Reeder A8R ne kadar iyi? Test ettik!

Mini tablet furyasına katılan Reeder A8R, rakipleri karşısında ne kadar iyi? Test ettik!

Reeder A8R İnceleme
CHIP Online Notu 74
  • Şık tasarım
  • Kullanım rahatlığı
  • Uygun performans
  • Uygun fiyat
  • Arka kamera 2.0 MP
  • Bluetooth yok
  • Dahili depolama az
  • Batarya kapasitesi dar

Son günlerde tasarımıyla iPad mini'yi andıran modelleri sıkça görür olduk. Bunlardan birini de Reeder, A8R modeliyle bizlere sunuyor. Tasarımıyla iPad mini'yi hedef alan bir tablet olan Reeder A8R, şık görünümüyle olduğu kadar hafifliği ve inceliğiyle de ilk etapta gayet beğenilecek türden. Fakat pazarda rekabet oldukça büyük. Özellikle son günlerde mini tablet kategorisinde de rekabet oldukça kızışmış durumda.

Tasarımıyla iPad mini'yi andıran ürünler arasından incelediğimiz birkaçını hatırlayacak olursak bunlara Artes Tiny ve Ezcool miniPAD'i örnek olarak gösterebiliriz. Tasarımlarıyla iPad mini benzeri olan bu cihazlarla birlikte Reeder A8R de uygun fiyatıyla dikkat çeken bir tablet olmayı başarıyor. Peki, bakalım tablet bize detaylarında neler sunuyor?

Mini tablet

Tasarımıyla iPad mini'yi temel alan A8R tablet, oldukça şık bir görünümde. 7.85 inç boyutundaki ekranı ve onu çevreleyen gövdesiyle taşınabilirlik anlamında büyük boy tabletlere kıyasla gayet iyi durumda. Beyaz renkli bir çerçeveye sahip olan A8R, arka yüzeyiyle ise alüminyum görünümünde. Boyutlarına baktığımızda 8.3 mm kalınlıkta olduğunu görüyoruz. Ağırlığıyla ise 355 gram. Bu değerleri elbette iPad mini 2 ile kıyasladık. iPad mini 2'nin 331 gram ağırlığına ve 7.5 mm kalınlığına oranla daha kalın ve daha ağır yapıda olan A8R, geçtiğimiz günlerde incelediğimiz Ezcool miniPAD'den de bu anlamda geri kalıyor. Ancak genel olarak baktığımızda elbette aradaki birkaç gram ve cm'in çok fark yaratmayacağı aşikar.

Tüm bağlantıları tabletin üst kısmında bir arada görüyoruz. Burada kulaklık, kart okuyucu, micro USB, mini HDMI ve güç girişi sıralanmış. Hemen yanında da güç butonu var. Ses ve ekran tuşlarıysa sağ yüzeyde yer alıyor. Bunlar dışında fiziksel bağlantı veya buton kullanılmamış. Hoparlörler de olması gerektiği gibi arka panelde bulunuyor. Elbette tablet, hem ön hem arka kameraya da sahip.

7.85 inç ekran

7.85 inç boyutunda bir ekranın sahibi olan A8R, son dönemin popüler paneli olan IPS'i kullanıyor. Tablet böylece geniş görüş açısı sunabiliyor. 1024x768 piksel çözünürlük sunan ekran, bu anlamda da yeterli. Glass to Glass isminde bir özelliğin sahibi olan ekran, bu özellikle ekranın dokunma hassasiyetini arttırmış. Böylece hassas dokunuşları rahatlıkla yapabiliyorsunuz.

Ekranın üzerinde yer alan kamera 0.3 megapiksel. Kamerayı görüntülü görüşmeler için kullanabilirsiniz. Arka kamera konusunda ise sıkıntılar yine karşımıza çıkıyor. Üreticiler uygun fiyatı yakalayabilmek için bazı birimlerde kesintilere gidiyorlar ve bunların başında da kameralar geliyor. A8R tabletin de rakipleri gibi 2.0 megapiksel kamerası mevcut. Fotoğraf çekmek zorunda kaldığınızda yardımınıza koşuyor, ancak kalite adına çok şey beklememek lazım. Elbette arka kamerada dahili flaş da bulunmuyor.

