reeder P12S İnceleme

reeder P12S elimizde. Bakalım reeder'ın yeni telefonu ne getiriyor, satın alacaklara neler sunuyor?

CHIP Online Notu 69
  • Çift kamera bulunuyor
  • 6 GB RAM
  • 64 GB depolama alanı
  • Çift SIM kart desteği
  • HD çözünürlük
  • Fiyatı yüksek

Kısa bir süre önce reeder tarafından tanıtılan yeni bir akıllı telefon olan P12S, bir süredir bizlerle. Lacivert renkli tasarımıyla pazardaki akıllı telefonlardan farklı bir görünüm sergileyen reeder P12, akıllı telefonlarda dönemin trendi haline gelen çift kameraya üzerinde yer veriyor.

reeder P12S vs Huawei P smart Karşılaştırması

Öte yandan 6 GB RAM ile farklılaşan reeder P12S, şimdi bakalım detaylarında bizlere neler sunuyor?

reeder P12S tasarımı nasıl?

reeder P12S tasarımı nasıl?

Reeder P12S, az önce de bahsettiğimiz gibi lacivert renkli bir tasarıma sahip. reeder, bu modelinde bu renk ile ön plana çıkmak istemiş olacak ki, telefonun farklı bir rengi bulunmuyor. Telefona önden baktığımızda ekran kenar çerçevelerinin bir hayli ince tutulduğunu görüyoruz. Ekranın alt kısmında hızlı çalışan parmak izi sensörü ise dikkati çekiyor.

reeder P12S'e dikkatli baktığınızda bir farklılık görüyorsunuz. Telefonun ön kamerası üst tarafta yer almıyor. Ön kamera ekranın sağ alt köşesinde. Bu kullanım şekli, aklımıza hemen Xiaomi Mi Mix'i getiriyor elbette. Peki, reeder P12S'in ön kamerasını nasıl kullanacağız? Bundan incelememizin kamera adımında bahsedeceğiz.

reeder P12S vs Casper VIA F2 Karşılaştırması

P12S, 76 mm genişliğinde, 144 mm boyunda ve 7.95 mm kalınlığında bir telefon. Ağırlığı ise 174 gram seviyesinde. Buraya kadar her şey normal. Telefonun arka yüzünü çevirdiğimizde ise, burada üst tarafta çift kamerayı, yanında tek LED flaşı, alt kısımda da büyükçe bir reeder logosu ile diğer ibareleri görüyoruz. Açıkçası logo ve semboller biraz büyükçe kullanılmış. Bu kullanım şekli herkes tarafından hoş karşılanmayabilir.

reeder P12S'in sol kenarında SIM kart ile microSD kart çekmecesi yer alıyor. Bu arada telefonun çift SIM kart desteğine sahip olduğunu da söyleyelim.

Sağ yana baktığımızda, burada klasik olarak ses ve güç butonları karşımıza çıkıyor. Telefonun üst kenarında 3.5 mm kulaklık girişi, alt kenarında da microUSB yuvası ile hoparlör mazgalı bulunuyor.

Son olarak reeder P12S'in kutu içeriğinin de yeterli olduğunu ve kutuda ekran koruyucu ve kılıfın bulunduğunu söyleyelim.

reeder P12S teknik özellikleri neler?

reeder P12S teknik özellikleri neler?

reeder P12S, 5.5 inç büyüklüğünde bir ekranın sahibi. Ekran AMOLED panelden oluşuyor. Ekranın parlaklığı yerinde, ancak çözünürlük ne yazık ki HD. Yani telefon 720x1280 piksel çözünürlük sunuyor.

Telefonda işletim sistemi olarak Android 7.0 Nougat kullanılmış.

reeder P12S vs Meizu M5 Note Karşılaştırması

İşlemci olarak MediaTek MT6757 yonga setini kullanan telefon, 8 çekirdekli bu işlemcisiyle 2.5 GHz frekansında güç sunuyor. Telefonun önemli özelliklerinden birini ise 6 GB RAM seviyesine sahip olması oluşturuyor. Amiral gemisi akıllı telefonlarda gördüğümüz RAM kapasitesini orta segment üyesi bir modele getiren reeder, böylece kullanıcıların performans anlamında mutlu olmasını sağlıyor.

