Samsung Galaxy A71 İnceleme

Samsung Galaxy A71 satın alınır mı, özellikleri neler, performansı nasıl? A'dan Z'ye inceledik!

CHIP Online Notu 92
  • Şık tasarım ve malzeme kalitesi
  • Super AMOLED ekran
  • Android 10 ile güncel işletim sistemi
  • Şahane pil ömrü ve şarj süresi
  • İdeal kamera performansı
  • Segmenti için üst düzey performans
  • 3.5 mm kulaklık girişi
  • microSD kart desteği

Samsung, Galaxy A serisiyle beraber ilk modelden itibaren orta segmente heyecan getiren telefonları kullanıcılarla buluşturdu. Ama bilhassa geçtiğimiz sene, amiral gemisi telefon modellerinden pek çok özelliği Galaxy A serisine katmasıyla beraber dikkatleri daha fazla üzerine çekmeye başladı diyebiliriz. Zira özellikle amiral gemisi statüsündeki telefonların fiyatlarının yükselen kur değerleriyle beraber yükselmesi, kullanıcıları orta segment cep telefonlarına iterken, böylece Galaxy A serisi de yıldızını parlattı.

Samsung Galaxy A71 Büyük Ekranı İle Öne Çıkıyor

Galaxy A serisinden geçtiğimiz sene de pek çok modeli inceleme fırsatımız olmuştu. Bu sene de bu serideki modellere önemli ölçüde yatırım yapmayı sürdüren Samsung, son olarak Galaxy A51 modeliyle konuğumuz olmuştu hatırlarsanız. Orta segmente yeni soluk getiren en yeni modeli ise Galaxy A71 oluyor. Galaxy A51'den daha büyük ekran ve birtakım farklı özellikleriyle farklı bir opsiyon arayan kullanıcılar için Galaxy A71 bugün inceleme konumuz. Şimdi bakalım Galaxy A71 bizlere neler sunuyor?

Samsung Galaxy A71 Tasarımı Nasıl?

Samsung Galaxy A71 Tasarımı Nasıl?

2020 yılının en iddialı orta segment akıllı telefonlarından olan Galaxy A71, Galaxy Note 10 tasarımını andıran yapısıyla amiral gemisi statüsünde görünen telefonlardan biri oluyor. Böylece telefon için yüksek bütçe ayıramayan ancak güzel görünen bir telefon sahibi olmak isteyenlere hitap eden Galaxy A71, ince çerçeveli ekranıyla göz dolduruyor.

Samsung Galaxy A71 Ağırlığı

Ekran çerçeveleriyle olduğu gibi aynı zamanda oldukça da ince bir telefon Galaxy A71. Telefonun kalınlığı 7.7 mm olurken, ayrıca arka yüzeyden her iki kenarda yuvarlatılmış hatlarıyla daha ince bir izlenim bırakıyor. Öte yandan sadece 179 gram ağırlığında olmasıyla da sınıfı için ideal.

Galaxy A71'in arka yüzeyi de tıpkı Galaxy A51 gibi plastik malzemeden oluşuyor, ancak daha önce Galaxy A51 incelememizde de bahsettiğimiz gibi bu yüzey kaliteli plastikten oluşuyor ve bu sayede hissiyat ve görünüş anlamında cam yüzeyli telefonlardan pek fark yaratmıyor. Elimizde Prizma Siyahı rengiyle bulunan telefonu ayrıca Prizma Mavi ve Prizma Gümüş gibi farklı renkler de bulabiliyorsunuz.

Samsung Galaxy A71 Kulaklık Girişi ve Butonlar

Telefonun çevresine bakacak olursak, sağ kenarda ses ve güç butonlarını yan yana görürken, alt kenarda da USB-C portu ile hoparlör mazgalını görüyoruz. Burada ayrıca bir 3.5 mm kulaklık girişi de yer alırken, telefonun kutusu içinden kendi kulaklığının çıktığını da söyleyelim.

