Rapoo VPro V210 İnceleme

Cüzdan dostu oyuncu faresi olan Rapoo VPro V210'u inceledik.

CHIP Online Notu 80
  • Ergonomik tasarım
  • Kolay kullanım
  • İyi malzeme kalitesi
  • Fiyat avantajı çok fazla değil
  • A3050 sensör yaşını gösteriyor

2002 yılında Çin'de kurulan ve özellikle de giriş seviyesi ürünleriyle piyasada tutunan Rapoo markası, Arena Bilgisayar ile nihayet ülkemizde de satılmaya başlandı. Şirketin oyunculara yönelik markası olan VPro'nun V210 oyuncu faresi de beklentilerimizin üzerinde performans göstererek bu ayın sürprizi oldu.

VPro V210 görünüş açısından hayli mütevazi bir ürün, RGB desteği sunmasına rağmen agresif bir tasarıma veya yanından geçerken sizi dönüp baktıracak renklere sahip değil. Diğer taraftan hayli iyi bir malzeme kalitesine ve beklentilerin üzerinde bir işçiliğe sahip olan V210, konforlu bir kullanıma ve fiyat düzeyi için de tatminkar bir performansa sahip.

Sert plastikten yapılan farenin her iki tarafında parmaklarınızın kaymaması için dokulu lastik kaplamalar kullanılmış. Sağ elli kullanıcılar için geliştirilen farede sadece sol tarafta iki adet tuş bulunuyor, yerleri ergonomik, basması da kolay. V210'in kendi hafızasında makroları, RGB seçimlerinizi ve DPI ayarlarını saklayabiliyor, yanınızda götürebiliyorsunuz.

Ürün teknik açıdan da oldukça mütevazi. Üründe kullanılan sensör piyasanın en fazla satılan farelerinden olan SteelSeries Rival 100'de de kullanılan ve bu farede 3000dpi'a kadar destekleyen Avago A3050. 60 IPS hıza ve 20G hızlanma değerlerine sahip olan bu sensör bir sanat eseri sayılmasa da giriş seviyesi için yeterli denilebilir.

Özetle

115 gram ağırlığındaki Rapoo VPro V210 ülkemizde 165 TL'den başlayan fiyatlar ile bulunabiliyor. Son derece erişilebilir olan bu fiyatın SteelSeries Rival 110 ile hemen hemen aynı düzeyde olduğunu da hatırlatırsak ürünün hayli ciddi bir rekabet ile karşılaşacağını söylememiz gerek.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Rapoo VPro V210
Ürün Markası Rapoo
CHIP Online Notu
80
Okuyucu Yorumları