Monster Pusat V7 Wireless İnceleme

Uygun fiyata 7200 DPI kablosuz fare arayanlar için Monster Pusat V7 Wireless'ı inceledik.

CHIP Online Notu 82
  • Başarılı malzeme kalitesi
  • RGB aydınlatma
  • Ekonomi modu
  • Uygun fiyat
  • Ağır

Monster bildiğiniz gibi ağırlıklı olarak fiyat performans oranı çok yüksek olan oyuncu laptopları ile konuğumuz oluyor. Diğer taraftan son dönemlerde oyuncu ekipmanları konusunda da bir atak içinde ve her oyuncuya uygun olarak geliştirilen fareler de bunlar arasında. İlk konuğumuz kablosuz oyuncu farelerine geçiş yapmak isteyen ancak bütçesi kısıtlı olan oyunculara hitap eden Pusat V7.

Pusat V7 görünüm anlamında sizi siyah ve Monster yeşili agresif renkleriyle karşılayan bir ürün. Malzeme kalitesi dikkat çekecek ölçüde başarılı ve farenin üst kısmındaki tutuşu iyileştiren yumuşak kaplama da gerçekten kaliteli hissettiriyor. Elinizde bıraktığı his gerçekten hoş ve yan kısımlardaki kauçuk kaplamalar da tutuşu bir seviye daha iyileştiriyor. Elleri çok büyük olmayan birisi için kullanımı son derece konforlu bir fare Pusat V7.

Bu arada kutuda gelen Wireless adaptörü çok büyük olmasa da farenin altındaki yerine takıldığında çıkıntı yapıyor. Yine de kaybolmaması için iyi. Çekim mesafesi ise 15 metre ama bu tabii farazi bir değer, o kadar uzaktan kullanacağınızı sanmıyoruz.

Ayarlanabilir 9 tuşu olan ve Monster yazılımı ile makroları tanımlayabileceğiniz Pusat V7, iki bölge RGB aydınlatmaya sahip. Mouse tekerleğindeki aydınlatma göze hoş gelse de diğeri avucunuzun içinde kayboluyor. Elbette iki AA kalem pille çalışan bir fare için RGB aydınlatmanın gerekliliği tartışılır. Monster'ın bu konuya da bir çözümü var. Gerek farenin altındaki ECO seçeneğini kullanıp aydınlatmayı devre dışı bırakarak gerekse Monster yazılımı üzerinden polling rate değerini düşürerek (125/250/500) tasarruf moduna geçmeniz mümkün. Pillerin dayanımı ise ekonomi modundayken çoğu rakibiyle aynı seviyede, elbette sadece Alkaline pilleri öneriyoruz.

Pusat v7'nin dökümantasyonu henüz biraz eksik olduğundan sensör ve performans bilgilerine ulaşmak zaman alabiliyor. Yine de farede kullanılan sensörün Pixart 3330 olduğunu söyleyebiliriz. Bu sensör piyasada çok yaygın değil (MSI GM50 ve GM60 ile aynı) ve günlük kullanım için yeterli bir performansa sahip. 7200dpi'a kadar hassaslığı destekleyen Pusat V7, 30G hız ve 150 IPS hızlanma değerleri ile rekabetçi oyunlar dışındaki her oyun türünün altından kalkabilecek, yeterli performansa sahip bir ürün. Boş ağırlığı 110 gram ve kullandığınız pilin türüne göre 140 ile (Li-ion piller) 180 grama (Ni-Mh şarj edilebilir piller) kadar çıkabiliyor. Bu da rekabetçi oyunlar için fazlasıyla ağır bir ürün demek. Eğer Shooter oyunlarnı seviyorsanız Monster ürün gamında size daha uygun modeller var.

Özetle

Gelelim son sözlere. Eğer strateji, yarış veya macera oyunlarını seviyor ve kablolardan kurtulmak istiyorsanız, 199 TL'lik fiyatıyla Pusat V7 hayli uygun ve kaliteli bir seçenek, rahatlıkla tavsiye edebiliriz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Monster Pusat V7 Wireless
Ürün Markası Monster
CHIP Online Notu
82
Okuyucu Yorumları