Çift SIM Kart Özelliği

Galaxy A71, çift SIM kartlı bir telefon oluyor. Ayrıca bunu hibrit sistem olarak değil de ayrıca ayrı ayrı slotlar halinde bulundurması sevindirici. Telefonun sol kenarında yer alan çekmecede 2 ayrı SIM kart yuvası ile microSD kart slotu buluyorsunuz. Bu arada microSD kart desteğinin 512 GB'a kadar olduğunu da söyleyelim.

Samsung Galaxy A71 Ekran Özellikleri

Samsung Galaxy A71 Ekran Özellikleri

Gelelim şimdi Galaxy A71'in ekranına. Ekran kenarlarında daha az çerçeve ile daha fazla görüntüleme alanı sağlayan telefon, yıllardır Samsung'un sağladığı görüntüsüyle kullanıcıların da onayını almış Super AMOLED panel içeriyor. Infinity-O Display olarak da anılan Sonsuz-O ekran tasarımını benimseyen telefon, bunu, ince çerçevelerine ve üzerinde yer alan delikli ön kamera yapısına borçlu.

6.7 inç büyüklüğünde oldukça geniş bir ekranın sahibi olan telefon, yüksek çözünürlük sağlıyor. Galaxy A71'in ekranı 1080x2400 piksel çözünürlüğünde olurken, ekran en-boy oranı da 20:9 şeklinde. Böylece genel kullanım noktasında geniş bir görüş alanı sağlayan telefon, multimedya tüketimi noktasında da oynadığınız oyunlarda veya izlediğiniz filmlerde size pozitif destekte bulunuyor.

Samsung Galaxy A71 Parlaklık Seviyesi

Super AMOLED panelin renk üretimi oldukça zenginken, kontrast ve parlaklık seviyesi de memnun edici düzeyde. Bu arada ekranın Corning Gorilla Glass 3 ile korunduğu bilgisini de verelim.

Öte yandan Galaxy A71'in ekranında, Galaxy A serisinin orta segmentte yer alan diğer telefonlara kıyasla fark yaratan bir diğer özelliği olan parmak izi sensörünün yer aldığını da görüyoruz. Ekrana entegre şekilde bulunan parmak izi sensörünün kullanımı hem pratik hem de oldukça hızlı. Ayrıca yine telefonda bir diğer son dönem biyometrik güvenlik yöntemlerinden yüz tanıma sisteminin yer aldığını da söyleyelim.

Samsung Galaxy A71 Teknik Özellikleri Neler?

Samsung Galaxy A71 Teknik Özellikleri Neler?

Galaxy A71, Android 10 işletim sistemini kullanıyor ve bu sayede güncel bir kullanım deneyimi sunuyor. Arayüz olarak da Samsung'un OneUI 2 yazılımının kullanıldığını gördüğümüz telefonda işlemci olarak ise Qualcomm Snapdragon 730 bulunuyor. 8 çekirdekli yapıda tasarlanan bu işlemci, 2 adet performans 6 adet ise verimlilik odaklı çekirdekten oluşuyor. Bunlardan Kyro 470 Gold çekirdekleri 2.2 GHz frekansında çalışırken, Kryo 470 Silver çekirdekleri ise 1.8 GHz frekansla iş yapıyor.

Samsung Galaxy A71 Depolama Kapasitesi

Galaxy A71'in elimizdeki modeli 8 GB RAM kapasitesine sahip. Depolama alanı ise sabit, 128 GB olarak yer alıyor. Ancak dediğimiz gibi microSD kart desteği ile bu alanı 512 GB'a kadar arttırabiliyorsunuz.

Telefonda yer alan batarya kapasitesi de 4500 mAh olurken, telefonun pil performans testlerinden az sonra daha detaylı olarak bahsedeceğiz.

Teknik kadroya ilişkin olarak telefonda 802.11ac Wi-Fi desteği ile Bluetooth 5.0 desteği bulunmasının bu segment için oldukça önemli olduğunu ve yine telefonda NFC desteğinin yer aldığı bilgisini de verelim ve şimdi performans notlarımıza geçelim.

Samsung Galaxy A71 Performansı Nasıl?

Samsung Galaxy A71 Performansı Nasıl?

