OPPO A55 İnceleme

Telefon fiyatları her geçen gün artarken OPPO A55 uygun fiyatlı olmasıyla dikkat çekiyor. İşte OPPO A55 incelemesi!

CHIP Online Notu 91
  • Uygun fiyat
  • İdeal performans
  • Güzel kameralar
  • Canlı ekran
  • Android 11 & ColorOS 11.1
  • Pil ömrü
  • NFC desteği

OPPO A55. Şu sıralar uygun fiyata iyi iyi bir akıllı telefon satın almak isteyenlerin listesine eklemek isteyeceği bir telefon olduğunu daha ilk baştan söyleyebileceğimiz OPPO A55, anahtar özellikleriyle tatmin edici bir model. OPPO A55, çok kısa bir süre önce satışa sunuldu ve satışa ilk çıktığında fiyatı 3499 TL idi. Pek çok akıllı telefonun fiyatı bu dönemde yukarı doğru seyrederken OPPO A55 tersine bir hareketle şu an 3 bin TL fiyatla bulunabiliyor olmasıyla avantaj yaratıyor. Hatta takip ederseniz çeşitli kampanyalar da yakalayabilirsiniz. Bu telefonda MediaTek Helio G35 işlemci, 5000 mAh kapasitesinde batarya, 6.51 inç büyüklüğünde güzel görüntü sunan bir ekran ve 3'lü arka kamera kurulumu yer alıyor. Bir süredir kullanıyoruz; peki, bakalım şimdi detaylarında neler sunuyor, fiyatına göre nasıl performans gösteriyor...

OPPO A55 Tasarımı Nasıl?

OPPO A55 Tasarımı Nasıl?

OPPO A55, tasarım açısından eli yüzü düzgün bir model. Elbette arka kapağı plastik malzemeden oluşuyor, fakat bu rahatsız edici değil. Telefonun arka yüzeyi polikarbonat malzemeden yapılmış olmasına rağmen iyi bir his veriyor. Bizde siyah renkli modeli olsa da, ayrıca bu telefonu mavi renk seçeneğiyle bulabiliyorsunuz ki o model, kısa bir süre önce incelediğimiz OPPO Reno 6 gibi çevre ışığına göre gökkuşağı tonları gösterebiliyor. Burada tercih sizlerin olacak.

Telefonun arkasında, az önce de söylediğimiz gibi 3'lü kamera kurulumu, LED flaş ve OPPO logosunu görüyoruz. Telefonun önünü çevirdiğimizde, sol köşede selfie kamerasını, üst kısımda da ahizeyi buluyoruz. Ekran kenarları bu sınıf telefonlar arasında olabildiğince inceltilmiş olan telefonda, parmak izi okuyucu da yer alıyor. Telefonun sağ kenarına yerleştirilen bu sensör gayet hızlı bir tanılama yapabiliyor. Elbette diğer bir biyometrik güvenlik sistemiyse yüz tanıma. Bunu da yine ön kamera yoluyla ayarlayabiliyorsunuz.

Ses butonları telefonun sol kenarına SIM kart çekmecesinin altına yerleştirilmiş. MicroSD kart yuvasını da yine SIM kart çekmecesi içinde görebiliyorsunuz. microSD kart yuvası sayesinde telefonun hafızasını 256 GB daha artırabilmeniz mümkün.

OPPO A55'in alt kenarına geldiğimizde de burada 3.5 mm kulaklık gişini, USB-C portunu ve hoparlörü görüyoruz. Bu arada telefonun kutusunda hem kulaklık hem silikon kılıfının bulunduğunu söyleyelim.

OPPO A55 Ekran ve Multimedya

OPPO A55 Ekran ve Multimedya

OPPO A55, 6.51 inç seviyesinde gayet yeterli büyüklükte bir ekrana sahip. 270 ppi kapasiteli bu ekran, 1600x720 piksel çözünürlüğünde görüntü üretiyor. Sınıfı dahilinde panel olarak LCD kullanılmış olmasına karşın, ekran şaşırtıcı derecede çarpıcı renkler ve iyi görüş açıları üretiyor. Böylece Netflix olsun, YouTube olsun görüntüleyeceğiniz videolar size sürükleyici bir izleme deneyimi sunacak.

