Philips 243V7QDAB İnceleme

24 inç büyüklüğünde Full HD çözünürlük sağlayan Philips 243V7QDAB nasıl? İnceledik!

CHIP Online Notu 74
  • Görüntü performansı
  • Hoparlör
  • Ekran çerçeveleri
  • Fiyat/performans
  • Plastik tasarım

Evde veya ofiste kullanmak üzere standart, düz monitör olarak da nitelendirebileceğimiz gibi bir monitör arayanlar, piyasaya çok sayıda model bulabiliyorlar. Bugün yakından bakacağımız Philips'in 243V7QDAB modeli de bunlardan biri oluyor.

24 inç büyüklüğünde bir panelin sahibi olan Philips 243V7, Full HD çözünürlüklü çözünürlük kullanıyor ve 16.9 görüntü üretiyor. Hemen hızlıca teknik özelliklerine bakacak olursak, monitörün 250 kandela parlaklık ürettiğini, 1000:1 tipik kontrast oranı sunduğu ve 5 ms tepki süresine sahip olduğunu söyleyebiliriz. Bu modelinde de panel olarak IPS'i tercih eden Philips, W-LED arka aydınlatmaları kullanıyor.

Monitörde, daha önce pek çok Philips modelinde gördüğümüz gibi Flicker-free ve LowBlue Modu yer alıyor. Böylece titreşimi azaltan ve mavi ışığı kesen monitör, göz yorgunluğunu ortadan kaldırmaya çalışıyor.

Monitörde hoparlör de bulunuyor. 2 watt'lık çift hoparlörün yer aldığı modelde, ayrıca kulaklık çıkışı da mevcut. Görüntü bağlantıları kısmındaysa HDMI, VGA ve DVI gibi seçenekler yer alıyor. Herhangi bir USB bağlantısı ise yok.

Monitörün tasarımına baktığımızda genel hatlarıyla plastik malzeme kullanıldığını ve tamamen sade bir model oluğunu görüyoruz. Ekranı öne ve arkaya doğru -5 ila +20 derece şeklinde eğebiliyorsunuz, ancak bu modelde herhangi başka ergonomik özellikler yer almıyor. Monitörde menü tuşları da sağ alt kenarda yer alıyor.

Özetle

Sonuç olarak değerlendirirsek, Philips 243V7QDAB, başta da söylediğimiz gibi tamamen düz bir model oluyor. Evet, evde veya ofiste kullanım noktasında size iyi görüntü üretiyor. Bu noktada Full HD çözünürlüklü muadilleriyle benzer bir şekilde çalışıyor. 250 kandela parlaklık ve 1000:1 tipik kontrast oranı ve 5 ms tepki süresi bu kategoride hemen hemen ortak özellikler. Ancak fiyat olarak bu model muadillerine göre biraz daha pahalı. Benzer özellikli modelleri 700 TL çizgisinde de bulabiliyorsunuz. Elimizdeki model ise 1030 TL civarında. Bu anlamda bizden fiyat/performans konusunda eksi puan alıyor. Öte yandan çok plastik kokan tasarımının da fiyat değerlendirmesinde önemli payı var elbette. Ancak dediğimiz gibi görüntüleme açısından monitörü beğendik. Dileyen kullanıcılar yakından inceleyebilirler.

Kimler Almalı

Evde veya ofiste kullanmak üzere standart Full HD ve 24 inç büyüklüğünde bir monitör arayanlar Philips 243V7QDAB modelini yakından inceleyebilirler.

Alternatifleri

Philips 243V7QDAB monitöre alternatif olarak ViewSonic VA2419 modelini de inceleyebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Philips 243V7QDAB
Ürün Markası Philips
CHIP Online Notu
74
Ekran 24 inç
Çözünürlük 1920x1080
Tarama Hızı 60Hz
Görüntüleme Oranı 16:9
Panel IPS W-LED
Tepki Süresi 5 ms
Parlaklık 250 kandela
Kontrast Oranı 1000:1
Görüş Açısı 178/178 derece
Bağlantılar HDMI, VGA, DVI-D, kulaklık
Dahili Hoparlör 2W x 2
Boyutlar 540 x 415 x 209 mm
Ağırlık 3.5 kg.
Okuyucu Yorumları