Razer Naga Trinity İnceleme

MOBA ve MMO için modüler tasarımlı bir oyuncu faresi olan Razer Naga Trinity elimizin altında.

CHIP Online Notu 86
  • Modüler yan plakalar
  • Pürüzsüz hareket izleme
  • Rahat ve kullanımı kolay
  • Razer Chroma
  • Ağırlık ayarı yok

MMO ve MOBA türü oyunlarda fazla zaman harcayan oyuncular için farenin önemi büyük önem taşıyor. Farenin performansı bir yana özelleştirilebilir yapıya sahip olması da bilhassa önemli. Bu noktada da Razer, Naga Trinity'de modüler tasarımlı bir anlayışa gitmiş ve açıkçası bunda da fazlasıyla başarılı olmuş.

Evet, Naga Trinity modüler tasarımlı bir fare. Peki, bu nasıl oluyor?

Modüler fare nasıl oluyor?

Modüler fare nasıl oluyor?

Naga Trinity, kullanıma göre şekil değiştirebilen bir fare. Farenin sol kenarını kullanımınıza göre şekillendirebilmeniz için 3 farklı yüzeyle geliyor. Evet, kutu içeriğinde 3 adet farklı işlenmiş sol yan plaka mevcut. Bunlardan dilediğinizi yerleştirip fareyi o şekilde kullanabiliyorsunuz. Bu sayede MOBA ve MMO tarzı oyunlarda ihtiyaç duyulan programlanabilir tuş sayısına ulaşılabiliyor.

Bu plakalardan birinde daire düzeninde yerleştirilmiş 7 tuş yer alırken, bir diğerinde ise 12 adet tuş bulunuyor. Şimdi, tipik çok sayıda programlanabilir tuşlu farelerin temel sorunlarından biri, normal bilgisayar kullanımında -özellikle uzun kullanımlarda- rahatsız edici olabilmeleri. Yani internette dolaşırken hiç gereği yokken başparmağınızın altında o kadar tuş olması açıkçası gereksiz. Bu noktada Razer, üçüncü plakayı bunun için kullanmış. Bu plaka üzerinde gündelik kullanım için ileri ve geri şeklinde kullanabileceğiniz 2 buton yer alıyor. Bu sayede Naga Trinity'i klasik bir fareye çevirebiliyorsunuz.

Modüler tasarımdan dolayı akla gelen sorulardan biri kuşkusuz sağlamlık hissi olacaktır. Plakanın yerleştiği fare yüzeyinde mıknatıslı pinler yer alıyor. Bu pinler oldukça sağlam bir şekilde plakayı çekiyor. Kullandığımız uzun süre boyunca herhangi bir sıkıntı gözlemlemedik. Hatta plakayı yerinden çıkartmak, takmaya göre bir hayli güç. Yani oyun esnasında fare yüzeyinde pervasızca hareket edebilirsiniz.

Yeri gelmişken söyleyelim: Naga Trinity'nin dizaynı da ele rahat oturan ergonomik bir şekilde tasarlanmış pek tabii. Ancak yapısından ötürü farenin yalnızca sağ el kullanıcılarına hitap ettiğini tahmin ediyorsunuz.

Naga Trinity performansı nasıl?

Naga Trinity performansı nasıl?

Elbette yapı itibariyle her ne kadar MOBA ve MMO için tasarlanmış olsa da, Naga Trinity diğer oyun türleri için de gayet performanslı çalışan bir fare, bunu söylemek lazım. 16 bin DPI seviyesi ve 5G optik sensör ile hareketlerinizde yumuşak ve yüksek hız sunuyor. Fare yoklama oranının da 1000Hz ultrapolling seviyesinde olduğu da muhakkak. Bu anlamda farenin performans konusunda en ufak bir sorunu yok. Ha, hazır modüler tasarım gözetilmişken keşke ufak da olsa değiştirilebilir ağırlık seçenekleri de eklenseymiş demeden geçemiyoruz. Zira Naga Trinity, fiyatıyla da pek ucuz bir fare değil.

Naga Trinity'nin performansını kendinize göre şekillendirmeniz mümkün. Razer Synapse 3.0 yazılımı üzerinden tüm özelleştirmeleri sağlayabiliyorsunuz. Elbette bunun içinde Razer'ın çok sevilen Chroma ışıklandırmaları da var.

Özetle

Razer Naga Trinity, MOBA veya MMO türü oyun oynayan ve hatta bunların yanı sıra FPS'ye de ilgi alaka duyan oyuncular için çok keyifli bir fare. Sahip olduğu özellikler, oyun arenasında yeteneğinizi ve performansınızı geliştirmeniz için rahatlıkla kullanılabilir. Yan plakaların değiştirilebilmesi ve hatta Synapse yazılımı üzerinden özelleştirilebilmesi esneklik sağlarken, farenin ergonomik rahatlığı da uzun süreler oyundan kopmamanız anlamına geliyor.

Elbette modüler tasarım anlayışını benimseyen tek marka Razer değil. Naga Trinity'nin karşısında Roccat Nyth de olmak üzere farklı modeller de yer alıyor. Öte yandan elbette ucuz da bir fare değil Trinity. Şu an fiyatı 459 TL, ancak bu fiyatla Nyth karşısında fiyat avantajı sağlıyor; bunu da söylemek lazım.

Kimler Almalı

Razer Naga Trinity, özellikle MOBA ve MMO oyuncularına hitap ediyor. Ancak bu iki oyun türünün yanı sıra diğer oyunları da oynayanlar, performansıyla kendinden memnun kalacaklardır.

Alternatifleri

Razer Naga Trinity'ye alternatif olarak Roccat Nyth modeline de bakabilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Razer Naga Trinity
Ürün Markası Razer
CHIP Online Notu
86
Bağlantı Kablolu
Arayüz USB
DPI 16000
Işıklandırma Var
Tuş 19 adet programlanabilir
Ultrapolling 1000 Hz
Boyutlar 119 x 74 x 43 mm
Ağırlık 120 gram
Okuyucu Yorumları