Ekranı parlak ve canı olduğu için beğendiğimiz telefonun ekran ayarlarını da elbette diğer OPPO telefonlar gibi ayarlayabiliyorsunuz. Ekran ayarlarından ekran sıcaklığını soğuk, varsayan ya da sıcak şeklinde değiiştirebilirsiniz. Ayrıca, karanlık mod seçeneği ile göz rahatlığı modu seçeneği de yine bu ayarlarda bulunuyor.

Genel olarak ekran iyi seviyede ve günlük kullanım ihtiyaçlarını karşılıyor. Öte yandan multimedyanın diğer ayağı ise elbette ses. Telefonda kuşkusuz bu sınıf fiyatındaki diğer telefonlarda da olduğu gibi tek hoparlör yer alıyor. Ancak ses çıkışının güçlü olduğunu söyleyebiliriz. Bu hoparlör multimedya kullanımları için yeterli seviyede. Daha zengin bir dinleme deneyimi için kulaklık kullanabilirsiniz ki telefonda 3.5 mm kulaklık girişinin olması da bu anlamda avantaj yaratıyor ve kendi kablolu kulaklığınızı kullanma fırsatı sunuyor. Telefonun kendi kulaklığının olduğunu da söylemiştik.

OPPO A55 Özellikler ve Performans

OPPO A55 Özellikler ve Performans

OPPO A55, işletim sistemiyle elbette güncel bir telefon. Android 11 ile kutusundan çıkan telefon gelecek yeni Android güncellemesini de alacaktır. Arayüz olarak ise, yine OPPO'nun güncel ColorOS 11.1 yazılımının kullanıldığını görüyoruz. ColorOS'i kişiselleştirmek istiyorsanız adeta tonlarca seçeneğinizin olduğunu söyleyebiliriz. Simge şeklinden yazı tipine, ana ekranın genel görünümden daha pek çok noktaya kadar seçenek telefon içinde sizi bekliyor.

OPPO A55'in işlemcisi, başta da söylediğimiz gibi MediaTek Helio G35 yonga setine dayanıyor. Bu işlemci bu segment için ideal performans gösteren bir seçenek. Bu birimi 4 GB RAM ile destekleyen OPPO, telefonun depolama alanını da 64 GB olarak belirlemiş. Fakat bu alan yetmez ise, az önce de söylediğimiz gibi bu kapasiteyi microSD kart yoluyla 256 GB'a kadar artırabiliyorsunuz.

Bu teknik kadroya dayanarak genel olarak telefonun performansının iyi seviyede olduğunu söyleyebiliriz. Helio G35 yonga seti, video akışlarında, sosyal medyada gezinmede ve web dolaşım ile ugulamalarda, temel etkinliklerde sorunsuz bir şekilde çalışabiliyor. Elbette orta sınıf bir işlemci olduğu için ondan pek tabii ki üst sınıf performans beklememek gerektiğinin de altını çizelim.

Öte yandan performans noktasında oyunlarda da değerlendirdik elbette OPPO A55'i. Genshin Impact, Asphalt 9 ve Pokemon Unite gibi oyunları rahatlıkla oynayabiliyorsunuz. Öte yandan Call of Duty Mobile türevi Battle Royale türü oyunlarda da iyi bir performans ürettiğini söyleyebiliriz. Elbette üst grafik çizgisinde değil, daha ılımlı kullanımlar için uygun olduğunu da tahmin edersiniz.

Bu arada bu kısmı kapatmadan son olarak telefonda NFC desteğinin yer aldığını da söyleyelim. Pek çok yerde NFC olmadığı yazıyor, yanlış anlaşılmaları da böylece ortadan kaldırmış olalım.

OPPO A55'in pil ömrüne de değinecek olursak, telefonda 5000 mAh kapasitesinde bir bataryanın kullanıldığını söyleyerek söze başlayabiliriz. Bu batarya, gayet etili bir kullanım sağlıyor. Tam gün şarj konusunda sorun yaşamıyorsunuz. OPPO A55, 5000 mAh'lik bataryasıyla yaklaşık 30 saate kadar telefon görüşmesi yapma ve 25 saate kadar da müzik dinleme imkanı tanıyor. Film izleyeceğinizde ise, Full HD çözünürlülü bir videoyu internet üzerinden 23 saat süresince izleyebiliyorsunuz.

