Pusat Wave ANC Bluetooth Headset İnceleme

Aktif Gürültü Engelleme(ANC), düşük gecikme ve yüksek ses kalitesiyle 60 saatlik kullanım ömrü sunan Monster’ın yeni Bluetooth kulaklık modeli Pusat Wave ANC elimizde. İşte karşınızda gürültüye meydan okuyan performansıyla Monster Notebook Pusat Wave ANC Bluetooth Kulaklık incelemesi.

CHIP Online Notu 100
  • Ergonomik tasarım
  • Type-C bağlantı noktası
  • Düşük gecikme ve yüksek kalitesi
  • Aktif gürültü engelleme özelliği
  • Malzeme kalitesi
  • Uzun pil ömrü
  • Tek renk seçeneği
  • Şarj süresi

Hayatımıza oyun bilgisayarıyla giren Monster Notebook, her geçen gün ürün yelpazesini daha da genişleterek kaliteli ürünler ortaya çıkarmaya devam ediyor. Monster’ın son dönemde oyuncu ekipmanları tarafında daha aktif olduğunu görüyoruz. Pusat markası; mouse, klavye ve bir sonraki bölümde inceleyeceğimiz Clutch Gamepad gibi ürünlerinin yanı sıra kulaklık tarafında da genelde oyunculara özel modeller sunuyordu. Ancak bu sefer müzik tutkunları ve profesyonel kullanım için de bir ürünle karşımızda. Pusat Wave ANC Bluetooth Headset; aktif gürültü engelleme, aptX teknolojileri ve 60 saatlik uzun pil ömrüyle kesintisiz kullanım sunuyor.

Tasarımı Nasıl?

İlk olarak tasarım tarafına değinmek istiyoruz, ancak ilk başta en merak edilen konuyu açıklığa kavuşturarak başlayalım: Kulaklık başınızda çok rahat duruyor. Kulak üniteleri üzerinde kullanılan suni deri malzeme olsun, hafif yapıda tasarlanması olsun uzun kullanımlar için ideal. Öte yandan pedlerin kulak çevresini tamamen sarmalaması ve sürücülerin yüksek profilli olmaması da hem konfor hem estetik açıdan mühim detaylar. Ayrıca kulaklık sürücüleri kızaklı yapıda. Çekerek açabiliyor ya da kapatabiliyorsunuz. Böylece başınıza göre ayarlamanız mümkün durumda.

Monster, Pusat Wave ANC Bluetooth Headset için siyah rengi tercih etmiş. Kulaklığın gövdesi plastik malzemeden yapılmış; kafa ayarı kısmının dışında plastik, içinde ise metal malzeme kullanılmış. Bu metal yüzeyden rahatlıkla kafanıza uygun seviyeyi ayarlayabiliyorsunuz. Üst tarafta ise Pusat yazısı yer alıyor ve 2 tarafta da gri şekilde basılmış Monster logoları bulunuyor. Monster logolarının hemen üstünde dahili mikrofonları görüyoruz. Sol tarafa baktığımızda da aktif gürültü engellemeyi etkinleştirmek için ANC tuşu karşımıza çıkıyor. Evet, ANC bu kulaklığı ayrıştıran güzel bir özellik. ANC ile gürültüyü engellemek böylece mümkün hale geliyor. Tabii ki dış kullanımlar için de gürültü engelleme özelliği, gayet kafa rahatlatan bir özellik. Performansından az sonra bahsedeceğiz.

ANC tuşunun yanında, 3.5mm bir jak girişi bulunuyor. Sağ tarafta kulaklığı şarj etmek için kullanacağınız Type-C bağlantısı, hemen yanında da başlat ve ileri-geri tuşları bulunuyor. Evet, kulaklığın çevresindekiler bunlar.

Pusat Wave ANC Bluetooth Headset hakkında daha fazla bilgi için buraya tıklayabilirsiniz.

