Razer Cynosa Chroma İnceleme

Oyun klavyelerine iyi bir giriş olan Razer Cynosa Chroma inceleme masamızda.

CHIP Online Notu 81
  • Fiyat/performans
  • RGB ışıklandırma
  • Düşük profilli yapı
  • Özelleştirme seçenekleri
  • Sessiz
  • Özel makro tuşları yok
  • Synapse 3.0 yazılımı

Sık sık ürünlerini inceleme fırsatı bulduğumuz ve oyuncuların sevdiği markaların arasında olan Razer, bu defa yine bir başka klavyesiyle konuğumuz oldu. Bu defa düşük profilli, mekanik tuşların kullanılmadığı, bilek desteğinin yer almadığı, daha giriş seviyesi bir klavye ile gelen Razer, elbette RGB ışıklandırmaları unutmamış.

Razer Cynosa Chroma tasarımı nasıl?

Razer Cynosa Chroma tasarımı nasıl?

En iyi oyuncu klavyeleri gibi Cynosa Chroma da RGB aydınlatmaları kullanıyor ve bunu elbette isteğinize göre özelleştirmenize imkan tanıyor. Klavyenin membran kauçuk kubbeli düşük profilli yapısı rahat bir kullanım sağlarken, genel olarak oyuncuların sevdiği ek makro anahtarları klavyede bulamıyorsunuz. Mekanik tuşların kullanılmadığı klavye, kuşkusuz bunun neticesinde daha sessiz bir kullanım sergiliyor. Ancak tepki süresi de mekanik tuşlu klavyelere göre daha yüksek.

Siyah renkli klavyenin alt kısmında klasik Razer logosunu görmek mümkün. Ayrıca klavyenin USB ucunda da Razer yeşilinin bulunması ince bir detay oluyor. Tuşların dayanıklılığına gelecek olursak, uzun süre kullanabileceğinizi düşünüyoruz. Esneklik göstermiyorlar. Öte yandan klavye, su dökülmelerine karşı da dirençli yapıda hazırlanmış. Bu da klavye başında yaşayan oyun severler için iyi haber.

Synapse 3.0 yazılımı çılgınlığı!

Synapse 3.0 yazılımı çılgınlığı!

Cynosa Chroma'yı Razer'ın Synapse 3.0 yazılımını kullanarak özelleştirmeniz mümkün. RGB ışıklandırmalardan tutun da, her ne kadar klavyede fiziksel olarak yer almasa da atamalar ile kendi makro tuşlarınızı bu yazılım üzerinden hazırlayabiliyorsunuz. Fonksiyon tuşları arasında bulunan M ve G butonları ile modlama yapabildiğiniz klavye, Fn ve M tuşlarına bastığınızda makro tuşlarını devreye sokabiliyor. Ayrıca yine Fn ve G tuşlarına birlikte bastığınızda, oyundan kazara düşmemeniz için Alt + F4 kombinasyonu ve Windows tuşu gibi fonksiyonları da kapayabiliyorsunuz. Yine fonksiyon tuşları arasından arka aydınlatmaları kısmanız da mümkün pek tabii.

Synapse 3.0 yazılımı bu desteği bize veriyor belki, fakat çalışması epey bir kusurlu. Uzun zamandır üzerinde çalışılmasına karşın bu yazılımın halen bu kadar sıkıntılı olmasını açıkçası anlayamıyoruz. Kullanım noktasında yer yer oldukça ağırlaşan yazılım, özellikle klavyeyi ilk kez tanıttığınızda bilgisayarın kilitlendiğini düşünmenize sebep olacak şekilde donakalıyor. En azından bizim başımıza gelen bu. Durduk yere farenin DPI'ını düşürmesi de apayrı bir olay zaten. O nedenle Razer'ın bizce bu yazılıma hızlı biçimde bir çare bulması gerekiyor.

Cynosa Chroma performansı nasıl?

Cynosa Chroma performansı nasıl?

Cynosa Chroma'nın performansı kuşkusuz bir mekanik oyuncu klavyesi ile eşdeğer değil. Ancak giriş seviyesi olarak hazırlanmış bir klavye için oldukça ideal. Net olarak bu şekilde söyleyebiliriz. Öte yandan mekanik tuşların kullanılmamış olması, gece gürültüsüz patırsız oyun oynamak isteyenleri memnun edecektir; bunu da söylemek gerek.

Biz incelememiz süresince Cynosa Chroma'yı yoğun olarak elbette yazı yazmak için kullandıysak da, oyun performansını da değerlendirdik kuşkusuz. Far Cry 5'ten tutun da, son dönemin popüler oyunları PUBG ve Fortnite'ta kullandığımız klavye, sınıfı için bizce gayet iyi bir performans gösterdi.

Özetle

Razer Cynosa Chroma, özelleştirilebilir yapısı ve RGB aydınlatmalarıyla birlikte giriş seviyesi oyuncu klavyeleri arasında kendine iyi bir yer ediniyor. Membran tuşların performansı gayet yerinde; öte yandan gece oyuncularını da tuş gürültüsünden kurtarıyor. Her ne kadar Synapse yazılımı ara ara sizi sinirlendirecekse de, klavyenin fiyatı dahilinde katlanılabilir. Şu an Cynosa Chroma'yı piyasada 289 TL fiyatla bulabiliyorsunuz.

Kimler Almalı

Oyuncular için iyi bir fiyat/performans klavyesi olan Razer Cynosa Chroma, oyuncuların vazgeçemediği RGB aydınlatmalara sahip olmasıyla da dikkat çekiyor.

Alternatifleri

Razer Cynosa Chroma'ya alternatif olarak mekanik tuşlu Inca Empouse IKG-441 klavyeye de bakabilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Razer Cynosa Chroma
Ürün Markası Razer
CHIP Online Notu
81
Okuyucu Yorumları