Kış gelince kapalı ortamların vazgeçilmezi

Rowenta'nın toz, polen ve sigara kokusunu yok edebilen hava temizleyicisini test ettik!

Rowenta Intense Pure Air PU2120 İnceleme
CHIP Online Notu 93
  • Sigara dumanı ve kokusunu alıyor
  • Alerjik maddeleri havadan temizliyor
  • Otomatik sensör
  • Yüksek devirde oldukça gürültülü

Günlük yaşamımızın yüzde 80'ini kapalı alanlarda geçiriyoruz ve günde yaklaşık 10.000 L hava soluyoruz. Zamanımızın büyük bölümünü geçirdiğimiz kapalı alanlarda hava, açık alanlara oranla yaklaşık 8-10 kat daha kirli. Bu durum, özellikle pencereleri açma imkânının kısıtlı olduğu kış aylarında, sağlıksız bir ortamda nefes almamız anlamına gelir. Soluduğumuz havayı temizleyerek, havanının kalitesini artırmak sağlığımızı korumak açısından büyük önem taşıyor.

Rowenta'nın yeni ürünü Rowenta Intense Pure Air Hava Temizleyici ile artık sağlıklı bir hava solumamız mümkün. Ürün havadaki polenleri, tozu, sigara dumanını ve benzer kirleri temizler, oluşabilecek alerji, astım ya da solunum zorluklarını önlemeye yardımcı oluyor ve kimyasal kirlere maruz kalmanıza engel oluyor.

Ürünün kapağını açtığımızda polen, toz, saç vb. toplayabilecek bir ön filtre; koku, duman, kimyasal molekülleri toplayabilecek bir aktif karbon filtre; toz maytları,polen tozları, sigara parçacıklarını toplayacak bir kaliteli bir Hepa filtre bulunuyor.

Yaklaşık 7.3 kg ağırlığındaki 83W gücündeki ünitenin oldukça şık bir görünümü var. Hava girişi kapağın yanlarından yapılırken, üst kısmında hava çıkışı sağlanıyor.

En dikkat çeken özellik odanın havasının kirliliğini algılaması ve bunu bildirmesi ve ona göre çalışma kuvvetini ayarlaması. Üzerinde 2001 Space Odyssey filmindeki bilgisayar HAL9000'i andıran sensörde 3 ayrı renk bulunuyor. Mavi renk havanın temiz olduğunu, mor ışık hafif kirli olduğunu, kırmızı ise oldukça kirli olduğunu belirtiyor.

Rowenta Intense Pure Air PU2120'in 3 ayrı fan hızı bulunuyor, düşük, yüksek ve otomatik. Bulunduğunuz odanın durumuna göre otomatik temizlik süresi değişebilir. Üretici bir saatte temizlediğini belirtse de, temiz bir odada bir kaç dakikada temizleyebiliyor. Özellikle elektronik eşyaların (ve doğal olarak onlarla birlikte gelen tozların) bol bulunduğu odada, eğer bir de sigara içilen bir odaysa bu süre uzayabiliyor. Otomatik modunda

Cihaz düşük hızda çalışırken 38 db gibi düşük gürültü ile çalışıyor ama 2. fan hızı veya otomatik modunda eğer hava kirli ise bir saç kurutma makinası kadar gürültülü olabiliyor. Neyse ki eğer sigara içmiyorsanız, bu gürültüyü duyma süreniz oldukça düşük olabilir.

Özetle

Özellikle kışları, pencere açmanızın güç olduğu zamanlarda size daha kaliteli hava sunan Rowenta Intense Pure Air PU2120 size alerjisiz, kokusuz bir ortam sunuyor.

Kimler Almalı

Her türlü alerjisi olanlar, sigara kullananlar veya kullananların yanında yaşamak zorunda kalanlar bu ürünü gönül rahatlığıyla alabilir.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Rowenta Intense Pure Air PU2120
Ürün Markası Rowenta
CHIP Online Notu
93
Okuyucu Yorumları