Şimdi biraz konfordan bahsedelim: Kulaklığı kafanıza taktığınızda, hemen üstte bulunan kafa desteği ve alt taraftaki kulaklık pedleriyle gayet rahat bulacağınızı düşünüyoruz. Kullanılan suni deriler, kullanım esnasında kafanıza herhangi bir baskı yapmıyor. 210 gram seviyesinde ideal bir ağırlığa sahip olmasıyla da uzun süre kullandığınızda bile rahatsız olmayacağınızı söyleyebiliriz; en azından biz kullandığımız sürece gayet memnun kaldık. Sadece evden ofise olan mesafede değil, aynı zamanda çalıştığımız sürelerde PC başındayken de kullandık; yani konfor açısından gayet iyi.

Boyutları da görebildiğiniz gibi oldukça kompakt. Böylece mobil kullanımlarda, dış ortamlarda hem kolay bir kullanım sağlıyor hem de estetik açıdan büyük boyutlardaki kulaklıklar gibi hantal durmuyor. Bu arada yanında bir taşıma çantası da geliyor, bu çantanın malzeme kalitesi de gayet iyi. Taşıma çantasının içini açtığımızda sağ tarafta kulaklık koyulabilecek bir alan, sol tarafta ise bir file bulunuyor. Filenin içinden, kulaklığı kablolu olarak kullanabilmemiz için 3.5 mm kablo, Type-C şarj kablosu ve kulaklığı uçakta da kullanabilmek için bir adaptör çıkıyor.

Özellikleri Neler ve Performansı Nasıl?

Pusat Wave ANC Headset’in öne çıkan en önemli özelliği tahmin ettiğiniz üzere aktif gürültü engelleme (ANC) teknolojisi. Belki aranızda bu terimi ilk defa duyanlar olmuş olabilir.

Bu teknoloji, bir kulaklık veya hoparlör içindeki bir mikrofon aracılığıyla, dışarıdaki gürültüyü algılıyor ve gürültüyü yok etmek için ters bir ses sinyali üretiyor. Böylece, siz dışarıdaki gürültüyü daha az duyuyor ve müzik dinlerken veya telefon görüşmesi yaparken daha iyi bir ses deneyimi elde ediyorsunuz. Özellikle uçak veya tren yolculukları gibi gürültülü ortamlarda kullanım için oldukça faydalı -ki zaten ANC teknolojisi 1950'lerde aslında ilk olarak Dr. Lawrence Jerome Fogel tarafından havacılık alanında faydalanılmak üzere ortaya atılmış bir teknoloji. Bu sistem, pilotların kokpit alanındaki gürültüyü azaltmak, iletişimlerini kolaylaştırmak ve işitmelerini korumak için tasarlanmıştı.

Kulaklığın ANC özelliği gayet iyi şekilde çalışıyor. Kaldı ki kulaklığın pasif gürültü engellemesi de iyi seviyede. Kulaklığı başınıza taktığınızda, kulak pedleri iyi seviyede izolasyon sağlıyor. Sonra bir de ANC modunu açtığınızda farkı daha iyi hissediyorsunuz. Monster, gürültü kesme noktasında gerçekten iyi iş çıkarmış.

Pusat Wave ANC Bluetooth Headset hakkında daha fazla bilgi için buraya tıklayabilirsiniz.

Bahsedebileceğimiz bir diğer önemli özellik de düşük gecikme ve yüksek kaliteli ses deneyimi. Pusat Wave ANC Headset, aptX Low Latency ve aptX HD lisanslarına sahip. Yani müzik dinlerken veya oyun oynarken yüksek kalitede düşük gecikmeli bir ses aktarımı sunuyor. Tabii ki bunlardan yararlanabilmek için, bu codec’lerin bu kulaklığı bağlayacağınız cihazınızda bulunması gerekiyor. Mesela akıllı telefon ile bu özellikten yararlanmak istiyorsanız telefonunuzda aptX Adaptive desteği olması gerekiyor.

