Samsung Galaxy Buds Plus İnceleme

Galaxy Buds+ ne kadar iyi, özellikleri neler, satın alınır mı? İşte Galaxy Buds Plus incelemesi!

CHIP Online Notu 85
  • Ses performansı
  • Çift sürücü tasarımı
  • 11 saatlik pil ömrü
  • iOS uyumu
  • Kolay eşleşme
  • Yazılım desteği
  • Gürültü engelleme özelliği yok
  • Sadece IPX2 standardında su sıçramasına karşı dayanıklı
  • Sınırlı ses kodek desteği

Kablosuz kulaklıklar arasında çok sayıda seçenek yer alıyor, ancak bunların her biri sahip olduğu tasarım, özellik ve pil ömrü gibi yetenekleriyle her kullanıcının beklentisini karşılamadığı da açık.

Mesela tasarım kısmında, özellikle Apple AirPods'tan sonra kulak pedlerinde uçları aşağı doğru uzayan ve kulak başlığı yapısı sebebiyle bir kesim kullanıcıların pek beğenmediği modeller piyasada ağırlıktayken, öte yandan bugün yakından bakacağımız Galaxy Buds Plus gibi daha çok tıkaç şeklinde kulağa tam oturan modeller de mevcut.

Burada elbette söz tüketicinin. Şimdi Galaxy Buds+'ın tasarımından başlayıp sahip olduğu özelliklere yakından bakalım.

Galaxy Buds+ Tasarım Özellikleri

Galaxy Buds+ Tasarım Özellikleri

Galay Buds Plus, Samsung'un bir önceki modeli Galaxy Buds ile aynı tasarım dilini kullanıyor. Beyaz, kırmızı, mavi, pembe ve siyah renk seçeneklerine sahip olan model, böylece renk seçeneği bakımından tarzınıza göre bir renk bulabilmenizi kolaylaştırıyor. Bu özellikle sade beyaz rengiyle bulunan AirPod'lar için söylenemeyen bir şey. Ancak şunu da söyleyelim: Galaxy Buds+ Türkiye'de şimdilik sadece mavi, beyaz ve siyah renk seçeneğiyle mevcut. Daha sonra diğer renk seçenekleri de gelir mi, bilmiyoruz.

Yapı itibariyle kulağa tam oturan kulak başlıklarına sahip olan ve kutu içeriğinde farklı silikon başlıklarla kullanıcılara seçenek sunan Galaxy Buds Plus, kulaktan hafif bir çıkıntı yapıyor.

Samsung Galaxy Buds Plus Telefona Nasıl Bağlanır?

Tıpkı kulaklıklar gibi parlak piyano siyahı ile renklendirilen şarj kutusuyla gelen kulaklık, kutudan çıkarttığınız anda bağlanmaya hazır hale geliyor. Bağlanmak için de Samsung'un Galaxy Wearable uygulamasını kullanmanız gerekiyor. Bir kez bağlantı kurduktan sonra, tekrar kullanmak için kulaklığı kutusundan çıkartmanız yeterli oluyor.

Bu arada kulaklıkta tere ve su sıçramasına karşı dayanıklılık olarak IPX2 sertifikası mevcut. Ancak suya karşı direkt bir koruması yok; bunu da söyleyelim.

Galaxy Buds+ Özellikleri Neler?

Galaxy Buds+ Özellikleri Neler?

Üzerinde her iki başlıkta da dokunmatik bir yüzey bulunduran kulaklık, böylece bu tip kulaklıklarda olduğu gibi dokunarak kontrol etme olanağı tanıyor. Tek dokunuşla şarkıyı oynatabilir, duraklatabilir; çift dokunarak sonraki şarkıya geçebilir, çağrı cevaplayabilir veya sonlandırabilir; üç kez dokunarak önceki şarkıya geçebilir veya basılı tutarak da tanımladığınız faklı işlevleri gerçekleştirebilirsiniz.

Bu tanımlamaları da kulaklığın Galaxy Wearable yazılımı üzerinden yapabiliyorsunuz. Mesela bu şekilde sesli komutu etkinleştirebilir, ortam sesini kullanabilir veya Spotify'a hızlı erişim sağlayabilirsiniz. Tercih size kalmış.

Samsung Galaxy Buds Plus iPhone İle Uyumlu Mu?

Galaxy Buds Plus, Android işletim sistemli telefon kullanıcıları için olduğu kadar aynı zamanda iOS, yani, iPhone kullanıcıları için de uyumluluk gösteriyor. Ancak buna karşın Spotify entegrasyonu yalnızca Android cihazlar tarafından kullanılabiliyor.

Yazılım üzerinden çok sayıda seçenek elinizin altında. Ekolayzır ayarını nromal, bas güçlendirme, yumuşak, dinamik, net ve tiz güçlendirme şeklinde ayarlayabilir, ortam sesini düşük, orta ve yüksek şeklinde belirleyebilirsiniz. Peki, ortam sesi nedir?

Samsung Galaxy Buds Plus Ortam Sesi

Ortam sesi, müzik dinlerken çevreden de haberdar olmanızı sağlayan, çevre seslerini de duyabilmenizi sağlayan bir sistem. Eğer ortam sesini yüksek olarak ayarlarsanız, çevredeki sesleri daha fazla duyuyor, düşük olarak ayarlarsanız ise, yine daha az duyuyorsunuz. Böylece hem müzik dinlemek, hem de çevrenizle etkileşimde kalmak istiyorsanız, bu dengeyi kurabiliyorsunuz.

