Maceranın hiç bir anını kaçırmayın!

Türkiye'de ilk defa CHIP'te: Next'in yeni aksiyon kamerasını köpekbalıklarıyla dalarak test ettik!

CHIP Online Notu 90
  • Standart paket içinde 1.5" TFT ekran dahil
  • DVD çözünürlüğünde 100 kare kayıt imkanı
  • 1MW'lık rehber lazer ışığı

Tüm dünyada olduğu gibi aksiyon kameralarının popülaritesi ülkemizde de hızla artıyor. Bu alanda ürün yelpazesini genişleten Next de kullanıcılara sunduğu AEE Magicam aksiyon kamerası ailesi ile rekabete katıldı. Rakiplerine göre daha az bilinen bir ada sahip olsa da AEE aslında daha çok profesyonel video kayıt ekipmanları üreten bir firma ve Magicam ailesi ile son kullanıcıya hitap ediyorlar. Türkiye'de ilk test eden olma şansını bulduğumuz AEE Magicam SD21 modeli rakiplerine göre eksiksiz bir kutu içeriği ile geliyor.

Kutu içinde dahili olarak ayrılabilir 1.5"'lik TFT ekran sadece Magicam ailesinde yer alıyor. Ayrıca 10mt'den etkili uzaktan kumanda, kamerayı 60 metre derinlikte dahi su geçirmez hale getiren özel şeffaf koruma, daha uzun kullanım için ekstra pil ile kask, sörf tahtası gibi eğimli ve düz yüzeyler için sabitleyiciler dahil bir çok bağlantı ekipmanının da içinde olduğu zengin bir aksesuar yelpazesi de kutu içinde yer alıyor. Ayrıca her tür aksiyon sporuna uygun sizi engellemeden kayıt yapmanız için satın alabileceğiniz bir çok aksesuar da mevcut. Next AEE Magicam SD21 bu kadar iddialı olarak karşımıza çıkınca biz de onu hakkıyla test edelim dedik ve yanımıza alıp Forum İstanbul'daki Türkiye'nin ilk dev akvaryumu Turkuazoo'da köpek balıkları ve vatozlarla birlikte daldık.

8mp 1/3" CMOS sensör ve F/3.0 diyafram açıklığına sahip, 170 derecelik ekstra geniş açı cam lens ile birlikte düşük ışık performansı oldukça iyi olan kameranın 10x dijital zumu bulunuyor. Çok küçük boyutlarda ve sadece 90gr ağırlığında olan kamera en zor koşullarda bile size yük olmuyor. 1080p 25 kare video kaydının dışında 1080i'de 50 kare ve 480P'de de (DVD çözünürlüğü) 100 kare çekim performansı ile maceranızın en ufak anını bile kaçırmadan kaydetmenizi sağlıyor. Videolar MOV (h.264), resimler ise JPG biçiminde kaydediliyor. TFT ekranı söküp yedek bataryayı kullanarak ve 64GB kart desteği ile çok uzun süreler video kaydetmeniz mümkün oluyor. Ekran olmadığı zaman kamerayı doğru konumlamak için üzerindeki rehber lazer ışığı da büyük yardımcı oluyor.

Üzerinde yer alan mini HDMI, av-out, usb 2.0 bağlantı noktası ve SD kart girişi her türlü toza karşı toz geçirmez kapaklarla korunmuş. -30/60 derece arasında sorun çalışabilen ve ayrıca çok sert sarsıntılara karşı da oldukça dayanıklı olan kameranın seçimsel olan cyclic video kayıt modu sayesinde kayıt alanı dolduğu zaman tekrar başa dönüp kayda devam ediyor. Bu şekilde kara kutu gibi en son kayıtlara ulaşmak da mümkün oluyor. Ses kalitesi ise dahili mikrofon ile su altında bile çok iyi. İstenirse harici mikrofon bağlantı noktası da bulunuyor.

Özetle

Test ederken yaptığımız dalışı en ufak bir sorun çıkarmadan tamamlayan AEE Magicam sd21 düşük ışık koşullarında dahil çok başarılı bir sonuç çıkardı. Fiyatı rakipleri ile aynı düzeyde olsa da TFT ekran dahil daha geniş bir paket içeriği sunması ile dikkatleri üzerine çekiyor. Vaad ettiklerini eksiksiz bir biçimde yerine getiren kamera, popüler rakibine göre daha keskin görüntü ve doğal renkler sunması ile dikkat çekiyor.

Alternatifleri

Biraz daha pahalı olan en popüler rakibi GoPro Hero 2, benzer çekim özellikleri sunuyor ancak ayrılabilir ekran standart pakete dahil değil ve ayrıca alınması gerekiyor.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Next AEE Magicam SD21
Ürün Markası Next
CHIP Online Notu
90
Kamera 8mp 1/3cmos, 170 derece, F3.0 cam lens
Ekran Çıkarılabilir 1.5" TFT
Maks. Çöz. / Hız 1080P 25fps / 480P 100fps
Koruyucu IP68 özeliğine sahip (60mt su geçirmezlik)
Boyutlar 60x51x42mm, 90gr
Okuyucu Yorumları