Samsung Galaxy On7 Prime İncelemesi

Samsung'un orta sınıf telefonu Galaxy On7 Prime incelemesi.

CHIP Online Notu 75
  • Tasarım
  • Ekran
  • Pil ömrü
  • Uygun performans
  • Android 7.0 alacak
  • NFC yok
  • Kamera düşük ışık performansı

Samsung'un bu defaki elimizdeki modeli, kısa zaman önce ülkemizde satışa sunulan Galaxy On7 Prime oluyor. Aslında bu telefonun orijinal model adı, Galaxy J7 Prime. Onu baştan söyleyelim. Geçtiğimiz yılın ağustos ayında piyasaya sürülen J7 Prime, bu sene temmuz ayında On7 Prime ismi ile güncellenerek ülkemiz kullanıcılarına sunuldu.

Sahip olduğu özellikleri ve fiyatıyla orta seviye kullanımı gözeten kullanıcılar için uygun olabilecek olan On7 Prime, öte yandan Samsung'un deyimiyle gençler için de uygun ölçüde bir telefon modeli. Peki, On7 Prime bizlere neler sunuyor? Hemen incelemeye başlayalım.

Tasarım

Tasarım

On7 Prime, tasarımıyla oldukça sade bir model oluyor. Elimizde siyah renkli modeliyle bulunan telefon, ayrıca altın renk seçeneğiyle de tercih edilebiliyor. Ön yüzünde 5.5 inç boyutunda bir ekran bulunduran telefon, ağırlığıyla 167 gram, kalınlığıyla ise 8 mm seviyesinde.

Samsung'un amiral statüsüne getirdiği sınırsız ekranı bu telefonda elbette görmüyoruz. Üst kenarda Samsung logosu, alt tarafta da kapasitif ve fiziksel butonların bulunduğu bar bizi karşılıyor. Fiziksel buton, aynı zamanda bir parmak izi sensörü olarak görev yapıyor.

Telefonun sol kenarında ses butonlarını, sağ tarafta da güç butonunu görüyoruz. Alt kısımda da microUSB yuvası ile kulaklık girişi bizleri karşılıyor.

On7 Prime'ın farklı varyantları bulunuyor. Tek SIM kartlı modeli ve çift SIM kartlı olanı gibi. Telefon, bizim elimizde çift SIM kartlı olarak yer alıyor. Telefonun sol kenarında bulunan çekmecede bulabileceğiniz bu alanların yanında, ayrı bir çekmecede de microSD kart yuvası mevcut.

On7 Prime'ın arka yüzeyine geldiğimizde, üst ve alt kenardaki anten çizgilerini görüyoruz. Burada yer alan kamera ve flaş da, yüzeye tamamen bitişik. Böylece telefonu masaya koyduğunuzda, bir kısmı havada kalmıyor.

Teknik kadro ve performans

Teknik kadro ve performans

On7 Prime, ekranıyla bize 5.5 inç boyutunda görüntü sunuyor. Full HD çözünürlüğe sahip ekran, yüzde 73.3 ekran - gövde oranına ve 401 ppi piksel yoğunluğuna sahip. Yani inç başına düşen piksel sayısı 401. Corning Gorilla Glass ile korunan ekran, sınıfına uygun derecede iyi görüntü sunuyor.

Ekranın altına baktığımızda ise, teknik kadroda Exynos 7870 Octa kullanıldığını görüyoruz. 8 çekirdekli olan bu işlemci, 1.6 GHz frekansında çalışan 8 Cortex-A53 çekirdeğinden güç alıyor. Telefonda buna 3 GB RAM ile eşlik edilirken, depolama alanı ise 32 GB tutulmuş. Tabii ki ayrılan slotla beraber bu alanı 256 GB daha genişletmeniz mümkün oluyor.

On7 Prime için orta sınıf telefonlar arasında yer alıyor demiştik. Yaptığımız AnTuTu Benchmark skorunda 46439 puan toplayan On7 Prime, GeekBench 4'te de tek çekirdekte 707, çoklu çekirdek kullanımında ise 3491 puan topladı. Buna göre telefon, bu puanlarla test sıralamamızda Turkcell T80, Kaan N1, Alcatel POP 4S, Casper VIA A1 gibi modellerle yan yana duruyor.

