Philips SHB-5500'i inceliyoruz.

Kulak üstü Bluetooth'lu kulaklık Philips SHB-5500'i inceliyoruz.

CHIP Online Notu 86
  • Konforlu tasarım
  • Derin baslar
  • Kolay kullanım
  • Malzeme kalitesi

Bluetooth kulaklıklar arasında pek çok seçenek farklı model alternatifleri bulunuyor. Müzik, oyun ve yalnızca telefon görüşmeleri için tercih edilebilecek farklı ürün aileleri içinde dikkat çekici envai çeşit kulaklık var. Biz de elimize geçtikçe her bir kategori altında yer alan ürünleri sizlerle paylaşmaya çalışıyoruz. Bugün inceleyeceğimiz modelse, daha çok kablosuz müzik keyfini destekleyecek nitelikte bir ürün. Philips'in SHB-5500 modeli bu anlamda tercih edilebilecek yegane cihazlar arasında yer alıyor.

Philips SHB-5500, siyah ve beyaz gibi farklı renklere sahip. İncelediğimiz modelse siyah renkli yapıda. Hemen kulaklığın tasarım detaylarına geçelim. Dönebilen kulak ünitelerine sahip olan kulaklık, 32 mm'lik ünitelerin sahibi. Sağ taraftaki ünite üzerinde çağrı cevaplama ve duraklatma butonu bulunuyor. Hemen altında da ses butonları mevcut. Bu ses butonlarına tek tıkladığınızda sesi kısıp açabiliyorsunuz, uzun basılı tuttuğunuzda ise şarkılar arasında geçiş yapmak mümkün. Butonun hemen yanında kulaklığı şarj etmek için kullanılabilen microUSB girişini görüyoruz. Kulaklık kutu içeriğinde minik bir kablo getiriyor. Bu kablo yoluyla hızlıca kulaklığı şarj edebiliyorsunuz.

Philips SHB-5500, tasarımıyla rahat. Ancak malzeme kalitesi çok basit gibi görünüyor. Çok kaliteli bir malzemeye sahip olduğunu söylemek zor, fakat bu onun aynı zamanda çok hafif olmasını sağlamış. Uzun kullanımlarda başınızı ağrıtmıyor, kulak yastıkları kulaklarınızı sıkmıyor.

Kullanım

Philips SHB-5500, Bluetooth vasıtasıyla hemen cep telefonunuza veya Bluetooth'lu herhangi bir müzik kaynağına bağlanabiliyor. Temiz ses sunan kulaklıklar, öte yandan derin baslar üretebiliyor. Ses kalitesiyle memnun kaldık. Dış kullanımlarda da ideal bir performans sunuyor.

Müzik dinlerken telefonunuz çaldığında kulaklık üzerindeki düğmeyi kullanarak cevaplayabiliyorsunuz. Genellikle kulaklığı cep telefonunuz yanınızdayken kullanacağınız için görüşmelerinizde randıman alıyorsunuz. Fakat aradaki mesafe uzadıkça elbette kalite kaybı yaşandığı açık. Genel olarak kullanım kolaylığı sunması ve müzik performansıyla oldukça beğendiğimiz Philips SHB-5500, özellikle bu tip kulaklıklardan hoşlananlar tarafından beğenilecektir diye düşünüyoruz.

Özetle

Toparlayacak olursak kullanım rahatlığı ve ses performansıyla beğendiğimiz Philips SHB-5500, özellikle derin baslar üretebilmesiyle kalitesini konuşturuyor. Bu tip bir Bluetooth kulaklık arayanlar tarafından tercih edilebilir.

Kimler Almalı

Kulak üstü Bluetooth kulaklık arayanlar Philips SHB-5500'i inceleyebilirler. Derin baslar üretmesi ve rahat tasarımıyla tercih edilebilir.

Alternatifleri

Philips SHB-5500'e alternatif olarak konsept tasarımlı modellerden hoşlananlar Jabra Halo 2'yi inceleyebilirler.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Philips SHB-5500
Ürün Markası Philips
CHIP Online Notu
86
Yapı Kablosuz
Sürücü 32 mm
Frekans Tepkisi 10 Hz – 22 kHz
Duyarlılık 106 dB
Bekleme Süresi 200 saat
Konuşma Süresi 9 saat
Çalma Süresi 9 saat
Menzil 15 metre
Bağlantı Bluetooth
Okuyucu Yorumları