Güçlü ses ve görüntü kalitesiyle iddialı.

Metalik tasarımı, güçlü ses ve görüntü kalitesiyle Samsung Smart TV'lere çok yakışıyor.

Samsung HT-F9750W İnceleme
CHIP Online Notu 91
  • Metalik tasarımı
  • Ses performansı
  • 4K UHD ölçeklendirmesi
  • Yüksek fiyatı

Akıllı telefon ve televizyon pazarındaki başarısını ses sistemleri alanında da istikrarla sürdüren Samsung, bu yıl Dubai'de gerçekleştirdiği MENA Forum 2013'te tanıttığı yeni ev sinema sistemi HT-F9750W ile test merkezimize konuk oldu. Uzun zamandır beklediğimiz 7.1 kanal ev sinema sistemi formatındaki HT-F9750W,gerek tasarımı gerek ses ve görüntü kalitesiyle Samsung'un yeni Smart TV'lerine iyi bir şekilde eşlik edebilecek türden.

Kalabalık yapısı ve şık tasarımıyla dikkat çeken HT-F9750W, az önce de bahsettiğimiz gibi tam 7.1 tipinde bir ev sinema sistemi. Toplamda sekiz parçadan oluşan HT-F9750W, böylece televizyonunuzun etrafını ve odanızın uzak köşelerini kucaklıyor. Fazla ve büyük parçalardan oluşması nedeniyle kurulumunun zor olduğunu düşünseniz de, aslında düşündüğünüzden daha kolay. Hoparlörleri nereye konumlandıracağınıza karar verdikten sonra hızlı bir şekilde kurulumu yapılandırabilmeniz mümkün. 1300 ve 1320 mm'lik uzunluklara sahip ön ve arka hoparlörleri oturma odanızın çevresine rahatlıkla konumlandırabiliyorsunuz. Özellikle arka hoparlörlerinin kablosuz yapıda olması sayesinde kablo karmaşasından kurtulmanızı sağlayan sistem, tamamına yansıtılan metalik dizaynı ile özellikle Samsung TV'lere tam uyum sağlıyor. Elbette HT-F9750W'yu başka bir televizyona sahipseniz de kullanabilmeniz mümkün.

Toplamda 1330 watt ses üreten bir ev sinema sistemi olan HT-F9750W, tüm odanızı hatta odalarınızı kaliteli sesle doldurabilecek yapıda. CPID hoparlör ünitelerine sahip olan kule hoparlörlerin yanı sıra vakum tüp amplifikatör ile Gallium Nitride hoparlör setleriyle birlikte güçlendirilen HT-F9750W, böylece yalın ve doğal seslere ulaşabilmenizi sağlıyor. Özellikle film ve müzik testlerimiz sırasında büyük keyif aldığımızı söylemeliyiz. Tabii ki doğru ses performansına ulaşabilmeniz için hoparlörlerin konumlarını iyi ayarlamanız gerektiğini de söylememiz gerekli. Sesi bir kenara bırakıp cihazın görüntü kalitesinden bahsedecek olursak, HT-F9750W'nun bu konuda da tatmin edici bir özellik sunduğundan bahsedebiliriz. Zira 3D görüntü desteği sunan bir Blu-ray oynatıcıya sahip olan HT-F9750W, özellikle 4K UHD up-scale özelliği ile dikkat çekiyor. Böylece 4K desteği sunan bir televizyon sahibi iseniz, Full HD görüntüleri HT-F9750W ile 4K formatı olan Ultra HD'ye terfi ettirebilirsiniz. Son olarak elbette HT-F9750W'nun fiyatına değineceğiz. HT-F9750W, 3.999 TL'lik bir fiyat etiketine sahip. Bu nedenle her ne kadar üst düzey özelliklere ev sahipliği yapsa da, yüksek fiyatı sebebiyle kullanıcılara biraz uzak göründüğünü söyleyebiliriz. Ancak bütçesi uygun olanlar için gayet ideal bir ürün.

Özetle

Başarılı özelliklere ev sahipliği yapan HT-F9750W, Samsung'un Smart TV'lerine yakışacak nitelikte bir ürün. Ses ve görüntü kalitesi ile oturma odanızı şenlendirecek olan sistem, kablosuz arka hoparlörleri sayesinde göze de hitap ediyor. Yüksek fiyatı nedeniyle bütçesi yüksek olanlara hitap eden HT-F9750W'yu yakından incelemenizi tavsiye ederiz.

Kimler Almalı

Güçlü bir ev sinema sistemi arayışında olan kullanıcıların Samsung HT-F9750W'yu beğeneceklerini düşünüyoruz. Ayrıca 3D desteği sunmasıyla birlikte, 3D'ye terfi etmek isteyenlerin de ilgi alanına giriyor.

Alternatifleri

Piyasada farklı özelliklere sahip daha düşük fiyatta pek çok ev sinema sistemi bulunuyor. Eğer bu denli yüksek teknolojik öğelerle donatılmamış ancak yüksek ses performansı gösteren ve uygun fiyatlı bir ürün arayışındaysanız onları da inceleyebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Samsung HT-F9750W
Ürün Markası Samsung
CHIP Online Notu
91
Ses Çıkış Gücü 1330W
Kanal Sayısı 7.1
Disk Tipi 3D Blu-ray
Ses Özellikleri Dolby Digital, Dolby Pro Logic II, Dolby Digital Plus, Dolby True HD
Video Özellikleri BD Wise, BD Profile 5.0, 4K upscaler, BD Live
Bağlantılar DLNA, Anynet+, USB, Wi-Fi Direct, Bluetooth, HDMI
Okuyucu Yorumları