Diğer taraftan Logitech daha önce G703, G900 ve G903 modelleriyle bulunduğu üst sınıfta tamamen farklı bir şey deniyor. G PRO Wireless, hafta sonu oyuncularından profesyonellere kadar hayli geniş bir kesime hitap eden, birbirinden etkileyici teknolojiler barındıran bir ürün.

Tasarımdan başlamak gerekirse G PRO Wireless hayli sade, iddiasız bir görünüme sahip. Bu simetrik tasarım biraz daha yakından baktığınızda anlam kazanmaya başlıyor zira Logitech detayları ince ince işlemiş. Sağ veya sol elini kullanan oyuncular tarafından eşit rahatlıkta deneyim edilebilen ürünün yandaki fonksiyon tuşları kutuda gelen ekstra tuş takımı sayesinde değiştirilebiliyor. Böylece solak biri sol taraftaki tuşları iptal edip sağ taraftaki tuşları kullanabiliyor. Tüm bunların yanında kablosuz bir farenin sadece 80 gram gelmesi de takdire şayan. Batarya ömrü konusunda da Logitech tepeye oynuyor; tam şarjın ardından batarya ömrü aydınlatma ile 48 saat, aydınlatmasız olarak 60 saat.

Logitech'in HERO sensörü piyasada görebileceğiniz en hızlı sensörlerden bir tanesi. 400 IPS hız ve 40G hızlanma değerlerine sahip olan HERO, her zeminde son derece verimli çalışıyor üst seviye farelerde bir standart haline gelen 1000Hz yenileme hızına sahip. Lightspeed teknolojisi sayesinde de gecikme süreleri hemen tüm kablolu farelerle yarışabilecek kadar iyi.

Peki ürünün hiç mi eksisi yok? Birinci sıkıntı dış kaplamanın kuvvetlendirilmiş olmasına rağmen yoğun kullanımda aşınmaya başlaması eksilerden ilki. Ayrıca ürünün fiyatı gerçekten yüksek. Biz bu incelemeyi yazdığımızda Türkiye fiyatı belli değildi ancak 150$'lık yurt dışı etiketi olan bir ürünün ucuz olmayacağı bir gerçek. Bu da ürünün pazarını elbette "bütçesi müsait" oyuncularla kısıtlıyor.

Özetle

Logitech G PRO Wireless, çok başarılı izleme ve kablosuz performansı ile şaşırtırken, son derece hafif olmasıyla da beğenimizi topladı. Ayrıca uzun pil ömrü ve her iki el için kullanıma uygun olmasıyla da oyuncular için önemli bir model oluyor.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Logitech G PRO Wireless
Ürün Markası Logitech
CHIP Online Notu
93
Okuyucu Yorumları