Mcdodo MC-294 Powerbank İnceleme

Mcdodo’nun priz arama derdini ortadan kaldıracak yeni taşınabilir şarj cihazı MC-294 elimizde. Peki oldukça ufak ve hafif olan MC-294, kompaktlığı dışında başka neler sunuyor? Tüm detaylarıyla incelememizde!

CHIP Online Notu 86
  • Hafif ve kolay taşınabilir
  • Kaliteli malzeme
  • LED gösterge
  • Çoğu hızlı şarj protokolünü destekliyor
  • Güvenlik özellikleri
  • Yüksek fiyat

Elinizde ister amiral gemisi ister giriş seviyesi bir akıllı telefon olsun, iş pil ömrüne geldiğinde hala aradığımız performansı veremiyor. Aslında akıllı telefon tarafında her geçen gün özellik bakımından birçok gelişme görüyoruz; 16 GB RAM’ler, 200 MP’lik kameralar, 120 Hz ekranlar vs. liste uzayıp gidiyor. Ancak söz konusu batarya olduğunda nedense bir tıkanmışlık var gibi. Yeni çıkan telefonlara bakarsak, ya 4000 mAh ya da 5000 mAh kapasiteyle geliyor. Elbette eskiye nazaran çok daha uzun kullanım ömrü sunsalar da hala çoğu kişi için yeterli değil.

Şimdi devamlı ev veya ofis arasında mekik dokuyorsanız her tarafta priz olması muhtemel. Ancak daha sosyal veya devamlı seyahatlere çıkan biriyseniz yanınızda kesinlikle bir powerbank taşımanız lazım. Özellikle de hafif ve kolay taşınabilir boyutlarda bir powerbank. İşte bu noktada hepimizin yakından tanıdığı Mcdodo yine imdadımıza koşuyor ve MC-294 isimli powerbank’iyle tam ihtiyacımız olan şeyi sunuyor.

Öncelikle MC-294, gerçek anlamda kolay taşınabilir bir powerbank. Zira boyutu neredeyse bir kredi kartıyla aynı. İster cebinize koyun ister çantanızın ufak bir gözüne; rahatlıkla her yere sığabilecek türde. Bununla birlikte sadece 168 gram ağırlığında olması işleri daha da kolaylaştırıyor. Bu kadar hafif olmasının sebebiyse malzeme olarak polikarbonat ve ABS kullanılması. Yani hem hafif hem de darbeye ve ısıya karşı dayanıklı.

Elimizdeki siyah rengiyle gayet sade ve şık duran powerbank’in üzerinde kalan pil kapasitesini gösteren LED bir ekran mevcut. Telefonu taktığınız an LED otomatik olarak yanıyor ve pilin doluluk oranını görebiliyorsunuz. Ayrıca bunu herhangi bir cihaz takılı olmadığında ekranın yanındaki tuşa basarak görebilmek de mümkün. Eğer ara ara LED’i kontrol etmeyi alışkanlık haline getirirseniz, gerçekten kullanışlı oluyor. Yoksa günün sonunda hem telefonsuz hem de powerbank’siz kalma ihtimaliniz var.

10.000 mAh kapasiteli MC-294’ün üzerinde, iki cihazı aynı anda şarj edebilmenize olanak tanıyan 2 adet çıkış bulunuyor. Bunlardan biri USB-C diğeri ise USB-A. Toplam güçleri 22.5W olan bu çıkışlar, PD 3.0’dan QC 3.0’a kadar çoğu hızlı şarj protokolünü destekliyor. Bu da demek oluyor ki; iPhone, Huawei, Samsung veya Xiaomi gibi daha birçok markanın birçok modeliyle uyumlu.

Peki, kağıt üzerinde yazan değerler, gerçek hayatta nasıl bir performans vadediyor? İlk olarak bataryası tamamen boş bir iPhone 14 Pro Max üzerinde test ettiğimizde, yüzde 60’a ulaşması yaklaşık 30 dakika sürdüğünü söyleyebiliriz. Android tarafındaysa Redmi 12 üzerinde gerçekleştirdiğimiz testte, yüzde 0’dan 100’e 2 saat gibi bir sürede ulaştı. Sonuç olarak vadedilenden aksi bir durumla karşılaşmadık. Öte yandan eğer olur da telefonunuz yerine powerbank’inizin kendi şarjı biterse, yaklaşık 2.5 saatte tam kapasite dolabiliyor.

Son olarak değinmemiz gereken önemli bir konu daha var; o da güvenlik. Zira hiçbirimiz binlerce hatta on binlerce lira vererek aldığımız cihazlarımızın bozulmasını istemeyiz. Hele ki sırf şarj edecekken bozulması eminim herkesi fazlasıyla üzer. Ancak içiniz rahat olsun, MCc-294 güvenlik noktasında da oldukça donanımlı. Aşırı akım, aşırı voltaj ve aşırı ısı koruması da dahil olmak üzere birçok açıdan güvenli bir şarj imkanı sağlıyor. Zaten powerbank’in üzerindeki CE işareti cihazın güvenlik standartlarını karşıladığını bize söylüyor. Ayrıca sahip olduğu RoHS sertifikasıyla da çevre dostu bir ürün olduğu belgelenmiş durumda.

Sonuç

Toparlamak gerekirse MC-294, ufacık gövdesine ihtiyaç duyulabilecek her şeyi sığdırmayı başarmış. Hem yapısal olarak hem de özellik olarak gerçekten kullanışlı olmuş diyebiliriz. Ancak fiyat olarak bir tık fazla. Şu anda kendi sitesinde güncel olarak 1.099 TL’ye satılıyor. Açıkçası bu kadar pahalı olmasa, 2 tane bile alınabilirmiş. Zira priz arama derdini uzun süre ortadan kaldırabilecek en hafif çözümlerden biri.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Mcdodo MC-294 Powerbank
Ürün Markası Mcdodo
CHIP Online Notu
86
Pil Tipi Lityum Polimer
Pil Kapasitesi 10.000 mAh
Nominal Kapasite 6000 mAh
Malzeme PC + ABS
Giriş Gücü 5V⎓3A, 9V⎓2A, 12V⎓1,5A (USB-C)
Çıkış Gücü 5V⎓4,5A, 9V⎓2A, 4,5V⎓5A, 5V⎓3A, 9V⎓2A (USB-A), 5V⎓3A, 9V⎓2,22A, 12V⎓1,67A (USB-C), 5V⎓3A (USB-C)
Toplam Çıkış Gücü 5V⎓3A (USB-C + USB-A)
Boyutlar 93 x 63 x 16,5 mm
Ağırlık 168g