Ses deneyimine bakarsak; kulaklığın ses yüksekliğini, netliğini ve detaylarını beğendiğimizi söyleyebiliriz. Bas sesler de ortalama düzeyde oldukça yeterli. Performansıyla profesyonelleri ve müzik dinlemeyi sevenleri memnun edecektir. Kendini müziğin ritmine kaptırıp sanatsal işler yapan tasarımcılar, işe giderken toplu taşımanın kuru gürültüsünden bıkanlar, Home Office çalışıyorsanız çevredeki gürültülerden arınarak toplantılara katılmak isteyenler veya video düzenleme yapanlar rahatlıkla tercih edebilirler kanısındayız. Özellikle yazılımcılar, mühendisler ve mimarlar gibi hata yapmamanın çok önemli olduğu ve odaklanmanız gereken bir işiniz varsa aktif gürültü engelleme özelliğiyle birlikte işinize daha rahat odaklanabiliyorsunuz. Bunların yanında gürültü engelleme özelliğinden, az önce de söylediğimiz gibi oyun oynarken fan sesini bastırmak için de yararlanabiliyorsunuz. Özellikle kulaklığın aptX Low Latency özelliği, yani yüksek kalitede düşük gecikme sunmasıyla mobil oyuncular bir hayli memnun olacaklardır.
Kulaklıkla ilgili bir diğer aktarmamız gereken önemli detay da üzerindeki dahili mikrofona ilişkin. Buradaki mikrofonu özellikle yapacağınız toplantılarda gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Sesi karşı tarafa net şekilde iletiyor; ses aktarım performansıyla gayet yeterli. Öte yandan bu dahili mikrofon ile sesli asistanları da kullanabiliyorsunuz.

Bu arada kulaklığın Bluetooth versiyonu 5.1. Bu bize 10 metreye kadar kullanım mesafesi sunuyor. İçerisinde de 800mAh bir batarya bulunuyor. Bu batarya bize Bluetooth’tan bağlı olduğunuzda ve en yüksek ses seviyesinde tam 60 saat kullanım ömrü vadediyor. ANC elbette bunu bir miktar azaltıyor, ancak bu süre de oldukça uzun. Bluetooth üzerinden bağlandığınız ve ANC açık olarak kullandığınızda 35 saate varan bir kullanım sağlıyor. En nihayetinde kulaklığın pili bittiğinde ise 3 saat sürede tam kapasite şarj olabiliyor.

Sonuç

Genel olarak özetlemek gerekirse; Pusat Wave ANC Bluetooth Headset, gerek tasarım olarak gerekse ses performansı ve özellikleriyle bizi oldukça tatmin etti. Ayrıca aynı segmentteki rakiplerinden daha uygun bir fiyat sunuyor. Eğer ben müzik dinlemeyi seviyorum, işlerimi hallederken veya toplantılara katıldığımda dış etmenler beni rahatsız etmesin, arada oyun da oynarım ve hem hafif hem de şık bir kulaklık istiyorum diyorsanız bu kulaklık size göre olabilir. Güncel fiyatı Monster Notebook’un web sitesinde 1.499 TL ve 12’ye varan taksit seçenekleriyle sunuluyor. Aklınızda hala soru işaretleri varsa, aşağıdaki linkten ürünü inceleyebilir ve satın almadan önce Monster Notebook web sitesi üzerinden dijital mağaza özelliğini kullanarak müşteri temsilcisiyle görüşüp ürün hakkında bilgi alabilirsiniz.

Pusat Wave ANC Bluetooth Headset hakkında daha fazla bilgi için buraya tıklayabilirsiniz.

Sponsorlu İçerik

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Pusat Wave ANC Bluetooth Headset
Ürün Markası Monster
CHIP Online Notu
100
Bağlantı Bluetooth, Kablolu
Bluetooth 5.1
Aktif Gürültü Engelleme Var
Ses Teknolojileri aptX, aptX-HD, aptX-ll, SBC ve AAC
Frekans Aralığı 20 Hz - 20000 Hz
Dahili Mikrofon Var
Pil Ömrü 60 saate kadar
Şarj Süresi 3 saate kadar
Boyutlar 20 x 15 x 7.5 cm
Ağırlık 210 gram