Telefonda grafik ünitesi olarak da Mali T880 yer alıyor. Böylece oyunlarda rahat bir kullanım sağlayabiliyorsunuz.

Telefonun depolama kapasitesi ise 64 GB. Böylece oyun ve uygulama depolamasından sıkıntı yaşamıyorsunuz. Eğer bu alan size yetmezse, zaten microSD kart yoluyla genişletmekte serbestsiniz.

Son olarak telefonun bataryasının 3000 mAh kapasitesinde olduğunu ve böylece normal kullanımda 2 günü rahat çıkartabileceğinizi söyleyebiliriz.

reeder P12S çift kamera ile geliyor

reeder P12S çift kamera ile geliyor

reeder P12S, çift kameralı akıllı telefonlar arasında yer alıyor. Arka tarafta yer alan 16 MP çift kamerasıyla böylece alan derinlikli fotoğraflar çekme imkanı tanıyan telefon, bunu arayüzünde bulacağınız Blur özelliği ile aktif hale getiriyor. Blur efekti kısmına geldiğinizde, çekeceğiniz objenin çevresinin bulanıklaştığını görüyorsunuz. Alan derinliğini sol kamerasıyla sağlayan telefon, ayrıca monokrom fotoğraflar çekmenizi de sağlıyor. Telefonda profesyonel mod da dahil daha pek çok çekim modu mevcut. Ayrıca 2x zum seçeneğin bulunduğunu da söyleyelim.

Telefonun ön kamerası ise, bahsettiğimiz gibi ekranın sağ alt kenarına konumlandırılmış. Ön kameraya geçtiğinizde ekranda bir uyarı beliriyor ve size telefonu ters çevirmenizi söylüyor. Yani, selfie çekeceğiniz zaman telefonu ters çevirip, kameraya daha net görüntü alanı yaratıyorsunuz. Bu arada ön kameranın da 5 MP seviyesinde olduğunu söyleyelim.

reeder P12S vs Alcatel Idol 5 Karşılaştırması

Telefonun kameraları sınıfı için ortalama bir performans sergiliyor diyebiliriz. Düşük ışık performansı ise biraz sancılı. Öte yandan odaklama ile ilgili de sorunları mevcut. Eğer telefonuyla sık fotoğraf çekenlerdenseniz, bunu göz önünde bulundurmanızı tavsiye ederiz.

Özetle

reeder P12S, orta sınıf akıllı telefonlar arasına konumlanırken, bu sınıfta çift arka kamerası ve 6 GB RAM kapasitesi ile farklılık yaratmaya çalışıyor. Bu noktada bir nebze başarılı olan telefon, yine de fiyat etiketiyle biraz pahalı. reeder resmi sitesinde 1799 TL olarak etiketlenen P12S, şu an farklı satış kanallarında ise 1599 TL'ye de bulunabiliyor. Ancak her iki fiyat da yine de düşündürücü açıkçası. Telefon için 1400 TL bandı daha mantıklı olurdu diyebiliriz.

Kimler Almalı

Çift kameralı ve 6 GB RAM kapasitesine sahip orta sınıf bir akıllı telefon sahibi olmak isteyenler, reeder P12S'i yakından inceleyebilirler.

Alternatifleri

reeder P12S'e alternatif olarak Huawei P smart veya Xiaomi Mi Note 3'ü önerebiliriz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli reeder P12S
Ürün Markası Reeder
CHIP Online Notu
69
İşletim SistemiAndroid 7.0
İşlemciMediaTek MT6757
Çekirdek (CPU)8
Ekran TeknolojisiAMOLED
Ekran Boyutu5.5 inç
Ekran Çözünürlüğü720 x 1280 px
Grafik İşlemciMali-T880
Bellek (RAM)6 GB
Dahili Depolama64 GB
Ön Kamera5 MP
Arka Kamera16 MP
Çift HatYok
Wi-FiVar
NFCYok
GPSVar
LTE (4G)Var
HDMI (MHL)Yok
BluetoothVar
FM RadyoYok
Bekleme Süresi350:00 saat
Konuşma Süresi015:00 saat
Boyutlar76 x 144 x 7.95 mm
Ağırlık174 gr.
Okuyucu Yorumları