Öncelikle telefonun mobil ağ performansından bahsederek başlayalım. Galaxy A71, selef modellere göre daha fazla LTE, yani 4G frekansı destekleyen bir model oluyor. 600 Mb/s download ve 75 Mb/s upload hızlarıyla LTE Cat.11 desteği gösteren bir telefon ve bu sayede mobil veri hattınız üzerinden maksimum fayda sağlamanıza olanak tanıyor.

Ayrıca dediğimiz gibi 802.11ac ile Wi-Fi 5 desteği sağlayan Qualcomm WCN3980 modemi içeren cihaz, yaptığımız Wi-Fi tesinde de özellikle selef model Galaxy A70'e göre daha gözle görülür bir artış sağlamış, bunu da belirtmek lazım. Telefon ortalama olarak yaklaşık 320 Mb/s'lik bir performans gösteriyor.

Samsung Galaxy A71 VoWiFi Desteği

Galaxy A71 ön incelemesinde sizden gelen geri bildirimler doğrultusunda, bu telefon için telefon görüşmesi deneyimimizden de bahsedelim istedik. Bu bağlamda Galaxy A71'in LTE üzerinden ses, yani VoLTE ve Wi-Fi üzerinden VoWiFi desteği sunduğunu söyleyebiliriz. Çağrı kalitesiyle de gayet başarılı, o konuda tek bir sorunu yok.

Peki, Galaxy A71'in genel kullanım deneyimiyle performansı nasıl?

Bunun için ilk başta sentetik testlerden bahsederek başlayalım. Galaxy A71'e uyguladığımız Geekbench testinde tek çekirdek skoruyla 546 puan, çoklu çekirdek performansıyla ise 1764 puan sağladığını görüyoruz.

Bir diğer sentetik testimiz AnTuTu Benchmark'a geldiğimizde de yine burada da sonucun değişmediğini görüyoruz. Galaxy A71 bu testte 274 bin 446 puan topluyor. Bu anlamda performans noktasında şu an orta klasmanda Galaxy A71 gayet tatmin edici kağıt üstü verileri sağlıyor bizlere.

Elbette sadece bununla değil, telefonu genel kullanım performansıyla da deneyimledik. Zaten 10 günden fazla bir süredir de bu telefonu aktif olarak kullanıyoruz. Bu süre sonunda çok sayıda uygulama yükledik, kullandık ve bariz bir sorunla karşılaşmadık. Genel kullanım deneyimi açısından tamamen sorunsuz. Arayüz çoklu uygulamalarda da akıcı bir şekilde çalışırken, öte yandan oyun tarafında da günümüz popüler oyunlarını çok rahat çalıştırabilecek bir telefon oluyor Galaxy A71. Bu noktada da bir sorun yaşamayacaksınız.

Samsung Galaxy A71 Isınıyor mu?

Aklınızda cevaplanmamış bir soru kalmaması açısından telefonun sıcaklık değerlerine de değinelim. Bu noktada teknik olarak konuşacak olursak telefon boştayken, yani aktif olarak kullanılmadığı durumlarda ölçtüğümüzde, oda ısısında 22 derecelerde olan telefon, yük altında maksimum 30 dereceleri gösterdi. Genel klasmanda maksimum ısıların 35 dereceler olduğunu düşündüğümüzde ise bu da gayet makul bir değer ki, zaten kolay kolay da bu ısıya da ulaşmıyor telefon.

Samsung Galaxy A71 Pil Ömrü Ne Kadar Gidiyor?

Samsung Galaxy A71 Pil Ömrü Ne Kadar Gidiyor?

Şimdi geldik bir başka soruya. Peki, Galaxy A71'in pil ömrü nasıl, bu telefon günlük kullanımda ne kadar idare ediyor?

