Yetenekleri boyunu aşıyor

Fotoğrafa bakış açınızı değiştirecek bir sanat makinesi. Kablosuz ağ desteği isteyenler, dikkat!

Samsung MV900F İnceleme
CHIP Online Notu 98
  • Sıra dışı tasarım
  • Güçlü donanım ve yazılım desteği
  • Ekran açısı yatayda değişmiyor

Dijital fotoğraf makineleri uzun bir süredir bizle beraber. Fotoğraf çekmeyi cep telefonunun dışına taşırmış olan kullanıcılar için profesyonel seviyedeki DSLR'lara da terfi etmek artık oldukça kolay. Büyük üreticilerin arasındaki rekabet koşullarından en karlı çıkan hiç şüphesiz son kullanıcılar oluyor. DSLR fotoğraf makinelerinin yetenek konusunda kimse eline su dökemese de bazen büyüklük ve ağırlıkları nedeniyle istenmedikleri oluyor. Özellikle bir tatile veya geziye DSLR fotoğraf makinesi ile gittiğinizde söylemek istediklerimizi daha iyi anlayabilirsiniz. Kompakt boyutlu ürünlerin revaçta olmasının belki de tek nedeni bu. Samsung'un en yeni modellerinden biri olan MV900F ise kompakt sınıfında seçilebilecek en iyi ürünler arasında.

Fotoğraf makinesinin beyaz, siyah, pembe ve kırmızı renkleri var. Dolayısı ile ürünün hitap ettiği alan oldukça geniş. Dikkatle incelediğinizde ürünün üzerinde düğme sayısının oldukça az olduğu dikkat çekiyor. Buradan dokunmatik ekran kullanıldığı sonucu çıkarabiliriz. 3.3 inç büyüklüğündeki ekran kapasitif teknolojiye sahip ve son model bir akıllı telefon kadar rahat kontrol sağlıyor. Akıllı telefon demişken ekranın da Samsung'un yeni nesil akıllı telefonlarında kullandığı AMOLED teknolojisini içerdiğini söylemeliyiz. Mükemmel ve diğer birçok rakipten çok daha farklı bir görüntü kalitesi var. Ekranda oluşturulan çözünürlükse WVGA yani 800 x 480 gibi yüksek bir değerde.

Samsung MV900F'yi rakiplerinden farklı kılan noktalardan biri de Smart Link düğmesi ve tümleşik kablosuz ağ adaptörü bulundurması. Fuar gibi bir etkinliğe gittiğinizi varsayalım. Gerekli kablosuz ağ bağlantısını yaparak çektiğiniz fotoğrafları doğrudan Facebook'a, Picasa'ya veya PhotoBucket'a gönderebilirsiniz. Elbette e-posta ile gönderebilme şansınız da var ve tüm bu saydıklarımız için bilgisayarınızı açmanız gerekmiyor. Benzer şekilde kablosuz olarak akıllı telefonunuza veya tabletinize de gönderim yapabilirsiniz.

BSI (arka taraf aydınlatmalı) bir algılayıcıya yer verilen fotoğraf makinesi 16.3 MP çözünürlükte fotoğraf çekebiliyor. CCD algılayıcı fotoğraf makinelerine kıyasla daha üstün sonuçlar elde edildiği vurgulanıyor ve özellikle biz de düşük ışık koşullarında yaptığımız çekimlerde durumu doğrulayan sonuçlar elde ettik. Yeni nesil Samsung markalı algılayıcının kusursuz bir görüntü elde edebilmesi için diğer türdeki algılayıcılara kıyasla çok daha az ışığa gereksinim duyduğunu belirtelim. Makinede kullanılan lens de yine Samsung imzası taşıyor. 25 mm'lik geniş açı sayesinde tek bir dokunuşla çok daha çevresel fotoğraflar elde edebilmeniz mümkün. İnce ve zarif gövde tasarımına rağmen 5x optik yakınlaşma desteği sunuluyor. Samsung MV900F, kendisine yakışan şekilde video çekiminde de başarılı. 1920 x 1080 piksel çözünürlükte video çekilebiliyor ve H.264 türü destekleniyor. Böylece aynı ortama çok daha uzun süre video kaydı yapılabilmesi mümkün. Sunulan Micro HDMI arabirimiyle görüntüleri doğrudan televizyona aktarabilir veya makinenin yüksek kaliteli ekranında izleyebilirsiniz.

98 x 60 x 17.2 mm'lik boyutlara ve 132 gram ağırlığa sahip olan Samsung MV900F'de optik görüntü sabitleme teknolojisi mevcut. Lensin f/2.5-6.3 aralığındaki diyafram değerleri daha kaliteli sonuçlar elde edilmesini sağlıyor. ISO aralığı için belirlenen değer ise 100-3200. Makinenin belki de en önemli özelliklerinden biri ekranının 180 derece dönebilmesi. Böylece kendi fotoğrafınızı çekmeniz kolaylaşıyor. Rahat çekim yapabilmeniz için ekranın alt tarafına ikinci bir deklanşör de eklenmiş. Donanımsal gücün yanı sıra yazılım olarak da oldukça güçlü olan makinede kendinizi çekmek için makineyi bir yere sabitleyin. Yakınlaşmak için kolunuzu saat yönünde sallayın. Uzaklaşmak için de saat yönünün tersinde sallayabilirsiniz. Deklanşör komutunu vermek için de elinizi yukarı aşağı iki kez hareket ettirmeniz gerekli. Samsung MV900F'de bahsedecek daha birçok özellik var. Fotoğraf içinde film gösterme, bilgisayardan bağımsız fotoğraf düzenleme, hareketli fotoğraf çekimi ve daha birçok ilginç yön var.

Özetle

Samsung MV900F için kompakt bir dijital fotoğraf makinesi demek kesinlikle haksızlık olur. Söylediğimiz gibi ürünün donanım kalitesinin yanı sıra yazılımı da birçok rakibini kıskandıracak düzeyde. Tasarıma ve otomatik çekim moduna dair hareket algılamalı ayar teknolojisi kesinlikle takdire değer. Dahası renk seçeneklerinin bulunması ve kablosuz ağ desteklemesi de makineye artı not kazandıran detaylardan. Kompakt bir fotoğraf makinesi satın almayı düşünüyorsanız bir süre daha iyi bir modelle karşılaşamayabilirsiniz.

Alternatifleri

Eğer baştan sona aynı özellikleri içeren bir rakipten bahsetmemiz gerekiyorsa, Samsung'un daha yeni bir model çıkarmasını beklememiz gerekecek.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Samsung MV900F
Ürün Markası Samsung
CHIP Online Notu
98
Okuyucu Yorumları