Razer BlackWidow TE Chroma İncelemesi

Razer'dan hardcore oyunculara özel bir klavye seti.

Razer BlackWidow TE Chroma İnceleme
CHIP Online Notu 88
  • Yüksek performans
  • Uzun tuş ömrü
  • Razer Chroma desteği
  • Taşıma çantası
  • Türkçe tuşlar yok
  • Numerik tuş takımı yok

Razer uzun süredir oyunculara hitap eden üst seviye ürünleriyle tanınan bir marka. Bu felsefenin en önemli örneklerinden biri de profesyonel oyunculara hitap Blackwidow Tournament Edition Chroma.

Üst seviye oyuncuların beklentilerine göre şekillendirilen ürün çok hoş bir kutu ve taşıma çantası ile beraber geliyor ve nümerik pad'li versiyonun aksine USB kablosu da sökülebildiğinden taşıması hayli rahat.

Üründe numerik tuş takımı olmaması klavye ve mouse arasındaki mesafeyi azalttığından oyuncular için avantaj olarak geri dönüyor, diğer taraftan bilgisayarını ofis uygulamalarında da kullanan oyuncular klavyeyi bir miktar yadırgayabilir.

Razer bu klavyeler için yeşil, turuncu ve sarı olmak üzere iki farklı mekanik switch seçeneği sunuyor. Bizim test ettiğimiz modelde Razer'ın 80 milyon basış kullanım ömrü olan ve 50 gramlık basış kuvvetine ihtiyaç duyan yeşil switchleri vardı. Yeşil switch'ler diğer ikisine göre daha gürültülü ve oyuncuların o çok sevdiği "click" sesine sahip. Dilerseniz stroku yeşil kadar uzun ama daha sessiz olan turuncu switchleri de tercih edebilirsiniz.

Hatırlarsanız sarı switch'li model olan BlackWidow Tournament Edition Chroma V2'yi de daha önce incelemiştik.

Ürün adından da anlaşılabileceği üzere 16.8 milyon renk destekleyen Chroma ile beraber geliyor ve Razer Synapse'i kurduğunuzda Chroma üzerinde neredeyse sınırsız değişiklik yapabileceğiniz Chroma Workshop'a da ulaşıyorsunuz.

Türkçe desteğine sahip olmaması ve numerik pad'den yoksun olması ürünün hitap ettiği kitleyi daraltsa da ürün hardcore oyuncular için mükemmel bir deneyim sunuyor. Ürünü şu anda 700 TL fiyatına bulabiliyorsunuz ve ufak tefek değişiklikler ile üretilen daha önce incelediğimiz V2 modeli de satışta bulunabiliyor.

Özetle

Razer BlackWidow Tournament Edition Chroma, yine oyuncular için başarılı bir model oluyor. Daha önce incelediğimiz Chroma V2 modelinden farklı olarak yeşil switchlere sahip olan klavye, yüksek performans sağlaması ve uzun tuş ömrüyle de ideal.

Kimler Almalı

Razer BlackWidow Tournament Edition Chroma, hardcore oyuncular hitap eden bir klavye seti.

Alternatifleri

Razer BlackWidow Tournament Edition Chroma'ya alteranatif olarak aynı modelin sarı ve turuncu switchli modellerini de inceleyebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Razer BlackWidow TE Chroma
Ürün Markası Razer
CHIP Online Notu
88
Bağlantı USB
Tip Mekanik
Işıklandırma 16.8 milyon
Işık Efekti 6 adet
Ultrapolling 1000 Hz.
Tuş Ömrü 80 milyon vuruşa kadar
Switch Razer Green
Okuyucu Yorumları