Philips 275E1S İnceleme

Sadece iş için değil, aynı zamanda oyun oynamak ve film izlemek için de iyi görüntü performansı üreten Philips 275E1S monitörü inceledik.

Philips 275E1S İnceleme
CHIP Online Notu 85
  • Net QHD performans
  • FreeSync desteği ile oyuna uygun
  • İdeal bağlantı seçeneği
  • Uygun fiyat
  • Sadece eğilebilir stant
  • Nispeten zayıf kontrast oranı

Philips E-Line serisinden 275E1S modeli, ağustos ayında ülkemiz için de duyurulmuştu. Şirketin ofis serisi olarak da bilinen E-Line konseptine uygun tasarlanan Philips 275E1S, ofis işleri yapmanın yanı sıra film izlemek ve oyun oynamak için de tercih edilebilir yapıda bir monitör oluyor.

Philips 275E1S Monitör Özellikleri

27 inç büyüklüğünde IPS panelli ekranı ve 2K çözünürlük sunmasıyla bu 3 kulvarda da iyi bir görüntü performansı elde edebilen Philips 275E1S, özellikle IPS paneli ile beraber doygun renk üretiminde bulunabiliyor. IPS panelin bir diğer avantajı geniş görüş açısı olurken, bu panelin dezavantajı ise bir nebze de olsa kontrast konusunda yaşanıyor.

Philips 275E1S Monitör Parlaklık Seviyesi

Monitörün parlaklık seviyesi 250 kandela şeklinde standart olarak karşımıza çıkarken, monitörde kullanılan QHD çözünürlük de Full HD'den daha yüksek çözünürlük arayanların ihtiyacını karşılayacak seviyede oluyor. Bu arada ofis monitörlerinde pek beklenmez, fakat bu model tazeleme hızında da standartlara esneklik getirmiş. Monitörün paneli 75Hz tazeleme hızına sahip. Bu da ara sıra oyun oynamak için ideal bir monitör olduğunu bizlere gösteriyor, ancak Philips bununla da kalmamış.

Philips 275E1S Monitör FreeSync Desteği

Monitörde FreeSync desteği de özellikler listesinde kendine yer buluyor. Bu sayede oyun oynarken dalgalanan görüntülerle karşılaşmıyorsunuz. Ayrıca oyuncular için optimize edilmiş SmartImage oyun modu da mevcut durumda. Monitörün arayüzünde görebileceğiniz FPS, Yarış, RTS gibi hazır modlar sayesinde oyun türlerine göre optimize edilmiş görüntü ayarlarını kullanabiliyor ve Oyuncu 1 ile Oyuncu 2 modlarıyla da kendinize uygun özelleştirilmiş profilinizi oluşturabiliyorsunuz. Bunlar monitörün önemli avantajları oluyor. Elbette görüntü performansı ise sağlanan avantajların ilk sırasını alıyor.

Philips 275E1S, güzel görüntü sağlayan bir monitör oluyor. Günlük kullanımlar, çalışma ekranları, standardın üzerinde üretilen tazeleme hızı ile oyuncular ve dizi / film tüketimi için uygun ölçüde bir monitör olan Philips 275E1S, böylece çoklu platform ihtiyacını karşılıyor.

Monitörde yer alan Flicker-free teknolojisi titreşimleri düzenleyerek göz yorgunluğunu azaltırken, LowBlue Modu da özellikle akşam saatlerinde ekran başında olanlar için ekstra yarar sağlıyor. Peki, Philips 275E1S'in bağlantı seçenekleri neler?

Philips 275E1S, bağlantı konusunda da ihtiyacı karşılayan bir model oluyor. Üzerinde HDMI, DisplayPort ve VGA girişlerinin hepsine yer veren monitör, böylece hem yenilikçi hem geleneksel davranıyor. Fakat USB portu arayanlar bunu monitörde bulamayacak.

Özetle

Sonuç olarak değerlendirdiğimizde, Philips 275E1S'in ofis ve günlük kullanımları gözetmesiyle şirketin E-Line serisi ihtiyaçlarını gayet karşılayabilen bir model olduğunu söyleyebiliriz. Kaliteli paneli ve iyi görüntü üretmesinin yanında sınıf standartlarına göre daha yüksek tazeleme hızı sağlaması ve bunu iyi fiyat ile perçinlemesi, monitörün önemli avantajları oluyor.

Philips 275E1S Monitör Fiyatı Ne Kadar?

Philips 275E1S şu sıralar 2399 TL fiyat ile bulunabiliyor.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Philips 275E1S
Ürün Markası Philips
CHIP Online Notu
85
Ekran27 inç
Çözünürlük2560x1440 piksel
Tarama Hızı75 Hz
Görüntüleme Oranı16:9
PanelIPS
Tepki Süresi4 ms
Parlaklık250 kandela
Kontrast (Tipik)1000:1
Görüş Açısı178/178 derece
VGAVar
DisplayPort 1.21 adet
HDMI 1.41 adet
KulaklıkVar
HoparlörYok
Boyutlar368 x 613 x 42 mm
Ağırlık3.99 kg.
Okuyucu Yorumları