MSI'ın X99S SLI Plus anakartına bakıyoruz.

MSI'ın X99 platformuna için geliştirilen X99S SLI Plus anakartına yakından bakıyoruz.

CHIP Online Notu 91
  • Makul fiyat
  • Hız aşırtma seçenekleri
  • Yüksek performans
  • 128 GB kapasiteli RAM desteği
  • Kablosuz bağlantı desteği yok

Intel'in X99 yongalı anakartları yaygınlığını arttırmaya devam ediyor. Hatırlayacak olursanız daha önce Asus'un X99 yongalı modeli olan X99-A anakartını incelemiş ve hatta kısa bir süre önce de yine X99-A'nın USB 3.1 destekli yeni modelini test merkezimizde ağırlamıştık. Bu defa da X99 platformuna dayalı bir başka anakart modeli ile sizlerleyiz. Bu defa masamızdaki model MSI'a ait. MSI'ın X99S SLI Plus kartı bizlerle.

Haswell-E platformuna hazır

Haswell-E platformunun kullanıldığı X99 yonga setli anakartlar, özellikle yüksek performans arayışında olan kullanıcılara pek çok yenilik ve özellik sunuyor. Bunların başında yeni nesil işlemci kullanabilme imkanı gelmekle birlikte, DDR4 RAM'lere de terfi etme şansı bulunuyor elbette. MSI'ın da X99 platformunda pek çok anakart modeli var. Bunlar arasında oyuncular için sunulan modellerin yanı sıra yeni standart USB 3.1'li model de dikkat çekiyor. Ancak baştan söyleyelim, bizim incelediğimiz modelde ne yazık ki USB 3.1 desteği bulunmuyor.

Siyah renkli yapısıyla dikkat çeken bir kart olan MSI X99S SLI Plus, güçlü bir kart. LGA2011-3 yonga setine sahip olan kartla elbette 8 çekirdekli Haswell-E'li işlemcileri kullanabiliyorsunuz. Intel'in bu platformda Hyper-Threading teknolojisi desteklemesiyle 8 de sanal çekirdek kullanabiliyor. Bu da yüksek performans anlamına geliyor.

MSI X99S SLI Plus, RAM noktasında da oldukça çarpıcı. Üzerinde 8 adet DDR4 slotu bulunduran anakart, toplamda 3333 MHz hıza ulaşabiliyor. Ayrıca kartın 128 GB'a kadar RAM kapasitesi bulunduğunu da söyleyelim.

Çoklu ekran kartı desteği

MSI X99S SLI Plus'ın isminde bulunan "SLI" ibaresinin anlamına gelecek olursak, MSI'ın bu kartıyla çoklu ekran kartı kullanımına izin verdiğini söyleyebiliriz. Kutu içeriğinde SLI köprüsü sunan kart, böylece Nvidia Quad ve AMD Quad CrossFire kullanabilme imkanı tanıyor.

Overclock yetenekleri de güçlü olan kart, Turbo M.2 ile yüksek SSD transfer hızı sunarken, elbette MSI'ın hem kullanım ömrü hem de kullanım kolaylığı için yer verdiği özelliklerin de sahibi. Military Class 4 ile donalı olan kart, bileşen kalitesiyle uzun ömürlü kullanım olanağı tanırken, öte yandan Click BIOS 4 ve Command Center yazılımlarıyla da esnek kullanıma zemin yaratıyor.

MSI X99S SLI Plus'ın arka bağlantılarına bakalım. Kartın arka girişleri arasında tam 8 adet USB 3.0 portu göze çarpıyor. Öte yandan USB 2.0'a da 2 portla yer verilmiş. Fakat burada ayrıca USB 3.1 portu da görmeyi isterdik. Ayrıca kablosuz bağlantı desteği de bu kartta yer verilmemiş.

Özetle

MSI X99S SLI Plus, güçlü özelliklere sahip bir kart. Özellikle son dönemde sistemini güncellemek isteyenler tarafından yakından incelenebilir. Hız aşırtma seçenekleri, kolay kullanımı ve makul fiyatıyla da dikkat çeken MSI X99S SLI Plus, USB 3.1 veya kablosuz bağlantı yeteneklerini arayanlara ise hitap etmiyor.

MSI X99S SLI Plus'ın fiyatı 879 TL civarında.

Kimler Almalı

MSI X99S SLI Plus, Haswell-E platformuna terfi etmek isteyenler tarafından yakından incelenebilir.

Alternatifleri

MSI X99S SLI Plus'a alternatif olarak Asus X99-A / USB 3.1 modelini de inceleyebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli MSI X99S SLI Plus
Ürün Markası MSI
CHIP Online Notu
91
Yonga Intel X99 Express
İşlemci Desteği Intel Core i7 (LGA2011-3)
Bellek Desteği 8 x DDR4 DIMM 128 GB
Bağlantılar USB 3.0 (8 adet), USB 2.0 (2 adet), Ethernet
Yapı ATX
Okuyucu Yorumları