Telefonda 4500 mAh kapasitesinde bir bataryanın yer aldığını söylemiştik. Bu batarya kapasitesiyle zaten pil konusunda güçlü bir model olduğu açık. Bu anlamda genel olarak bu telefon ile günlük kullanımla (Facebook, Instagram, sesli iletişim, Whatsapp, e-posta kontrolü, 1 saatlik oyun deneyimi, fotoğraf çekimi) 1,5 günü rahat çıkartıyor, güç tasarruf modlarını da devreye sokarak 2'inci güne ilerleyebiliyorsunuz; bu yoğun olmayan kullanımla bu şekilde elbette.

Eğer maksimum yoğunlukta, yani Wi-Fi açık, ekran yüksek parlaklıkta, arka tarafta uygulamalar açıkken bir de oyun oynamaya kalkarsanız, o zaman yaklaşık 4,5 saat içinde bataryayı tüketmeniz mümkün ki bu da gayet makul bir süre. Bu da işin yoğun kullanım senaryosu oluyor.

Peki, spesifik kullanımlarda nasıl bir sonuç alacaksınız?

Bu noktada her telefona uyguladığımız 90 dakikalık Full HD video testimize dönüyoruz. Telefonda, Wi-Fi bağlı konumda ve tam ekran parlaklığında Full HD videoyu 90 dakika süre ile oynattığımızda, yüzde 9'luk bir pil kaybı gördük. Pil seviyesi yüzde 71'den yüzde 62'ye gerileyerek yüzde 9 gibi güzel bir sonuç üretti. Zira bu segmentte yer alan incelediğimiz diğer modellere baktığımızda, Galaxy A71'in pil performansı ile de öne çıktığını söylemek gayet mümkün.

Özellikle şu sıralar tüm dünyayı sarsan koronavirüs sebebiyle evde kaldığımız şu günlerde, Galaxy A71'in sunduğu pil performansından bir hayli memnun kaldığımızı belirtelim. Bahsettiğimiz rakamlarla da ifade ettiğimiz gibi, telefonu, genel kullanım noktasında sosyal medya dolaşımlarından, Spotify'dan müzik dinleme, fotoğraf çekimleri ve video kısmına kadar farklı açılardan değerlendirdik. Bunun sonucunda da Galaxy A71 totalde 1,5 gün rahat kullanım sağlayan bir telefon olurken, 17 saat aralıksız Full HD video izleyebileceğiniz bir model oluyor ve yine işin oyun kısmında da iddialı duruyor. Zira bu telefonla yüksek ekran parlaklık seviyesinde ve online bir oyunu aralıksız 11 saat kadar oynayabiliyorsunuz.

Evet, Galaxy A71 pili ömrü uzun süre dayanan bir telefon. Ancak pili sonunda tabii ki bitecek. Peki, siz bu telefonu ne kadar sürede şarj edebileceksiniz? Bunun da testini elbette yaptık. Şimdi bunu da liste halinde sizinle paylaşalım.

  • 10 dk: %18
  • 20 dk: %38
  • 30 dk: %54
  • 40 dk: %68
  • 50 dk: %80
  • 60 dk: %90
  • 70 dk: %96
  • 80 dk: %100

Galaxy A71'in kutusunda bulunan 25W'lık hızlı şarj desteği sağlayan adaptörle şarj ettiğimizde, 10 dakika süre içinde yüzde 18 doluluk oranına ulaşıyor. 30 dakika içinde yüzde 54 kapasiteye ulaşan batarya, tam doluluk oranına ise 1 saat 20 dakika içinde ulaşıyor ki bu da yine bu segmentteki diğer pek çok telefona göre gayet başarılı bir değer.

Yani bu adımı toparlarsak, Galaxy A71 pil ömrüyle uzun süre idare eden, kısa sürede de şarj olan bir telefon modeli.

Samsung Galaxy A71 Kamera Özellikleri Neler?

Samsung Galaxy A71 Kamera Özellikleri Neler?

Gelelim artık Galaxy A71'in kameralarına.

Galaxy 71 de Galaxy A51 gibi 4 kameralı bir akıllı telefon oluyor. Ancak iki telefon arasında ana kameralar elbette farklı. Galaxy A71'de 64 MP ölçüsünde bir kamera varken, Galaxy A51'de 48 MP'lik bir ana kamera yer alıyordu hatırlarsanız. Ayrıca selef model Galaxy A70'de ise ana kamera boyutu 32 MP idi. Bu anlamda Galaxy A71'in kamera açısından da getirdiği fark büyük oluyor.

