Razer Ornata Chroma İnceleme

Mecha-membrane klavye ile tanışın! Razer Ornata Chroma'yı inceledik...

CHIP Online Notu 82
  • Oyun ve günlük kullanım keyfini dengeleyen mecha-membrane tuşlar
  • Kol dayama yastığı
  • Razer Chroma desteği
  • Fiyatı safkan mekanik klavyeler seviyesinde
  • karakteristik tuş sesi herkesin hoşuna gitmeyebilir

Oyuncular için üretilen pek çok klavyede yazı yazmanın pek de keyifli olmadığı malumunuz ki, Razer'ın safkan oyuncu klavyelerinde kullandığı Green Switch'li modeller de buna dahil. Razer bu sefer karşımıza Mecha-Membrane adını verdiği ve standart bir klavyenin yazım rahatlığını oyuncu klavyelerinin performansı ve o mekanik hisle birleştiren yeni bir teknoloji ile çıktı. Bu basitçe standart klavyelerde gördüğümüz plastik algılayıcının mekanik bir anahtarla beraber kullanımına dayanıyor ve ortaya yarı-mekanik diyebileceğimiz, hibrid bir klavye çıkıyor.

Klavye yüzeyinde 16.8 milyon renkli RGB aydınlatmaya sahip olan ürün Razer'ın bir türlü problemlerini çözemediği Razer Synapse 3.0 yazılımı tarafından destekleniyor ama iyi haber: Ürün ve yazılım son derece uyumlu çalışıyor. En azından uzun bir süre didik didik ettiğimiz ürün Synapse 3.0 altında hiçbir problem çıkartmadı.

Mod tuşlarına sahip olmaması bazı oyuncuları hayal kırıklığına uğratacak olsa da çoğu kullanıcının bu tuşları yer ve ergonomi kaybı olarak gördüğünü unutmamak gerekiyor. Ülkemize Türkçe tuş takımı ile gelen ürün Mid-Height olarak sınıflandırılan tuşlara sahip. Bu tuşlar pratikte yükseklik olarak laptop tuşları ile masaüstü bilgisayarlarda kullandığımız standart bir oyuncu klavyesinin arasına yerleşmiş durumda ve ilk andan itibaren son derece konforlu bir kullanım sunuyor.

Mecha-Membrane teknolojisinin kendisine özgü bir tuş sesi var ve ofisteki deneyimlerimizden söyleyebilirim ki, ya seversiniz ya da nefret edersiniz, ortası yok. Ben bu sesi kendi adıma son derece karakteristik ve "keyifli" bulduğumu belirtmeliyim.

Ornata Chroma'nın en önemli özelliklerinden biri beraberinde gelen çıkartılabilir kol dayama yastığı. Son derece konforlu olan bu aparat yazım keyfinizi katlıyor desem yeridir.

Özetle

Sonuç olarak oyun ve günlük kullanım için keyifli bir klavye olan Razer Ornata Chroma, piyasada 450 TL civarına edinilebiliyor. Açıkçası biraz pahalı. Özellikle bu noktada Logitech G413 Carbon gibi mekanik klavyelerden daha pahalı duruyor.

Kimler Almalı

Razer Ornata Chroma, oyun ile günlük kullanımı dengelemek isteyen oyuncuların tercihi olacaktır.

Alternatifleri

Razer Ornata Chroma'a alternatif olarak Logitech G413 Carbon da tercih edilebilir.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Razer Ornata Chroma
Ürün Markası Razer
CHIP Online Notu
82
Okuyucu Yorumları