MultiPad 4 Quantum'u inceledik.

Uygun fiyatlı tabletler arasında boy gösteren MultiPad 4 Quantum'u inceledik!

CHIP Online Notu 79
  • Çalışma performansı
  • IPS panel ekran
  • Geniş pil kapasitesi
  • Alüminyum gövde
  • Taşıma kılıfı
  • Uygun fiyat
  • Hoparlörler
  • Kameralar
  • Hafif sayılmaz

Tablet piyasasında, üst segment ürünlerde olduğu kadar özellikle uygun fiyatlı tabletler arasında da kıyasıya bir rekabet yaşanıyor. Bu rekabete farklı model seçenekleriyle katılan Prestigio, MultiPad 4 Quantum modeliyle bugün test merkezimizde.

10.1 inç boyutlu ekran modeliyle test merkezimize giren Prestigio, ilk bakışta göze oldukça güzel görünüyor. Sırtında kullanılan alüminyum malzemesi ve renk tonuyla beğendiğimiz tablet, bu nedenle şık göründüğü kadar ilk etapta ağır olduğu izlenimi de yarattı. Kalınlığı hakkında yakın rakipleriyle çok fark yaratmadığını da söyleyebiliriz.

Diğer yandan tabletin kutu içeriğinde işe yarayacak ekipmanlarla geldiğiniz hemen söyleyelim. USB dönüştürücüsü ve şık kılıfıyla kutu içeriğini beğendiğimiz MultiPad 4 Quantum 10.1, bakalım bize başka neler sunuyor?

Alüminyum gövde

10.1 inç boyutunda bir ekrana sahip olan MultiPad 4 Quantum, böylece geniş ekranlı tablet arayanlara hitap ediyor. IPS teknolojisine sahip ekranıyla görsellik anlamında iyi bir grafik çizen tabletin, 1280x800 piksel çözünürlüğüyle de iyi durumda olduğunu söyleyelim. Özellikle uygun fiyatlı tabletler arasında pek çok modelin ekranıyla düşük çözünürlük sunması bir yana dokunmatik hassasiyetiyle de pek iyi durumda olmadığı açık. MultiPad 4 Quantum bunlardan biri değil. Ekranın gerek sunduğu görüntüyü, gerek hassasiyetini gayet yerinde bulduk.

Tabletin arkasını çevirdiğimizde alüminyum malzemeyle karşılaşıyoruz. Koyu lacivert renkli zemin, rengi ve alüminyum malzemesi sayesinde oldukça kaliteli görünüyor. Bunu dokunduğunuzda da hissediyorsunuz. Gövdede alüminyum malzeme kullanılması ağırlık olarak bize geri dönüyor elbette. Tabletin ağırlığı 622 gram. Biraz ağır olduğu açık. Kalınlık noktasında ise 9.5 mm.

Şimdi tabletin etrafına bakalım. Üst kenarda güç ve ses seviyesi butonları bulunuyor. Sol yüzde iki hoparlör görüyoruz. Bunların yan yana konumlanmış olması, yatay kullanımlarda elinizle hoparlörleri kapatabileceğiniz için pek kullanışlı değil. Sağ yüzde ise tüm bağlantılara yer verilmiş. HDMI, USB, kulaklık ve microSD kart yuvası burada bulunuyor.

Teknik özellikler

Şimdi de MultiPad 4 Quantum'un teknik özelliklerine bakalım. Üzerinde ARM Cortex A9 işlemci bulunduran tablet, 4 çekirdekli işlemcisiyle 1.6 GHz gibi iyi bir hız sunuyor. İşlemci seçimi iyi. Bunu tabletin performansında da görmek mümkün. Diğer yandan Quad Core Mali 400MP grafik biriminin de sahibi olan tablet, orta gömlek oyunlar için ideal durumda. Oyuncuların grafik konusunda da sıkıntı yaşayacağınızı sanmıyoruz.

1 GB RAM bellekle gelen tablet, 8 GB hafızanın da sahibi. Ancak dahili hafızanın üzerindeki uygulamalardan geriye bıraktığı yaklaşık 5.5 GB. Bunu genişletmek elinizde elbette. MicroSD kart ile 32 GB daha hafızayı arttırabiliyorsunuz, fakat dahili hafıza olarak 16 GB sunulsa daha işlevsel olurmuş. Anlaşılan Prestigio, 16 GB'lık seçeneği Ultimate modeline bırakmış...

Üzerinde Android 4.2.2 işletim sistemiyle gelen MultiPad 4 Quantum 10.1, kategorisi için işletim sistemi seçimiyle de ideal.

Ön ve arka yüzünde kamera taşıyan tablet, böylece çift kameralı tabletler arasında yer alıyor. Kameraların olması avantaj elbette, ancak çok performans beklememek gerek. Ön yüzdeki 0.3 megapiksel, arka yüzdeki kamera ise 2.0 megapiksel değerinde çekim yapıyor.

MultiPad 4 Quantum'un en önemli avantajlarından biri üzerinde geniş bir kapasiteye sahip batarya bulundurması. 7000 mAh'lik batarya sayesinde tabletle tüm günü çıkartmanız mümkün.

Özetle

Prestigio MultiPad 4 Quantum 10.1, kategorisi için iyi bir model olmayı başarıyor. Android 4.2.2 işletim sistemine sahip olması, ARM Cortex A9 işlemcisiyle yeterli düzeyde performans göstermesi, geniş kapasiteli pil hanesini bulundurması, IPS panelli ekranı ve uygun fiyatıyla beğendik. Biraz daha hafif olması, kameraların daha iyi performans göstermesi ve belki 16 GB'lık dahili hafızaya sahip olması tableti çok daha iyi seviyeye çekebilirdi. Ancak sonuç olarak baktığımızda kendi kategorisi için iyi durumda olduğunu söyleyebiliriz. MultiPad 4 Quantum 10.1'in fiyatının da 499 TL olduğunu söyleyelim.

Kimler Almalı

MultiPad 4 Quantum 10.1, uygun fiyatlı tablet arayanlar tarafından tercih edilebilir.

Alternatifleri

MultiPad 4 Quantum 10.1'e alternatif olarak aynı fiyat aralığında pek çok tablet seçeneği bulunuyor. Ancak bu tabletin 16 GB'lık ve dahili 3G desteği gösteren alternatifi için Prestigio Multipad 10.1 Ultimate'i önerebiliriz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Prestigio MultiPad 4 Quantum 10.1
Ürün Markası Prestigio
CHIP Online Notu
79
İşletim SistemiAndroid 4.2.2
İşlemciARM Cortex A9
İşlemci Hızı1.6 GHz
Çekirdek (CPU)4
Ekran TeknolojisiIPS
Ekran Boyutu10.1 inç
Ekran Çözünürlüğü1280 x 800 px
Grafik İşlemciQuad Core Mali 400 MP
Bellek (RAM)1 GB
Dahili Depolama8 GB
Arttırılabilir Depolama32 GB
Ön Kamera0.3 MP
Arka Kamera2.0 MP
Wi-FiVar
NFCYok
3GYok
GPSYok
LTE (4G)Yok
BluetoothVar
MicroSDVar
HDMIVar
USBVar
Pil Kapasitesi7000 mAH
Boyutlar260 x 170 x 9.5 mm
Ağırlık622 gr.
Okuyucu Yorumları