Telefondaki ana kamera 64 MP ölçüsünde olurken, f/1.8 diyaframlı ve 26 mm'lik bu geniş açılı sensör, lazer otofokus da bulunduruyor.

İkinci kamera 12 MP ve f/2.2 diyaframlı 12 mm'lik ultra geniş açılı olurken, diğer 2 kamera da makro çekimlere ile derinlik sensörü görevlerine atanmış. Her iki kamera da 5 MP şeklinde konumlandırılmış.

Telefonun ön kamerasına baktığımızda, burada ise Galaxy A70'deki gibi 32 MP'lik bir kameranın yer aldığını görüyoruz. Bu arada hem ön hem arka kamera ile 4K video kaydı yapılabildiği bilgisini de verelim.

Samsung Galaxy A71 Kamera Performansı Nasıl?

Samsung Galaxy A71 Kamera Performansı Nasıl?

Galaxy A71'in kamera performansına gelirsek, dörtlü kamera kurulumu ile gayet güzel sonuçlara imza attığını söyleyebiliriz. Özellikle orta sınıf akıllı telefonlar arasında detay, renk ve kontrast seviyeleri ile güzel fotoğraflar çekebilen telefon, ana kamerasıyla varsayılan olarak ise 16 MP şeklinde çalışıyor. Eğer daha fazla detay görmek için 64 MP'i kullanmak isterseniz, kamera arayüzünden üst kısımdan bu değişikliği (3:4H) yapmanız gerekiyor.

Samsung Galaxy A71 Görsel Zeka Özelliği

Yine arayüzde, çektiğiniz fotoğraflarda Görsel Zeka'yı açarak sahnelerin otomatik taranmasını ve en uygun çekim koşullarının yapay zeka tarafından sizin için hazırlanmasını sağlayabilir veya manüel fotoğraf yetenekleriniz varsa, Pro moduna geçip bunu siz de yapabilirsiniz.

Arayüzde zengin seçenekler sunulmuş. Canlı Odak, Hareketli Fotoğraflar ve Görsel Zeka'nın yanı sıra Daha Fazla kısmında daha fazlasını bulabiliyorsunuz. Burada Gece modu, panorama çekim, ultra ağır çekim ve hiber geçiş, yiyecek ile makro çekim modu bulunuyor.

Ayrıca yine Bixby Vision ile AR Emoji özelliklerini de burada bulabiliyorsunuz. Açıkçası Galaxy A71, bu mod zenginliği ile de Samsung'un Galaxy S20 ailesiyle benzer bir kullanım şeklini sağlamasıyla da, incelemenin başında da belirttiğimiz amiral seviyesini yakalayabilen bir telefon oluyor.

Samsung Galaxy A71 ile çekilen fotoğrafları hemen yukarıdaki videomuzda görebilirsiniz.

Özetle

Sonuç olarak değerlendirirsek Galaxy A71, sahip olduğu özelliklerle beraber fazlasıyla beğendiğimiz bir model oldu. Tasarımından teknik özellikleri ve performansına, pil ömründen şarj süresine, parlak ekranından kamera yeteneklerine değin her noktada farklı yönleriyle öne çıkan bir model olmasıyla gayet dengeli bulduk.

Samsung Galaxy A71 Fiyatı Ne Kadar?

Galaxy A71'in fiyatına baktığımızda da 3599 TL fiyatla alınabildiğini görüyoruz ki, bu anlamda da uygun bir zemine oturuyor doğrusu diyebiliriz.

Hemen hemen bütün incelemeyi, özellikle performans adımlarını aşağı yukarı soru cevap şeklinde götürdük. Sonuç kısmında da şu soruyu soralım: Peki, Galaxy A71'i satın almanız için 5 nedeni sıralasak bu 5 madde arasında neleri gösterebiliriz?

