Philips Bass+ SHB4305 İncelemesi

Hem kulak içi hem yüksek bas sesli kablosuz kulaklık arayanlara özel BASS+ SHB4305'i inceliyoruz.

CHIP Online Notu 85
  • Ses performansı
  • Ses izolasyonu
  • İdareli pil ömrü
  • Stil sahibi tasarım
  • Tasarımı herkese uygun değil

Philips'ten kısa bir süre tarafımıza gelen BASS+ ailesinden bu defa bir başka model elimizde. Ailenin bu kez kulak içi formunda işlenmiş bir kulaklığını inceleyeceğiz. Hatırlarsanız daha önce BASS+ SHB3175 modelini değerlendirmiştik. Bu kez de BASS+ SHB4305 modeline yakından bakacağız.

Kulak içi kulaklıklara, kablosuz bir örnek olan BASS+ SHB4305, boyun askısı şeklinde yapısıyla dikkat çekici duruyor. Buna ek olarak kulaklık ünitelerinin, ailenin tasarım hatlarını taşıdığını söylemeye gerek bile yok sanıyoruz.

Kulak içinde daha rahat ve sağlam durması için iç yüzeyinde plastik bir askı bulunduran kulaklık, böylece kulak kepçesine sabitleniyor. Ses kanallarıyla kulak içine uzanan cihaz, sürücüleriyle 12,2 mm boyutlarında.

Kulaklığın kulak üstünde kapladığı boyutlarıyla ise ve tabii ki kulak içi kelepçeleriyle herkese uygun olmadığı aşikar. Fakat dizayn olaraksa bir kesim müzikseverler tarafından beğenilebilir.

Güzel ses kalitesi

Güzel ses kalitesi

Bluetooth 4.1 bağlantısını kullanan BASS+ SHB4305, NFC desteğine ise sahip değil. Ancak oldukça kolay şekilde telefonunuza bağlayabiliyorsunuz. Boyun askısı üzerinde bir kontrol ünitesi de bulunduran kulaklık, bu yolla ses seviyesini ayarlamanızı ve telefonunuza gelen çağrıları cevaplamanızı sağlıyor.

Kutu içeriğinde bir taşıma askısı ve şarj cihazı bulundurduğunu da söyleyelim. Şarj demişken, BASS+ SHB4305'in 110 güne kadar bekleyebildiğini, 5.5 saate kadar konuşma, 6 saate kadar da müzik dinleme süresi sunduğunu belirtelim.

BASS+ SHB4305'in müzikal performansından bahsedecek olursak, özellikle BASS+ ailesinin avantajını burada kullandığını söyleyebiliriz. Doygun bas performansı sunan kulaklık, ses yalıtımı konusunda da başarılı. Tabii ki bunu sağlamanız için, kutu içeriğinde yer alan size uygun silikon başlığı takmanızı öneriyoruz.

Özetle

Sonuç olarak Philips BASS+ SHB4305, stil sahibi bir Bluetooth kulaklık arayanların ilgisini çekebilecek bir kulaklık seti oluyor. Bas performansı ve ses izolasyonuyla da beğendiğimiz kulaklık, tasarımıyla da ilgi çekici. Ancak büyük boyutlu sürücüleriyle herkese uygun olmadığını tekrar belirtmek gerekiyor pek tabii.

Philips BASS+ SHB4305 kulaklığın fiyatı ise 299 TL.

Kimler Almalı

Kablosuz kulak içi yapıda bir kulaklık arayan ve ekstra bas sesleri sevenler Philips BASS+ SHB4305 modelini beğeneceklerdir.

Alternatifleri

Philips BASS+ SHB4305 modeline alternatif olarak Sony XB70AP EXTRA BASS kulaklığını da inceeyebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Philips Bass+ SHB4305
Ürün Markası Philips
CHIP Online Notu
85
Tip Kulak içi
Bağlantı Kablosuz
Bluetooth 4.1
NFC Yok
Menzil 10 metreye kadar
Sürücüler 12,2 mm
Frekans Aralığı 9 – 21.000 Hz
Hassasiyet 107 dB
Empedans 32 Ohm
Müzik Süresi 6 saate kadar
Konuşma Süresi 5.5 saate kadar
Bekleme Süresi 110 saate kadar
Ağırlık 105 gr.
Okuyucu Yorumları