Efsane olmaya hazır

Samsung'un akıllı telefonlar pazarında rekabet etmek için piyasaya sunduğu Omnia i900, beklenen her özelliği sunuyor.

CHIP Online Notu 85
  • Eksiksiz özellik listesi
  • Kullanım kolaylığı
  • Uygun fiyat

MP3 ve RDS destekli radyo özelliği zaten neredeyse yeni nesil tüm telefonlarda var. Samsung Omnia i900 ise bunlara ek olarak dahili olarak gerçek DivX desteği veren tek telefon. DivX videoları seyretmek için tek yapmanız gereken telefonu USB'den bilgisayara bağlamak ve dosyaları atmak. Hiçbir dönüştürme işlemine gerek kalmıyor. Pek standartları tutturamasa da 400x240'lık ekran da oldukça yeterli. 16GB'lık dahili hafızayı da göz önüne aldığında telefon tam bir multimedya oynatıcıya dönüşüyor. 624Mhz'lik işlemci bir çok uygulamada olduğu kadar multimedya uygulamalar için de yeterli hızı sağlıyor.5 MP'lik ilk Windows Mobile telefon:Samsung Omnia I900'da 8MP kamera var. Ama Windows Mobile ile birlikte şu anda alabileceğiniz en yüksek çözünürlük bu. Otomatik netleme, dahili flaş ve farklı ışık koşulları ve ortamlar için uygun senaryolar gerçek bir dijital fotoğraf makinesini aratmıyor. Arabirim üzerinden tek bir tuş ile video moduna geçiş yapmak ve hafıza yettiğince 640x480 çözünürlüğünde kesintisiz video kaydetmek mümkün. Video modunda yavaşlatılmış çekim ve farklı çeşitli efektlerin kullanımı da mümkün oluyor. Hem fotoğraflar hem de videolar Windows Media Oynatıcı ile kolaylıkla izlenebiliyor.

Dünyadan kopmayın

Bir cep telefonunda zaten olması gereken sesli görüşme, SMS, MMS gibi standart iletişim özelliklerine ek olarak 3G desteği ve ön yüzdeki ikinci kamera ile görüntülü görüşme imkanı da sunan Omnia i900; Bluetooth, GPRS ve kablosuz ağ (Wi-Fi) desteği ile internete ulaşmanız ve çift yönlü dosya aktarımı için ihtiyaç duyacağınız tüm özellikleri size sunabiliyor.

Windows Mobile 6.1 Pro işletim sistemine sahip olmasından dolayı Internet Explorer ve MSN Messenger zaten hep elinizin altında. Bu noktada sadece Flash desteği için biraz uğraşmanız gerekiyor. Başarılı el yazısı tanıma desteği ise SMS,e-posta, ya da MSN'de iletişimi çok kolaylaştırıyor.

Ek olarak üzerinde dahili GPS bulunan bu telefon, Route 66 yazılımı ile sizi istediğiniz yere kolayca ulaştırmayı garanti ediyor. Yaptığımız denemelerde Metrobüs hattı yüzünden eklenen yeni şeritler haricinde oldukça güncel haritası ve Türkçe desteği ile ek bir GPS cihazını aratmayacak kadar başarılı olduğu söylenebilir.

Gerçek bir multimedya oynatıcı

MP3 ve RDS destekli radyo özelliği zaten neredeyse yeni nesil tüm telefonlarda var. Samsung Omnia i900 ise bunlara ek olarak dahili olarak gerçek DivX desteği veren tek telefon. DivX videoları seyretmek için tek yapmanız gereken telefonu USB'den bilgisayara bağlamak ve dosyaları atmak. Hiçbir dönüştürme işlemine gerek kalmıyor. Pek standartları tutturamasa da 400x240'lık ekran da oldukça yeterli. 16GB'lık dahili hafızayı da göz önüne aldığında telefon tam bir multimedya oynatıcıya dönüşüyor. 624Mhz'lik işlemci bir çok uygulamada olduğu kadar multimedya uygulamalar için de yeterli hızı sağlıyor.

5 MP'lik ilk Windows Mobile telefon:

Samsung Omnia I900'da 8MP kamera var. Ama Windows Mobile ile birlikte şu anda alabileceğiniz en yüksek çözünürlük bu. Otomatik netleme, dahili flaş ve farklı ışık koşulları ve ortamlar için uygun senaryolar gerçek bir dijital fotoğraf makinesini aratmıyor. Arabirim üzerinden tek bir tuş ile video moduna geçiş yapmak ve hafıza yettiğince 640x480 çözünürlüğünde kesintisiz video kaydetmek mümkün. Video modunda yavaşlatılmış çekim ve farklı çeşitli efektlerin kullanımı da mümkün oluyor. Hem fotoğraflar hem de videolar Windows Media Oynatıcı ile kolaylıkla izlenebiliyor.

Sonuç:Samsung Omnia i900'e bir telefon demek haksızlık olur. Hatta bir cep bilgisayarı bile bu ürünü yeterince ifade etmiyor. Bu iletişim üssü yanınızdayken herhangi bir teknolojik cihazın eksikliğini hissetmeniz neredeyse mümkün değil. Fiyatı ise özellikleri ile kıyaslanamayacak kadar uygun.

Özetle

Samsung Omnia i900'e bir telefon demek haksızlık olur. Hatta bir cep bilgisayarı bile bu ürünü yeterince ifade etmiyor. Bu iletişim üssü yanınızdayken herhangi bir teknolojik cihazın eksikliğini hissetmeniz neredeyse mümkün değil. Fiyatı ise özellikleri ile kıyaslanamayacak kadar uygun.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli SAMSUNG I900 OMNIA
Ürün Markası Samsung
CHIP Online Notu
85
Sistem Windows Mobile 6.1 Pro.
Ekran 3.2" 256K renk 240x400 dokunmatik
Frekans Bandı GSM 850/900/1800/1900-HSDPA 2100
İşlemci 624MHz Marvell PXA312
Bellek 16 GB
Kamera 5 MP, autofocus, dahili flaş/vga kamera
Pil 6 saate kadar kon., 500 saate kadar bekl.
Boyut ve ağırlık 112 x 56.9 x 12.5 mm, 122 g
Diğer 3G, GPS, GPRS, Wi-Fi, Radyo, MP3, DivX desteği, Bluetooth, Optik joystick, TV çıkışı.
Okuyucu Yorumları