NX300, sınırları genişletmeyi sürdürüyor.

Samsung'un fotoğrafseverlere sunduğu NX300, muhteşem özelliklere ev sahipliği yapıyor.

CHIP Online Notu 90
  • Bükülebilir AMOLED ekran
  • Fotoğraf ve video kalitesi
  • Retro tasarım
  • Ekranın sağa / sola bükülebilmesini de isterdik

Piyasaya sürülen her stil sahibi kompakt fotoğraf makinesinin dış görünümü ve özellikleriyle heyecanlanan fotoğrafseverlere bir bomba da Samsung'dan geldi. NX300 modelinin tanıtılmasıyla birlikte fotoğraf tutkunlarının odak merkezine bir kez daha yerleşmeyi başaran Samsung, peki NX300 ile bize neler vadediyor; isterseniz yakından bakalım.

Samsung NX300, kompakt fotoğraf makinesi kategorisinin sınırlarını genişletmeye devam eden bir fotoğraf makinesi. Söze cihazın tasarımıyla başlamak gerekirse, dış görünüşüyle retro bir tasarım sunan NX300'ün elinize rahatlıkla oturan bir gövdeye sahip olduğundan söz edebiliriz. Siyah ve beyaz renk seçenekleriyle kullanıcılara sunulan cihaz, üst ve alt kısmında yer verdiği gümüş renkli alanıyla ise, tasarımını güçlendiriyor. Cihaz yine üst tarafında, harici bir flaş alanı bulunduruyor. Bu alana NX300'ün kutusundan çıkan LED flaşı takarak gece çekimlerinde de başarı kaydedebiliyorsunuz.

20.3 megapiksel değerinde APS-CMOS sensörü ile 5472x3648 piksel çözünürlüğünde harika fotoğraflar çekebilmenize imkan tanıyan NX300, beraberinde getirdiği objektifi ile 1080p değerinde Full HD video kaydedebilmenize de fırsat veriyor. Samsung NX300'ün en çok dikkat çeken yanı ise, dünyanın ilk 3D fotoğraf ve video çekebilen tek objektifli sistemini sunuyor olması. Hem 3D fotoğraflar hem de yine 3D ve Full HD kalitesinde video kaydı yapabileceğiniz Samsung 45 mm 2D/3D objektif kiti, ayrı olarak satın alınabiliyor ve gövdeye entegre edilerek rahatlıkla kullanılabiliyor. Objektif, üzerinde bulundurduğu 2D/3D seçeneği sayesinde seçim özgürlüğü sunuyor. NX300'ün teknik ayrıntılarından bahsetmeye devam edecek olursak, ISO aralığının 100 ila 25600 arasında olduğunu ve bu sayede kötü ışık koşullarında ortaya iyi sonuçlar çıkartabilmenize izin verdiğini söyleyebiliriz. Yeni Hibrit Otomatik Odaklama (AF) sistemine de yer veren NX300, 1/6000 saniyelik deklanşör hızı ve saniyede 9 karelik sürekli çekim modu ile çekim yaparken hiçbir anı kaçırmanıza fırsat vermiyor. Bunların yanı sıra DRIME IV isimli görüntüleme motoruyla hız ve görüntü kalitesi konusunda da iyileştirmeler sunan cihaz, NX serisine özgün i-Function sistemi ile de kullanıcılara serbestlik sağlıyor. Objektifin hemen üzerinde yer verilen i-Function sistemini kullanan fotoğrafçılar, NX300'ün parametrelerini kendileri belirleyebiliyorlar.

Üzerinde 3.31 inç genişliğinde, yani 84 mm'ye tekabül eden bir büyüklükte AMOLED ekrana yer veren NX300, bu ekranıyla elbette dokunmatik özelliği destekliyor. Böylece menüler arasında dokunarak dolaşabiliyor, fotoğraf çekim esnasında odağınızı parmağınızın ucuyla seçebiliyorsunuz. Ekranın marifeti yalnızca net görüntü sunması ve sezgisel kullanım imkanı sağlaması değil. Bunun yanında yukarı ve aşağı yönde eğilip bükülebilen bir yapıda olması, zorlu çekimlerde büyük kolaylık sağlıyor. Dar ve geniş açılardan rahatlıkla çekim yapabiliyorsunuz. Çektiğiniz fotoğrafları arkadaşlarınızla paylaşmak isteğinize karşılık NX300 bunun için de bir çözüm saklıyor elbette. Deklanşörün yanında göreceğiniz Direct Link butonuna tıklayarak Wi-Fi bağlantısı ile fotoğraflarınızı sosyal ağlar üzerinden paylaşabiliyorsunuz. Ayrıca cihazın Android 2.3 ve üstü işletim sistemleri için NFC (Near Field Communication) desteği verdiğini de belirtelim.

Özetle

Samsung NX300 kesinlikle yakından görülmesi gereken bir kompakt fotoğraf makinesi. Tasarımıyla, fotoğraf ve video kalitesiyle, bağlantı seçenekleriyle, ekranının ergonomisi ve kalitesiyle memnun kalacağınızı düşünüyoruz.

Alternatifleri

Samsung NX300 kutu içeriğinde 3D çekim yapma imkanı sağlayan 45 mm f/1.8 2D/3D objektifi bulunmuyor. Bu parçayı harici olarak satın alarak NX300'ü farklı bir fotoğraf makinesine dönüştürebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Samsung NX300
Ürün Markası Samsung
CHIP Online Notu
90
Çözünürlük 20.3 MP
Objektif Samsung 18-55 mm iFunction Lens
Ekran 3.31 inç AMOLED dokunmatik ekran
Depolama SD, SDHC, SDXC, UHS-1
Bağlantılar Wi-Fi, NFC, Hi-Speed USB, HDMI
Ağırlık 280 gram (pil hariç)
Okuyucu Yorumları