Samsung Galaxy A71 Satın Almak İçin 5 Neden

1. Amiral Gemisi Statüsünde Tasarım

İlk sıraya tasarımı ve malzeme kalitesini yerleştirebiliriz. Zira gerek arka yüzeyi, gerek kameraların yerleşimi, gerekse ince çerçeveli geniş ekran tasarımıyla Galaxy A71, Samsung'un yeni amirali Galaxy S20'yi de andırıyor; inceliği ve söylediğimiz malzeme kalitesiyle de tuttuğunuzda güzel hissettiriyor. Tasarım olarak bir amiral gemisi telefon modelinden tek farklarının su dayanıklılığının olmaması ile arka yüzeyin plastik olması demek mümkün.

2. Canlı ve Parlak Ekran

Super AMOLED ekran zaten Samsung'un uzun zamandır beğenilen paneli. Galaxy A71 ile oldukça ince çerçeveler ve geniş bir görüntüleme alanıyla sunulması da göze hoş gelen bir deneyim sağlıyor.

3. Segmenti İçin Üst Düzey Performans

Fiyat/performans açısından değerlendirdiğimizde, sizlere bahsettiğimiz veriler ve genel kullanım deneyimleri ışığında Galaxy A71'in segmenti için üst düzey performans sağladığını kabul etmek lazım. Bu anlamda 3000 TL civarında üst düzey özellikler içeren ve performasıyla memnun eden bir akıllı telefon arıyorsanız, Galaxy A71 tam size göre diyebiliriz.

4. Uzun Pil Ömrü

İncelemede de gördüğümüz gibi Galaxy A71, uzun pil ömrü sağlamasıyla rakiplerin de önünde. Gerek genel kullanım, gerek oyun ve film senaryolarında da bunları gördük. Ayrıca hızlı şarj olmasıyla da vakit kazandırıyor.

5. Kamera Yetenekleri

Elbette 5'inci madde olarak da kamera yeteneklerini göstermemiz lazım. Arkada 4'lü kamera kurulumu, ön yüzde 32MP'lik kamerası ve birçok mod seçeneği ile kullanımı zenginleştirmesi, 4K video kaydı yapabilmesi ve Full HD video çekimlerinde de Süper Denge özelliğinin aktif edilebilmesiyle beraber bu segmentte geniş seçenekler sunduğu kesin.

5 maddede Galaxy A71 de bu şekilde. Ancak elbette bu noktada her zaman olduğu gibi yine seçim sizin.

Kimler Almalı

Büyük ekranlı bir telefon satın almak isteyenler, zengin multimedya deneyimi sağlamak isteyenler ve saydığımız incelemenin sonucunda saydığımız 5 maddeyi arayan kullanıcılar Galaxy A71'den memnun kalacaklardır.

Alternatifleri

Samsung Galaxy A71'e alternatif olarak bir diğer yeni Galaxy A modeli olan Galaxy A51 de tercih edilebilir.

*Bu video ve içerik Samsung sponsorluğunda gerçekleştirilmiştir.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Samsung Galaxy A71
Ürün Markası Samsung
CHIP Online Notu
92
İşletim SistemiAndroid 10
İşlemciQualcomm Snapdragon 730
Çekirdek (CPU)8
İşlemci Hızı2.2 - 1.8 GHz
Ekran TeknolojisiSuper AMOLED
Ekran Boyutu6.7 inç
Ekran Çözünürlüğü1080 x 2400 px
Grafik İşlemciAdreno 618
Bellek (RAM)8 GB
Dahili Depolama128 GB
Arttırılabilir Depolama512 GB
Ön Kamera32 MP
Arka Kamera64 MP
Arka Kamera (2)12 MP
Arka Kamera (3)5 MP
Arka Kamera (4)5 MP
Çift HatVar
Wi-FiVar
NFCVar
GPSVar
LTE (4G)Var
HDMI (MHL)Yok
BluetoothVar
FM RadyoVar
Batarya Kapasitesi4500 mAh
Parmak İzi SensörüVar
Yüz TanımaVar
Boyutlar76 x 163 x 7.7 mm
Ağırlık179 gr.
SAR Değeri0.51 W/kg