Philips 329M1RV İnceleme

144Hz, Adaptive-Sync, HDR 400 ve genişletilmiş renk özelliklerine sahip 32 inçlik bir Ultra HD IPS oyun monitörü olan Philips 329M1RV modelini inceledik.

CHIP Online Notu 90
  • Yüksek görüntü performansı
  • Keskin, parlak ve renkli görüntüler
  • Doğru renk
  • Amgilow ile şahane aydınlatma
  • Geniş bağlantı seçeneği
  • İyi ses
  • Şık tasarım

Kısa bir süre önce hatırlarsanız televizyon görünümlü dev gibi bir oyun monitörü olan Philips 559M1RYV’yi sizlerle birlikte değerlendirmiştik. Bu defa ise o gitti, yerine özellikleriyle neredeyse onun aynısı, ancak çok daha normal boyutta olan bir diğer monitör geldi. Diğeri biraz oyun televizyonuydu, bu model ise tam bir oyun monitörü. Bugün masamızda Philips 329M1RV modeli var.

Şimdi bu model, 144Hz tazeleme hızına sahip, Adaptive Sync desteği gösteriyor, HDR 400 var, genişletilmiş renk özellikleri var, 32 inç boyunda ve 4K çözünürlük sunuyor. Yani yok yok demek mümkün, zira bu belirttiklerimiz sadece bir kısmı. Daha bunun ışıklandırması, tasarım detayları, bağlantı noktaları ve pek tabii ki oyun konsollarına özel olarak hazırlanmış olması da var.

Şimdi sırasıyla gidelim: Philips 329M1RV, Xbox ile olan iş birliği kapsamında özel olarak hazırlanan bir monitör oluyor. Eğer elinizin altında yeni nesil Xbox Series X varsa, bu monitörde 4K çözünürlükte 120Hz görüntünün akışı karşısında gözleriniz şenlenecek. Pek tabii ki PlayStation 5 sahibi iseniz aynı performansı PlayStation 5’ten de alabiliyorsunuz. Yine 4K çözünürlükte 120 kare görüntü üretebiliyor monitör. Ancak bununla sınırlı değilsiniz. Zira Philips 329M1RV, PC’ye bağladığınızda ise yine 4K çözünürlükte 144Hz’e kadar görüntü üretebiliyor. Burada da AMD ya da NVIDIA ekran kartı farkı gözetmiyor. Ekran, AMD FreeSync ve NVIDIA G-Sync uyumlu yapıda tasarlanmış. Böylece bu anlamda da eliniz oldukça rahat, yani ekran kartınız iyi grafikli oyunlarda yüksek fps üretebilecek seviyede ise bunun karşılığını bu monitörde tam performansla görüntüleyebileceksiniz.

Philips 329M1RV hakkında daha fazla bilgi için buraya tıklayabilirsiniz.

Bunun yanı sıra işin bir de albeni kısmı var: Philips 329M1RV de önceki model gibi Ambiglow ışıklandırmalı yapıda tasarlanmış. Arkasında 3 kenarda Ambiglow LED aydınlatmalar yer alıyor ve bu ışıklandırmalar sayesinde özellikle karanlıkta oyun oynamayı seviyorsanız gerçek anlamda sizleri ambiyansın, atmosferin içine çekiyor. Bu ışıklandırmaların atmosfer yaratmadaki başarısını ne kadar anlatsak açıkçası az; bunu anlamak için kesinlikle deneyimlemeniz gerektiğini düşünüyoruz. Bu ışıklandırmalar sadece güzel bir görüntü yaratmıyor, aynı zamanda ekrandaki görüntünün rengini dinamik olarak eş zamanlı şekilde arkaya yansıttığı için derinlik algısı yaratıyor ve bu sayede oyuna daha iyi odaklanmanıza yardımcı oluyor, kendinizi oyuna kaptırmanızı ve böylelikle daha fazla keyif almanızı sağlıyor. Önceki modelde de vardı, Philips 329M1RV’de de bulunuyor olması sevindirici.