Teknik ayrıntılar

Şimdi gelelim Reeder A8R'nin teknik birimlerine. İşlemci hanesine baktığımızda tabletin üzerinde Cortex A7 Allwinner A31'i görüyoruz. İşlemci hızını 1.2 GHz hızına kadar çekebilen tablet, 4 çekirdekle çalışıyor. Bellek hanesinde 1 GB bulunuyor. Böylece yeterli bir performans gösterdiğinden bahsedebiliriz. Android 4.2 işletim sisteminin ihtiyaçlarını karşılıyor.

Grafik işlemcisi olarak PowerVR SGX 544 MP'yi kullanan tablet, dahili depolama alanında ise bizlere 8 GB kapasite sunuyor. Hafıza kapasitesini dar bulduğumuzu söyleyelim. Ancak bunu microSD kart ile 32 GB daha arttırmak mümkün.

Teknik detayların performansa katkısıyla da gözlemlediğimiz tablet, kategorisi için gayet uygun yapıda bir grafik çiziyor. Gerek işletim sisteminde gerek uygulamalarda rahatlıkla kontrol sağlayabiliyorsunuz. Ayrıca test sonuçlarını merak edenler için tableti uygulama testlerine de tabi tuttuk elbette. Aldığımız sonuçlar, daha önce karşılaştığımız rakiplerine yakın olsa da A8R'nin birkaç basamak geriden geldiğini görmek zor değil.

AnTuTu Benchmark'ta 11303 skorunu kazanan tablet, işlemci testi olan CPU Prime'da 1321 değerini gördü. Grafik tarafında 3DMark ve Epic Citadel testlerini uyguladık. Sonuç yine şaşırtıcı değildi. 3DMark ile 4735 puan alan tablet, Epic Citadel'de 1024x720 pikselde 51.5 FPS'de çalıştı. Genel internet performansıyla ise 1042 skorunu elinde tutan tablet, bu anlamda da gayet kullanışlı.

Özetle

Mini boyutlu tablet arayan kullanıcıların ilgisini çekebilecek olan Reeder A8R, kullanışlı bir tablet. iPad mini'yi andıran tasarımı ve taşınabilirliği kolaylaştıran mini boyutlarıyla beğenilebilecek olan tablet, çalışma temposuyla da rakiplerinden geride kalmıyor. Diğer yandan tabletin batarya kapasitesini biraz düşük bulduk. Ayrıca depolama kapasitesi de öyle. Elbette Reeder A8R'nin uygun fiyatlı bir tablet olduğunu da unutmamak lazım. Reeder A8R'nin fiyatı ise 369 TL civarında.

Kimler Almalı

Reeder A8R'nin uygun fiyatlı ve iPad mini görünümünde bir tablet sahibi olmak isteyen kullanıcılar tarafından beğenileceğini düşünüyoruz.

Alternatifleri

Reeder A8R'e alternatif olarak Artes Tiny'i ve Ezcool miniPAD'i önerebiliriz. Elbette daha ötesinde iPad mini 2 de bulunuyor.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Reeder A8R
Ürün Markası Reeder
CHIP Online Notu
74
İşletim SistemiAndroid 4.2
İşlemciCortex-A7 Allwinner A31
İşlemci Hızı1.2 GHz
Çekirdek (CPU)4
Ekran TeknolojisiIPS SHD
Ekran Boyutu7.85 inç
Ekran Çözünürlüğü1024 x 768 px
Grafik İşlemciPowerVR SGX 544 MP
Bellek (RAM)1 GB
Dahili Depolama8 GB
Arttırılabilir Depolama32 GB
Ön Kamera0.3 MP
Arka Kamera2.0 MP
Wi-FiVar
NFCYok
3GYok
GPSYok
LTE (4G)Yok
BluetoothYok
MicroSDVar
HDMIVar
USBVar
Pil Kapasitesi3200 mAH
Pil Ömrü10 saat
Boyutlar134.5 x 200 x 8.3 mm
Ağırlık355 gr.
Okuyucu Yorumları