Bu arada kulaklıkta 3'lü mikrofon sistemine yer verilmiş. Kulaklığın dışında çift mikrofon bulunurken, aynı zamanda iç yüzeyde 1 ek mikrofon daha bulunuyor. Böylece telefon görüşmesi yaparken, sesiniz karşı tarafa daha net şekilde ulaşabiliyor.

Samsung Galaxy Buds Plus Gürültü Engelleme Özelliği

Öte yandan kulaklıkta Aktif Gürültü Engelleme özelliğinin bulunmadığını da belirtelim.

Galaxy Buds+ Performansı Nasıl?

Galaxy Buds+ Performansı Nasıl?

Galaxy Buds+, kullandığı yeni çift sürücü sistemiyle ses kalitesi anlamında beğendiğimiz bir model oldu. Genel ses netliğinde artış kazanan kulaklık, woofer ve twitter'larıyla bas ve tiz dengesini güzel şekilde kurabiliyor.

Samsung Galaxy Buds Plus Müzik Performansı

Ses konusunda AKG ile çalışan Samsung, bu sayede müzik konusunda iyi bir performans almak isteyen kullanıcılara bunu vadeden bir kulaklık oluyor. Kulaklıkla geçirdiğimiz uzun süre sonunda bunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Sadece müzik dinlerken değil, Netflix veya YouTube izlerken de bolca kullandık bu kulaklığı, aynı şeyi bu tür kullanımlar için de söyleyebiliriz.

Öte yandan Aktif Gürültü Engelleme özelliği olsa tabii ki çok daha şahane olurmuş. Bunu, şu sıralar evden dışarı pek çıkamadığımız için deneyimleyemedik pek tabii, ancak izolasyon konusunda Aktif Gürültü Engelleme özelliği bulunan kulaklıklara göre zayıf kalacaktır.

Galaxy Buds+ Pil Ömrü Ne Kadar?

Galaxy Buds+ Pil Ömrü Ne Kadar?

Pil ömrü performansına gelirsek, Galaxy Buds Plus'ın selef modele göre gelişim kaydettiğini görüyoruz. Batarya kapasitesi genişlemiş ve böylece artık daha uzun süre dayanabiliyor kulaklıklar.

Galaxy Buds Plus'ın bataryası 85 mAh, şarj kutusu ise 270 mAh. Böylece temel kullanımda 11 saate kadar pil ömrü sağlayabilen kulaklık, şarj kutusu ile bu süreyi 22 saate kadar çıkartabiliyor. Her iki noktada da selef modele göre kazanım var.

Samsung Galaxy Buds Plus Şarjı Ne Kadar Gidiyor?

Kulaklığı şarj etmek de hem pratik hem hızlı. 3 dakikalık şarjla 1 saate kadar kullanım sağlayabilen kulaklık, ayrıca kablosuz şarj desteği de gösteriyor. Qi şarj pedleriyle uyumlu olarak çalışıyor. Kabloyla şarj yapacaksanız ise, kutu içeriğinde USB-C kablosu ile bunu yapabiliyorsunuz.

Özetle

Sonuç olarak Galaxy Buds+ hem tasarımı hem genel kullanımı hem de pratik olmasıyla beğendiğimiz bir kablosuz kulaklık modeli oldu. Özellikle tasarım olarak bu tip tomurcuk şeklindeki kulaklıkları şahsi olarak benim daha çok tercih ettiğimi söylemem gerek.

Açıkçası özellikle müzik dinlerlen daha rahat ediyorum bu tip kulaklıkla. Ancak yoğun telefon görüşmeleri yapmak için açık tasarımlı kulaklıklar daha elverişli. Zira bu tip kulaklıklar tıpa şeklinde olduğundan dolayı müzik konusunda avantaj kazanıyor, yalnız telefon görüşmelerinde açık tasarımlı kulaklıklara kıyasla dezavantajlılar diye düşündüğümü de belirtmem gerek. Burada tercih kullanımınıza bağlı olarak ve kişisel zevkinize göre değişecektir.

Ses performansı açısından gayet başarılı; ortam sesi olsun, mikrofon yapısı olsun ideal bir kullanım sağlıyor Galaxy Buds+. Yazılım desteği ve iOS ile uyumluluğu da kulaklığın beğendiğimiz yanlarından olurken, Aktif Gürültü Engelleme özelliğinin bulunmaması ve tamamen suya karşı dayanıklı olmaması da eksileri arasında yer alıyor.

Son olarak pil ömrüyle de bizden büyük bir artı alıyor kulaklık diyelim.

Samsung Galaxy Buds Plus Fiyatı Ne Kadar?

Peki, Galaxy Buds+'ın fiyatı ne kadar? Şu an bu kulaklığı piyasada 899 TL fiyatla bulabildiğinizi de söyleyelim ve incelememizi burada noktalayalım.

Kimler Almalı

Rahat, konforlu, pratik ve iyi ses ile pil performansı sağlayan bir kablosuz kulaklık arayanlar Galaxy Buds+'ı tercih edebilirler.

Alternatifleri

Samsung Galaxy Buds+'a alternatif olarak Huawei FreeBuds 3 de tercih edilebilir.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Samsung Galaxy Buds Plus
Ürün Markası Samsung
CHIP Online Notu
85
Bağlantı Bluetooth 5
Bluetooth Profilleri A2DP, AVRCP, HFP
Pil Kapasitesi 85 mAh / 270 mAh (kılıf)
Kullanım Süresi 11 saate kadar
Şarj Kılıfı ile Kullanım Süresi 22 saate kadar
Mikrofon 3 adet
Sensör Akselerometre, Hall Sensörü, IR, Yakınlık Sensörü
Boyutlar 19.2 x 17.5 x 22.5 mm
Ağırlık 6 gr. / 40 gr. (kılıf)
Okuyucu Yorumları