Philips 329M1RV, bunun yanı sıra daha pek çok özelliğin sahibi. DisplayHDR 400 desteği bulunan monitörde 500 kandela parlaklık seviyesi, 1000:1 tipik kontrast, 1 ms tepki süresi gibi iyi değerler yer alıyor. Panel olarak IPS’in kullanıldığı ekranda, W-LED arka aydınlatma sistemi tercih edilmiş. Görüntüleme kaplaması olarak parlama önleyici malzemenin yer alması güzel bir seçenek olurken, 4K çözünürlük de sadece oyunlarda değil, bu monitörü normal kullandığınız zamanlarda da elinizi rahatlatacak bir çözünürlük miktarı. Böylece uzun yıllar boyu kullanabileceğiniz bir model olacak kanısındayız.

Renk canlılığı ve doğruluğu konusunda profesyonel amaçlar doğrultusunda da rahatlıkla kullanılabilir. Zira ekran NTSC renk gamının yüzde 113’ünü, sRGB renk uzayının yüzde 124’ünü ve Adobe RGB renk alanının da yüzde 111’ini kapsıyor. Bu anlamda gerek günlük kullanım gerek profesyonel kullanım noktasında rahat edeceksiniz.

Philips 329M1RV, ses performansıyla da gayet başarılı bir model olmuş. Monitörde DTS Sound destekli 5W gücünde çift hoparlör yer alıyor. Hoparlörlerin ses performansı, kesinlikle ayrı bir ses sistemine gerek bırakmayacak cinsten. Güzel bir ses performansı üretiyor.

Monitör bağlantı konusunda ise zengin seçenekler sunuyor. HDMI 2.1 portundan 3 adet bulunduran monitörde ayrıca DisplayPort 1.4 girişi de yer alıyor. Burada USB-C bağlantı noktasının yanı sıra 4 adet USB 3.2 portu da mevcut. Böylece monitöre rahatlıkla farklı kaynakları bağlayabiliyorsunuz.

Philips 329M1RV, sadece özellikleri ve performansıyla değil, aynı zamanda genel görünüşüyle de güzel bir monitör olmuş -ki zaten bununla reddot ödülü de almış. Çok ince bir ekran çerçevesine ve şık bir standa sahip olan monitörde ergonomik özellikler de yer alıyor. Ekranın yükseklik ayarını 130 mm’ye kadar yapabiliyor, her 2 yana 20’şer derece yatırabiliyor, öne ve arkaya eğebiliyorsunuz. Bunlar uzun soluklu kullanımda kullanacağınız güzel detaylar.

Sonuç

Philips 329M1RV, gerek sunum şekli gerek sağladığı performans açısından fazlasıyla tatmin olduğumuz bir monitör oldu. Dediğimiz gibi kısa bir süre önce incelediğimiz Philips 559M1RYV modelinin nispeten daha küçük hali gibi düşünebilirsiniz. Özellik bakımından hemen hemen aynılar. 2 monitörün de en belirgin yanları yüksek görüntü kalitesi ve bunu Ambiglow ile kaliteli ses performansıyla iyi bir şekilde sunabilmeleri. Philips 329M1RV de iyi bir oyun monitörü. İster Xbox Series X’iniz ister PlayStation 5’iniz olsun, isterseniz de PC için iyi bir oyun monitörü arıyor olun, 4K çözünürlükte 120 Hz ya da 144Hz kare yüksek performans sağlayacağınız bir model olmuş. Bütçe konusunda sıkıntınız yoksa değerlendirmenizi rahatlıkla önerebiliriz.

Philips 329M1RV hakkında daha fazla bilgi için buraya tıklayabilirsiniz.

Sponsorlu İçerik

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Philips 329M1RV
Ürün Markası Philips
CHIP Online Notu
90
HDMI 2.1 3 adet
DisplayPort 1.4 1 adet
USB-C 1 adet
USB-B 1 adet
USB 3.2 4 adet
Ekran32 inç
Çözünürlük3840x2160
Tarama Hızı144 Hz
Görüntüleme Oranı16:9
PanelIPS
Tepki Süresi1 ms
Parlaklık500 kandela
Kontrast (Tipik)1000:1
Görüş Açısı178/178 derece
VGAYok
KulaklıkVar
HoparlörVar
Boyutlar715 x 596 x 297 mm
Ağırlık11.63 kg.