Point of View GTX 650'yi inceledik.

Nvidia GeForce GTX 650'yi referans alan PoV GTX 650 ekran kartını inceledik!

CHIP Online Notu 82
  • Uygun perofrmans
  • Nvidia teknolojileri
  • Sessiz çalışması
  • Tek DVI girişi
  • DisplayPort yok

Ülkemizde ekran kartı tarafında Nvidia ve AMD'yle çalışan pek çok ünlü marka var. Bunlardan Nvidia tarafında sıkça Asus, MSI ve Gigabyte'ın ekran kartlarıyla karşılaşıyoruz. Ancak bu incelememizde farklı bir markayla karşı karşıyayız.

Point of View, Hollanda merkezli bir ekran kartı üreticisi. Türkiye distribütörlüğünü DataStar'ın yaptığı Point of View'in bugün inceleyeceğimiz ürünü Nvidia GeForce GTX 650 ekran kartını referans alıyor. Özellikle fiyat/performans anlamında dikkat çeken Point of View GeForce GTX 650, giriş / orta segmentte yer alan bir kart. Tek fanlı bir tasarıma sahip olan PoV GTX 650, küçük gövdesiyle anakartlar üzerinde kendine rahatça yer bulabilecek türde.

Kepler mimarili

Kepler mimarisine dayalı bir ekran kartı olan PoV GTX 650, özellikle fiyat ve performans oranında iyi bir seviyeye sahip. Nvidia'nın başarılı GeForce GTX 650 kartını referans alan PoV GTX 650, tek fanlı tasarımıyla küçük kasalar için de ideal olmasıyla dikkat çekiyor.

PCI Express 3.0 arabirimini kullanan ekran kartı, 5000 MHz bellek hızına sahip. 1058 MHz hızında olan PoV GTX 650, 128b bellek veriyolunda çalışıyor. PoV GTX 650'nin incelediğimiz modeli 2 GB RAM kapasitesinde. DirectX 11 desteği gösteren kart, minimum 400 W'lık sistemlere uygun yapıda.

Kartın üzerindeki bağlantılara baktığımızda ise bir adet tam boyutlu HDMI, bir DVI ve bir VGA girişi görüyoruz. DisplayPort girişi ise kart üzerinde yer almıyor.

Uygun performans

PoV GTX 650 ile iyi bir oyun deneyimi yaşamak mümkün. Elbette kart, üst seviye ekran kartlarının gerisinde, fakat kendi kategorisi için iyi bir görünüm sergiliyor. Giriş / orta seviyeye uygun olan kartla pek çok oyun oynama fırsatı bulduk. Nvidia'nın başarılı teknolojilerini yansıtan kart, Nvidia AntiAliasing teknolojisi ve DirectX 11 desteğiyle iyi bir performans gösteriyor. Ayrıca çalışma esnasında sessiz temposuyla da dikkat çekiyor.

Özellikle son dönemin popüler oyunlarından League of Legends fanlarının PoV GTX 650 ile bir hayli eğleneceğini düşünüyoruz. İncelememiz sırasında bu oyunda akıcı performans gördüğümüzü söyleyelim.

Diğer yandan her zamanki gibi Battlefield 3'te de deneyimlediğimiz kart, ortalama 45 FPS'yi görüyor. Bunun yanında Diablo III ve StarCraft hayranları da PoV GTX 650'yi tercih edebilirler.

Özetle

Fiyat/performans oranında başarılı bir kart olan Point of View GeForce GTX 650, giriş / orta seviyeli bir kart arayanlara hitap ediyor. Günümüz oyunları da başarıyla oynayabileceğiniz kart, 2 GB'lık RAM kapasiteye sahip.

GeForce GTX 650'nin fiyatı ise 309 TL civarında.

Kimler Almalı

Giriş / orta seviyeli başarılı bir ekran kartı satın almak isteyenler Point of View GeForce GTX 650'yi tercih edebilirler. Kart, özellikle fiyat/performans oranıyla dikkat çekici.

Alternatifleri

Alternatif olarak Nvidia'dan orta seviye bir kart olup, yeni mimariyle gelen GeForce GTX 750 Ti'yı önerebiliriz. Nvidia'nın en yeni mimarisi olan Maxwell'le gelen GeForce GTX 750 Ti, GeForce GTX 650'ye boyutlarıyla benzer, ancak daha güçlü bir oyun deneyimi sunuyor.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Point of View GTX 650
Ürün Markası Point of View
CHIP Online Notu
82
GPU Nvidia GeForce GTX 650
Base Clock 1058 MHz
Arabirim PCI Express 3.0
Bellek 2 GB / 128b GDDR5
Bellek Hızı 5000 MHz
Bağlantılar DVI, HDMI, VGA
Okuyucu Yorumları