Logitech G502 Lightspeed İnceleme

Logitech'in çok sevilen faresi artık kablosuz! Logitech G502 Lightspeed'i inceledik!

CHIP Online Notu 92
  • Çok yüksek performans
  • Çok sayıda programlanabilir tuş
  • Lightspeed, Lightsync ve Powerplay desteği
  • Ek ağırlıklar
  • Fiyatı pahalı
  • G HUB yazılımı bu aralar çok problemli

Logitech'in üst seviye oyuncu fareleri pazarında G502 ile yapabildikleri çok az firmaya nasip olmuştur herhalde. Seneler önce G502 Core Proteus olarak tanıdığımız, ardından elden geçirilerek Core Spectrum haline gelen ve nihayetinde Logitech'in Hero sensörüne kavuşarak G502 Hero adını alan fare, sonunda kablosundan da kurtuldu.

Bir tasarımın seneler sonra "retro" olarak değil, "hala modern ve rekabetçi" olduğu için piyasada tutunabilmesi nadir gördüğümüz bir durum. 8 adet programlanabilir tuşu, ek ağırlıkları ve agresif tasarımıyla oyuncuların her dönemde favorisi olan G502'nin en kötü özelliği bir tuğla kadar ağır olmasıydı hatırlayabileceğiniz gibi. Tabii insan G502 Lightspeed'i ilk kez duyduğunda kendisine soruyor, daha ne kadar ağırlaşabilir diye.

Hemen içinizi rahatlatalım, G502 Lightspeed'in sevilen tasarımı eski modellerle birebir aynı olsa da kabuğunun altı tamamen yeniden tasarlanmış. Bu da ağırlığın artması bir tarafa, 8 gram azalarak (ağırlıksız) 114 grama düşmesini sağlamış. Tabii beş adet 3.4 gramlık ağırlığı gerektiğinde kullanarak fareyi özelleştirmeniz mümkün.

Teknik Özellikler ve Performans

Teknik Özellikler ve Performans

G502 Lightspeed'de piyasadaki en kuvvetli sensörlerden birisi olan HERO16K kullanılıyor. 400 IPS hız ve 40G hızlanma değerlerine sahip olan sensör 16000dpi hassaslığa kadar ayarlanabiliyor. Her türlü yüzeyde gösterdiği performans da takdire değer. Logitech'in Lightspeed adaptörü oldukça ufak ve kullanılmadığında farenin içinde taşınabilir. Işıklandırmalar açıkken 48 saat, kapalıyken de 60 saate kadar batarya dayanımı söz konusu ki elimizdeki bir performans faresi olduğundan değerler gayet ideal.

Teknoloji kullanımı HERO16K sensörüyle de sınırlı değil. Logitech'in aklınıza gelen tüm teknolojileri G502 Lightspeed'de bir araya gelmiş durumda. Bunlardan ilki adından anlayabileceğiniz gibi yüksek hızlı ve gecikmesiz bir kablosuz iletişim sağlayan Lightspeed. 1ms gecikme değerine sahip olan fare en iyi kablolu fareler ile aşık atabilecek kadar çabuk tepki veriyor. Lightsync yazılımı sayesinde de Logitech G Hub üzerinden diğer Logitech ürünleri ile senkronize bir ışık gösterisi sunmakta. Gerçi bu ürün RGB ışıklandırma açısından bir Corsair Nightsword ve SteelSeries Rival 600 değil, sadece iki bölge ışıklandırma var, onlar da epey mütevazı.

Sonsuz Batarya Ömrü

Sonsuz Batarya Ömrü

Logitech'in G502'ye kazandırdığı bir diğer özellik ise Powerplay uyumluluğu. Powerplay mousepad üzerinde G502'yi ister kullanın ister kullanmayın fareniz sürekli şarj ediliyor. Bu da pratikte "sonsuz batarya ömrü" gibi bir güzellik olarak karşımıza çıkmış.

Tasarımı sona bıraktık ancak G502 daha önce de bahsettiğimiz gibi, bildiğiniz, tanıdığımız bir ürün. Ürünün malzeme kalitesi konusunda söyleyecek bir şeyi yok, alışılageldik Logitech kalitesi devam ediyor, hafifletilmiş olmasına rağmen. 114 gramlık fare esporcular tarafında muhtemelen tercih edilmeyecektir ancak diğer oyunculara sundukları gerçekten çok üst seviyede. O kadar çok kişiselleştirilebilir tuşu var ki, kendinize uygun kombinasyonu bulmanız çok basit. Tek sıkıntı Logitech'in G HUB yazılımı. Bu yazılım henüz oldukça taze ve denediğimiz üç bilgisayarın ikisinde sürekli problem yaratıp açılmıyor, kalıcı bir çözüm bulmuş da değiliz. Keşke Logitech Gaming Software desteği devam etseymiş demeden edemiyoruz.

Özetle

Gelelim fiyat kısmına, ürün üst düzey, çok yeni ve fiyatı da şu sıralarda oldukça yüksek. 1400 TL fiyatla piyasada bulunabilen ürün yakın özellikler ve performans sunan G903'ten (1050 TL) ve G502 Hero'dan (450 TL) ciddi anlamda pahalı. Beklentiniz yine önemli olacak.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Logitech G502 Lightspeed
Ürün Markası Logitech
CHIP Online Notu
92
Okuyucu Yorumları