Şu an Android 6.0.1 işletim sistemiyle çalışan On7 Prime, Android 7.0 Nougat güncellemesi alacak. Kısa bir süre önce bu güncellemeyi Hindistan itibariyle almaya başlayan telefon, ülkemizde de çok geçmeden Nougat'a kavuşacaktır diye düşünüyoruz.

Bu bölümü kapatmadan son olarak On7 Prime'ın pil performansından da bahsedelim. Telefonda 3300 mAh kapasitesinde batarya bulunuyor. Yaptığımız video pil testinde, telefonun 14 saati bulduğunu gördük. Ayrıca orta seviyeli kullanımda, telefonun bataryası 35 saate kadar dayanabildi. Bu anlamda On7 Prime'ın pil performansının başarılı olduğunun altını çizebiliriz.

Kamera

Kamera

On7 Prime'ın kameraları da sınıfına uygun ölçüde tutulmuş. Ön tarafta 8 megapiksellik lens bulunduran telefon, f/1.9 diyaframlı bu kamerasıyla yeterli ölçüde selfie'ler çekebiliyor. Selfie çekiminde, kamera arayüzünde geniş selfie seçeneğini görmek de güzel. Ayrıca yine sanal flaş ile gece çekimlerinde de yeterli aydınlatmayı yakalayabiliyorsunuz.

On7 Prime'ın arka kamerası ise 13 MP. F/1.9 diyafram açıklığı, 28mm odak aralığı, otofokus ve HDR gibi özelliklerin sahibi olan arka kamera, tek LED flaşla destekleniyor. Arayüzde yine güzel yüz, panoramik, gece çekimi ve profesyonel çekim gibi modların bulunması, telefonun kamera kullanımını zenginleştiriyor. Ayrıca video çekim noktasında da Full HD'de 30 kare video kaydı yapabileceğiniz bu kamera, yine sınıfına uygun sonuç üretiyor. Ancak kameranın düşük ışık performansı daha iyi olabilirdi. Bu konuda telefondan beklediğimiz sonucu alamadık maalesef.

Özetle

Samsung Galaxy On7 Prime, sınıfı dahilinde oldukça dengeli bir telefon modeli olmuş. Her bir özelliğiyle kategorisine uygun sonuçlar veriyor. Keza fiyatıyla da dengeli olduğunu söyleyebiliriz. On7 Prime, şu an 1349 TL fiyatla bulunabiliyor. Kendisine yakın modelleri de benzer fiyatlarla görmek mümkün. Bu anlamda söyleyebiliriz ki On7 Prime, bu kategoride sivrilen bir model değil, sıradan modellerden biri oluyor. Tercih edilebilir, ancak önünü kesebilecek pek çok rakibi de mevcut.

Kimler Almalı

Orta sınıf bir telefon modeli satın almak isteyenler ve aklında Samsung marka olanlar, On7 Prime'ı değerlendirebilirler.

Alternatifleri

Samsung Galaxy On7 Prime'a alternatif olarak ithalatçı garantili Xiaomi Mi5 veya Huawei P9 Lite da tercih edilebilir.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Samsung Galaxy On7 Prime
Ürün Markası Samsung
CHIP Online Notu
75
ModelSM-G610F
İşletim SistemiAndroid 6.0.1
İşlemciSamsung Exynos Octa 7870
Çekirdek (CPU)8
Ekran TeknolojisiPLS TFT
Ekran Boyutu5.5 inç
Ekran Çözünürlüğü1080 x 1920 px
Grafik İşlemciMali-T830 MP1
Bellek (RAM)3 GB
Dahili Depolama32 GB
Arttırılabilir Depolama256 GB
Ön Kamera8 MP
Arka Kamera13 MP
Çift HatVar
Wi-FiVar
NFCYok
GPSVar
LTE (4G)Var
HDMI (MHL)Yok
BluetoothVar
FM RadyoVar
Konuşma Süresi021:00 saat
Boyutlar75 x 151 x 8.0 mm
Ağırlık167 gr.
SAR Değeri0.40 W/kg
Okuyucu Yorumları