Bunların yanı sıra OPPO A55 de, daha önce incelediğimiz diğer OPPO modellerinde olduğu gibi gece minimum şarj tüketen bir telefon. Öyle ki, Optimize Edilmiş Gece Şarjı özelliği sayesinde, telefonu gece şarja takmadığınızda yalnızca yüzde 1.37 oranında pil tüketiminde bulunuyor.

OPPO A55 Kameraları

OPPO A55 Kameraları

Gelelim kameralara... Başta da söylediğimiz gibi OPPO A55, arkada 3 lens bulunduran bir kamera yapısını benimsiyor. Ana kameramız bu sınıf için gayet iddialı biçimde tam 50 MP çözünürlüğünde. İkinci kamera makro çekimlere özel olarak ayrılmış 2 MP şeklinde olurken, telefonla bokeh, yani alan derinlikli fotoğraflar çekebilmeniz için 3'üncü kamera da 2 MP derinlik sensörü olarak yer alıyor. Ön tarafa dönersek ise, buraya da 16 MP çözünürlüğünde bir selfie kamerasının yerleştirildiğini görüyoruz.

Kalite açısından fotoğraflar gayet ayrıntılı sonuçlara sahip. Çektiğimiz fotoğraflarda renkler doğru olurken, pozlardaki dinamik aralık da iyi seviyede. Ancak tabii ki elimizdeki telefon orta sınıfın bir üyesi olduğu için bazı zamanlarda aşırı pozlanmış fotoğraflar ortaya çıkabiliyor ki bu açıkçası çok da elzem değil.

Telefonda portre modu yer alıyor. Full HD video kayıt imkanımız var. Arka kameraların LED flaşla desteklenmiş olması ve ayrıca Gece modunun bulunması, düşük ışıklı ortamlarda fotoğraf ve video çekmenin önünü açıyor. Ön kamera ile gece çekim yapacağınızda da dolgu ışığını açabiliyorunuz.

Telefonun 16 MP selfie kamerasında Yapay Zeka Güzelleştirme modu bulunuyor. Bununla beraber güzel selfie fotoğraflar çekebiliyor, yine arka kamera ile çekim yaparken de üst menüden de Parlak Renk modunu açarak fotoğraflarınıza doğal renk rötuşunda bulunabiliyorsunuz.

Özetle

Evet, OPPO A55'i pek çok yanıyla tanıdık, özelliklerini öğrendik ve performansına değindik. Toparlayacak olursak gayet dengeli bir model olduğunu söylemek hiç de zor değil. Fiyatının karşılığını veriyor. Gündelik kullanımda performansıyla üzmeyecek, oyun oynayanları geri çevirmeyecek, uzun pil ömrü sağlayacak ve kameralarıyla da memnun edici sonuçlar ortaya çıkartacak bir telefona imza atmış OPPO. Tüm bunlarla beraber uygun fiyatlı dengeli, tasarımıyla da göze hoş gelen bir telefon arıyorsanız OPPO A55 doğru seçim olabilir kanısındayız. Fiyatı ise başta da söylediğimiz gibi 3 bin TL dolaylarında. Çeşitli kampanyalar da olabilir, biraz daha araştırırsanız belki daha uyguna bile yakalayabilirsiniz.

Sponsorlu İçerik

Teknik Özellikler
Ürün Modeli OPPO A55
Ürün Markası Oppo
CHIP Online Notu
91
İşletim SistemiAndroid 11
İşlemciMediaTek MT6765G Helio G35
Çekirdek (CPU)8
İşlemci Hızı2.3 - 1.8 GHz
Ekran TeknolojisiIPS LCD
Ekran Boyutu6 inç
Ekran Çözünürlüğü720 x 1600 px
Grafik İşlemciPowerVR GE8320
Bellek (RAM)4 GB
Dahili Depolama64 GB
Arttırılabilir Depolama256 GB
Ön Kamera44 MP
Arka Kamera50 MP
Arka Kamera (2)2 MP
Arka Kamera (3)2 MP
Çift HatYok
Wi-FiVar
NFCVar
GPSVar
LTE (4G)Var
HDMI (MHL)Yok
BluetoothVar
FM RadyoVar
Batarya Kapasitesi5000 mAh
Parmak İzi SensörüVar
Yüz TanımaVar
Boyutlar75 x 163 x 8.4 mm
Ağırlık163 gr.